„Intel“ išleidžia 56 branduolių procesorius serveriams

„Intel“ yra pasiruošę kovoti su būsimais AMD EPYC procesoriais ir vakar išleido „Xeon Scalable“ procesorių seriją, tarp kurių bus modelis su 56 branduoliais. Iš viso žadama pasiūlyti daugiau nei 50 procesorių modelių įvairios užduotims. Priminsime, kad EPYC procesoriai turės 64 branduolius, tai AMD šioje srityje turės šiokį tokį pranašumą, bet viskas priklausys dar nuo daugelio faktorių.

Norėdami viename lizde sutalpinti 56 branduolius „Intel“ pasitelkė klijus, o būtent apie tokį lustų sujungimą kompanija labai neigiamai pasisakė kai pasirodė pirmieji EPYC procesoriai. Tad 56 branduolių procesorių sudarys du 28 branduolių lustai, kurių kiekviename bus po 6 atminties valdiklius. Šie du procesorių lustai tarpusavyje kalbėsis naudodami x20 interconnect link sąsają.

56 branduolių skaičiavimo galiūnai ir toliau kliausis „Skylake“ architektūra ir bus gaminami naudojant 14 nm++ litografija, tad spartos pagerėjimo per taktą nepamatysime. Tiesa, mažyčiai patobulinimai luste visgi bus. Lustuose techniniu lygiu bus įdiegti pataisymai „Spectre“ ir „Meltdown“ pažeidžiamumams, kurie yra efektyvesni lyginant su programiniais atnaujinimais. Kitaip sakant, įgalinus pataisymus prarandama mažiau spartos.

2 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Tyčia pasiieškojau žinių apie TDP taigi ‘up to 400W’. Taipogi, Anandtech įvairiems 9200 modeliams kainas surašę: arm, leg, foot, kidney.

  2. adex parašė:

    ot tai universalus server cpu, jei nori tai su chilleriu extreme serijos produkta padarai, nori klijais klijuoji 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.