„Intel“ pademonstravo „Arctic Sound-M“ AV1 kodavimo galimybes

Pristatydama naujus „Arc Alchemist“ grafikos procesorius, bendrovė aktyviai reklamavo tai, kad DG2 šeimos lustai palaiko AV1 vaizdo kodavimą – šiuo metu šios funkcijos neturi joks AMD ir NVIDIA grafikos procesorius. Dar tik pradedama kalbėti apie tai, kad AV1 tampa populiariu standartu, o dauguma dabartinių grafikos procesorių jau gali dekoduoti AV1 srautą (išskyrus AMD „Navi 24“).

2022 m. investuotojų susitikime „Intel“ paskelbė, kad „Arctic Sound-M“ daugiausia skirtas vaizdo transkodavimui. „Intel“ teigė, kad tai yra „žiniasklaidos superkompiuteris“. Bendrovė patvirtino, kad AS-M palaiko iki aštuonių 4K srautų vienu metu arba trisdešimt 1080p srautų. Todėl jį potencialiai galėtų naudoti „Intel“ ir kitos bendrovės žaidimų transliavimo paslaugoms. „Arctic Sound-M“ turi „Intel DG2“ grafikos procesorių (ACM-G11) su 128 vykdomaisiais vienetais.

Naujame vaizdo įraše, kuriame reklamuojamas AV1 kodavimas, „Intel“ lygina jį su AVC (H.264) kodeku. Iš jo matyti, kad AV1 kodekas gali gerokai sumažinti reikiamą bitų perdavimo spartą esant panašiai vaizdo kokybei – sutaupoma iki 30 %. Augant AV1 kodeko, kuris yra nemokama AVC/HEVC alternatyva, populiarumui, „Intel“, siūlydama perkodavimo sprendimus duomenų centrams, gali įgyti pranašumą prieš konkurentus. Kai kurios vaizdo transliacijos paslaugos, pavyzdžiui, „Netflix“, jau pradėjo siūlyti AV1 srautą, jei tik aptinkama palaikoma dekodavimo įranga.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.