„Hitman“ spartos testai naudojant DirectX 12

„Microsoft“ žada, kad DirectX 12 yra ateitis ir tai leis mums gauti daugiau spartos naudojant tą pačią aparatinę įrangą. Pagaliau sulaukus „Hitman“ žaidimo, kuris nuo pat pirmos dienos leidžia naudotis DirectX 12 privalumais galime pamatyti kaip sekasi AMD ir „nVidia“.

„Hitman“ žaidimo spartos testus atliko „ComputerBase“ ir „PCGamesHardware“ tinklapiai ir galime teigti, jog AMD netuščiažodžiavo, DirectX 12 veikia kur kas geriau su jų vaizdo plokštėmis, keista, bet įjungus naujausią API „nVidia“ vaizdo plokštės net praranda spartos. Viską galite pamatyti pateiktose lentelėse.

Kitas įdomus DirectX 12 pažadas buvo sumažinti API apkrovą vienam branduoliui, nuo to labiausiai kentėjo AMD procesoriai, kurie turi daugiau, bet silpnesnių branduolių. Naudojant DirectX 11, FX-8170 procesorių ir R9 Fury X vaizdo plokštę buvo generuojami 37 kadrai per sekundę 1080p raiškoje. Perėjus prie DirectX 12 tos pačios sistemos sparta išaugo iki 64.9 kadrų per sekundę, o tai yra net 75 % padidėjimas. 

 

Testų rezultatai paimti iš  „ComputerBase“ ir „PCGamesHardware“

26 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Aišku nereikia pamiršti, kad AMD padėjo kurti žaidimą, bet labiausiai stebina, kad įjungus Dx12 Nvidia vaizdo plokščių sparta krenta.

  2. ZeroFM parašė:

    Dx 12 aktualus tiems kas turi crap CPU . Realiai nematau tokio dx12 performance vs dx11 kad žandikaulis atvėptų .
    Tik va įdomu ar visi amd cpu taip gerai pasirodys su dx12 ir kituose game , jei taip tai very good news.

  3. Katonas parašė:

    AMD atveju tikrai neblogai R9 390(X) 10% spartos iš dangaus nukrenta, R9 Fury(X) apie 5% 1080p, gaila, kad nauda išnyksta perėjus prie 4K.

  4. enerasu parašė:

    Idomu tai kad GTX770 renka maziau FPS net uz GTX960. Panasu kad 7xx serija jau mirsta, kai tuo metu AMD R9 280(HD7950) buvusi apyligi su GTX760 ja lenkia apciuopiamu skirtumu.

  5. IFeelYou parašė:

    Pagal testus tai R9 290x lenkia GTX 980. O 390x išvis stebina. Bet labiausiai piktina kad nVidia apleidžia 7 seriiją…

  6. Maariux parašė:

    Katonas: "kad nauda išnyksta perėjus prie 4K."
    Pagal pcgameshardware.de fury nuo dx11 33 pakyla iki 38 dx12. ~15% nepavadinčiau išnykimu.

  7. Maariux parašė:

    ZeroFM: "Dx 12 aktualus tiems kas turi crap CPU . Realiai nematau tokio dx12 performance vs dx11 kad žandikaulis atvėptų ."
    Nagali susitaikyti, kad 980ti prastai pasirodo ?

  8. SarzzeR parašė:

    Mane irgi nustebino, kad R9 390 aplenkia GTX 980 in 1080p (AMD plokštėms skirta optimizacija žinoma) ir dar FX 8370 ne blogas spartos prieaugis DX11 vs. DX12. 🙂

  9. enerasu parašė:

    Cia turbut Nvidia politika tokia, NUMARINTI senesnius modelius kad pirktu naujus. Vat ir atsigrezia preish Nvidia fanus ju "gerieji driveriai" 🙂 , kol naujas daiktas viska updatina stengiasi iseina nauja karta – 0 supporto zaidimams, sparta krenta tragiskai.
    AMD veikia prieshingai su laiku ju GPU stipreja Nvidia atzvilgiu, palyginkit 290X vs 780ti, kai pasirode 780ti vienareiksmiskai pirmavo, o dabar ? Dabar 780ti kaikuriuose zaidimuose kraunasi net nuo 970… NVIDIA WTF ?!

