„Intel“ kalba su AMD norėdami licencijuoti jų grafikos technologijas

amdcarrizo„Intel“ susisiekė su AMD norėdami pradėti derybas dėl grafikos technologijų licencijavimo, bent taip teigia šaltiniai, kurie aišku nori likti paslaptyje, nes procesas vyksta privačiai.

Jeigu derybos būtų sėkmingos „Intel“ pradėtų integruoti AMD grafikos procesorius į savo lustus, taip skelbia tie patys nežinomi žmonės.

Tokia įvykių seka tikriausiai nustebintų ne vieną, bet joje logikos vis tiek yra. Šiuolaikiniai grafikos spartintuvai yra velniškai sudėtingi ir net tokie milžinai kaip „Intel“ vargsta norėdami išgauti daugiau spartos iš grafikos procesoriaus. Jei sandėris įvyktų „Intel“ tikrai pajaustų naudą naudodami AMD grafikos sprendimus, o tuo pačiu iš to galėtų pasipelnyti ir patys AMD gaudami licenzijavimo užmokestį.

Atsakingas „Intel“ darbuotojas pareiškė, kad tokių gandų ir spekuliacijų nežada komentuoti.

8 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Tiksiuosi, kad taip ir bus, AMD tikrai praverstų toks sandoris, ypač tokiu sunkiu finansiniu metu. 🙂

  2. Adexas parašė:

    Labai tikiuosi jog to nebus, siu metu gale amd turi galimybe atsigauti, ipac laptopu sferoje su gan galingais apu ir atgauti prarasta rinkos dali. Jeigu intelis dar gautu tokios spartos grafikos procesoriu kaip kad polaris 11, amd galetu laidoti savo apu ir laptopu rinka amd netektu vilties atsigauti. Amd isikastu duobe ilgam del greitu pinigu

    • Stipena parašė:

      Jokie greiti pinigai čia, pastovus pelnas nuo kiekvieno parduoto Intel CPU. Ir čia labai diskutuotinas klausimas ar atsigaus AMD su sekančiais APU. Tai maždaug gaunasi taip, kas geriau, ar neparduotas AMD CPU, ar parduotas Intelio CPU su integruotu AMD GPU?

  3. q parašė:

    Man čia kaip tik atrodo pagalbos šiaudas AMD. Net su nauju APU vargu ar gales varžytis su I5, I7. O i3, celeron, pentium dali pasiimti kažin ar užteks. Kiek nedaug mus mokino ekonomikos – tai kad konkurentą turėti reikia. O toks silpnas kaip AMD už kurį esi kelis kart geresnis – ypač gerai. Kaip vartotojui ir prijaučiančiam AMD norėtųsi kitaip, bet AMD greit nepavys intel su savo biudžetu, skandina ir ATI – kuri dar bando neatsilikti.

    • Deft parašė:

      Kas tas ATI? 🙂

    • Adexas parašė:

      Atsiprasau bet kurgi tas amd video ploksciu atsilikimas, 390 sekmingai konkuruoja su 970, nano su 980 o kur dar visas mid range. Dx12 aplinkoje isnaudojant visa amd potianciala nublanksta ir 980ti su titan x, kurios yra retai kam aplamai iperkamos. Na bet uz tokia kaina velgi norint varzytis galima ir 295×2 itraukti, bei xfire variantus ieinancius i ta kaina. Cpu perejus prie 14nm galia taipogi padides. Gaus ht analoga. Nelabai ka galejo ispesti is 32nm technologijos tai ir buvo pastrige, galit menkint ir bambet kad nieko gero nepadarys, bet tiesa kad yra dirbama ties tuo nors ir ne visa laika sekasi amd, taciau smagu matyti jog nenuleidziamos rankos.

  4. AMD/Intel naudotojas parašė:

    Nežinau, gal čia jaunimas susirinkęs.

    1. SarzzeR 2016-03-19 at 13:55
    >Amd sunkus finansinis laikotarpis tęsiasi nuo Intel Core Duo išėjimo, tai jau virš 10 metų.

    2 Adexas 2016-03-19 at 16:34
    > Kokiu būdu Intel gali gauti Polaris 11? Arba paprasčiau: AMD kuria technologijas, kurias parduoda Intel. Gal iš karto persivadinti AMTEL ir būti šakiniu padaliniu 😉 Labai abejoju 🙂

    3. Stipena 2016-03-19 at 19:47
    Gerb, Stipena, jei taip šnekate, Jūs *turbūt* nesat girdėję apie Intel ir AMD aibes „cross-license“ sutarčių? Ir kodėl sakykim pvz. naujausi AVX instrukcijų (ir kt.) rinkiniai išeina pirmiausia pas Intel lustus, o tik paskui pas AMD CPU/APU. Ar kiek Intel naudoja AMD patentų, o kiek AMD naudoja Intel. Hint: šiai istorijai jau ~ 40 metų, prasidėjo apie 1976 metus…

    4. ZeroFM 2016-03-20 at 14:32
    PC nepakliūną į laptop aibę (retorinis klausimas)? Ar matematikos ir logikos jau nebemoko mokykloje? Ir dar retorinis klausimas Intel x86 architektūros CPU jau ne pirmus metus turi virš 70 proc rinkos. Ar čia jau ne dominavimas?

    5. q 2016-03-20 at 21:32
    AMD APU niekada nesivaržė su Intel i7 našumo segmentuose. Nes tik taip galima suprasti komentarą. Dar performace per watt – TAIP. Energijos sanaudas galime lyginti, bet tik ne gryną skaičiuojamąją galią. ATI, really? 🙂

    6. Deft 2016-03-20 at 22:44
    Geriausias komentaras goes to… Deft 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.