  10. ZeroFM parašė:

    to Maariux :
    ne visai man gerai http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GTX_980_Ti_Matrix/23.html . fury x vs 980ti project cars 1440p tik 55% skirtumas …
    AMD remtas game tai ko norėt , dar žiauriau būna kai nvidia peremia kūrėjus

  11. enerasu parašė:

    Ir siais metais iseis PASCAL ir kris 980ti nasumas 20% kaip visalaik buvo su Nvidia senesniu GPU zlugdymu, ir gausis kad Fury visur lenks, So Sad Nvidia FanBoys 🙁

  12. Katonas parašė:

    Maariux, aš pagal ComputerBase žiūrėjau, ten kažkodėl skirtumas išnyksta, kas man pasirodė keista. PCGamesHardware skirtumas apčiuopiamas, o ten kažkaip nepažiūrėjau 🙂

  13. ZeroFM parašė:

    Šneki nesąmones nors tu ką …
    Maxwell gan nekuklų spartos šuolį padarė , todėl išsiderino visa schema pvz : gtx 580 = gtx 670 , gtx 680 = gtx 770 .
    P.S. 780ti su OC galima 20% performance gaut .
    Situacija kartosi nes HBM2 bus .

  14. IFeelYou parašė:

    780ti gerai overclockinasi, bet OC kortų spartos lyginti nėra prasmės, nes ir 290/390 galima overclockinti ir labai stipriai. Be to absoliuti dauguma žmonių neoverclockina, tiesiog taip atrodo, kadangi į tech forumus ir internete rašo tie kas tą daro, o ne eiliniai vartotojai. Realiai faktas yra tas, kad nvidia žlugdo savo senas plokštes tendencingai siekiant parduoti daugiau naujų.

  15. adexas parašė:

    To zerofm
    Kad tau gerai su project cars, dziauktis nereiketu.
    Prasau paziureti si video nuo 5 minutes https://youtu.be/O7fA_JC_R5s
    Ten yra paaiskinta is kur ta sparta pas nvidia atsiranda. Tad palyginimui tai nera tinkama, nes nevisi zaidimai yra sugadinti nvidia shitwork’o 😉

  16. Stipena parašė:

    Taip ZeroFM tokios naujovės yra mėšlas, kai jos veikia tik daliai žaidėjų. Tokie dalykai turi būti open source.

  17. IFeelYou parašė:

    Na dėl Dx12 dar nereikėtų daryti skubotų išvadų, žiūrėsim kaip nVidia keisis su draiveriais ir kaip veiks kiti žaidimai. Ateitis atrodo daug žadanti AMD, bet…

  18. ziogzzz parašė:

    Nu jo, tai kolkas tik pirmas DX12 geimas kur AMD geriau atrodo, bet mums vartotojams bet kokiu atveju geriau kuomet yra konkurencija, tuo didesni support mes gausime tiek is Nvidia tiek is AMD. Taip R9 390 labai patraukli korta siuo metu!

  19. adexas parašė:

    Physx nera jokia naujiena, o tas hairworks tai matosi ant witcherio pavyzdzio ka galima su juo padaryti, vaizdas islieka tas pats o fps tik krenta toms kortoms kurioms reik 😀
    Amd tai pat turi tressfx, tad kodrl butinai reikia kisti nvidia technologija jeigu galima panaudoti abi, taciau kai zaidima remia nvidia tai apie tokius dalykus kaip tressfx galima pamirsti, o tokie zerofm rankom del to ploja kad jo plokste geresne nelygioje kovoje…

  20. IFeelYou parašė:

    Nu ZeroFM plokštė ir lygioje kovoje turėtų nebloga būt 😀

  21. ziogzzz parašė:

    Manau cia nereikia isskirti siuo metu Nvidia ar AMD labai i dvi stovyklas, jei rinkciausi nauja setupa imciau ATI + Freesync monitoriu, ir sutaupau nemazai pinigu, imant Nvidia + Gsync, gaunasi zenkliai daugiau. Pvz turiu GTX 970 + Asus PG279q (1.4k + 2.8k Lt), imant R9 390 (1.4k + 2k Lt) plius R9390 1440p sukasi geriau. Velgi kiekvienam reikia ziureti siuo metu kuriuos zaidimus jie zaidzia, man pvz visi simuliatoriai (assetto corsa, Dirt rally, P cars su GTX 970 + PG279Q – 1440P, G-sync) sukasi be jokiu problemu Ultra nustatymais) Battlfield 4 taipogi be jokiu problemu, taciau Witcher 3, Rise of Tomb rider, Tom Clancys the division (beta) jau stringa GTX 970 1440p, bet visada gali nusiimt tuos harworks ar dar kokius velnius ir tureti +10 fps gain vien del keliu plaukeliu kurie ten ir taip nesudaro man labai dideles reiksmes zaidziant. Kitaip snekant, AMD gavo nemazai kozeriu i savo rankas, tai belieka sutvarkyti, optimizuoti visus zaidimus (ju draiverius), kurie pvz kaip Pcars pas juos neina visiskai, kad neliktu dvejojnaciu vartotuju, ir turi gerus sansus padidinti savo pardavimus.

  22. koloniukas parašė:

    adexas nelygioje kovoje? O, kas tau trukdo išjungti tą hairworks? Nemanau, kad pasikeistu kas. Pirmas žaidimas kuriame amd pasirodo geriau, tai jau ploji rankomis? 😀 Taip nvidia pamiršo async compute, tai tuo dabar amd ir laimi dx12, dx11 skaityk visur laimi nvidia. Ir beje reikia nepamiršti, kad hitman amd remtas žaidimas. Nvidia irgi žinoki dabar nemiega ir suka galva kaip tai išspresti. Dar teks palaukti kol bus galima daryti kokias tai išvadas.

  23. adexas parašė:

    Cia buvo kalba apie zerofm project cars dziaugsmus, kai nvidia belekaip laimi, nes nvidia atveju darba atliko gpu, o amd atveju tas kruvis teko cpu, todel toks nvidios laimejimas ir gavosi

  24. IFeelYou parašė:

    koloniukas, visur laimi nVidia? Kur? Lyginti reikia pagal kainą, o ne pagal 980Ti.

    – Titan Z/X gauna sausai nuo R9 295X2 (kaina vos ne dvigubai mažesnė)
    – Fury laimi vs 980;
    – net 390x laimi vs 980 ant visų >1080p (sparta panaši, kaina 80 eurų pigesnė);
    – R9 290X apskritai dviejų metų senumo plokštė kuri greitesnė nei 970, jau nekalbu apie 390;
    – R9 380x greitesnė nei 960;

    ir t.t. Entry level nežinau.

    Nereikia pasakot pasakų kad nVidia laimi, nes taip toli gražu nėra. Kažkur laimi, kažkur pralaimi.

  25. IFeelYou parašė:

    Realiai šiuo metu iš High-End segmento nvidios plokščių vienintelė kažko verta yra 980Ti (galingiausia single gpu), visos kitos – liūdesys. Ir tą sakau tikrai ne kaip AMD fanas (kadangi toks nesu, nors ir prisipirkęs AMD plokščių). Aišku labai tikiuosi kad nvidia susitvarkys su Dx12 kažkaip ir nebepalikinės savo senų plokščių mirti (kaip 780Ti).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.