„Intel“ pateikė konkrečius skaičius, kiek sistemas sulėtina saugumo atnaujinimai

Vis dar nebaigiame kalbėti apie saugumo atnaujinimus. Vieni pergyvena, kad dėl jų kompiuteris gali sulėtėti, o kiti nesuka dėl to galvos. Dar daugiau aiškumo į situaciją įneša pačių „Intel“ daryti testai su šešiomis sistemomis. Bandymams panaudota viena „Coffee Lake“, dvi „Kaby Lake“ (tarp kurių mobilus i7-7900HQ procesorius) ir trys „Skylake“ sistemos. Dvi „Skylake“ sistemos buvo su SSD kaupikliu bei „Windows 10“ ir „Windows 7“, o trečioji su kietu disku ir „Windows 7“.

Kaip matome, pateikti rezultatai byloja, kad spartos sumažėjimas dažniausiai yra labai nežymus, maždaug iki 5 %. Dažniau deficitas yra paklaidos ribose. Kad ir kaip būtų, bet matome, kad procesoriai kažkiek sulėtėja. Daugelis to tikrai nepastebės, bet kai kuriems kompiuterių entuziastams tai yra nemaloni žinia.

34 Komentarai

  1. Gnytasis parašė:

    O tai Ivy bridge visai sustos kazin? 😀

  2. Lets Do parašė:

    Pasiemė su geriausiu siliciu, uždėjo geriausius coolerius ir padarė testą? 😀

  3. IFeelYou parašė:

    Labai lengvai sprendžiama problema: išjungi Windows update. Nesisiunti BIOS update. Done.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Naujom dalim is gamyklos bus BIOS’as su sitais fix’ais, tai pabegt neiseis 🙂 Aisku turbut kai kurias motkes galima downgrade’inti, bet metu begyje vistiek iseis naujos motkes, kuriom pirma BIOS versija jau bus su situo.

      5% nera daug, bet as suprantu jusu moraline frustracija – niekas nenori tureti kazkokio brute force workaround’o hardware fiziniams niuansams apeidineti 🙂 Nesmagu.

  4. YOman parašė:

    nieko ten baisaus išvis. Atsakingai pareiškiu kad net mano i7 950 nesustojo 😀
    Veikia kaip veikęs, jokio skirtumo nepajutau PC naudojime.

    • IFeelYou parašė:

      Kad tu nepajutai youtube žiūrėdamas tai nereiškia kad kiti nepajus 🙂 Aš laisvai pajusiu kad ir -1 proc benchmarkindamas ant bet kokio CPU. Tos saugumo spragos man visiškai dzin tiesa sakant. Niekas ten pas mane nesilauš ir neįsilauš.

      • YOman parašė:

        o tai tau.. Ot tai pizdec.. Tie benchmarkai kaip matau tau gyvybiškai būtini ir be jų negali gyventi, nemiegi naktimis jei kažkas aplenkia? 😀
        Tada jo, labai svarbu.
        P.S. o realiai tu kur nors panaudoji tą savo PC potencialą? Ar tik su Koloniuku pimpalais elektroniniais matuojatės?
        (Klausimas retorinis)

        • IFeelYou parašė:

          Nu koks tau realiai skirtumas kur aš jį panaudoju? Kur man reikia ten ir panaudoju. Kompiuteris man yra darbo priemonė, o -5% spartos yra labai daug. Juolab kad tie 5% yra išvestinis vidurkis. Vienoje programoje bus -1%, kitoje gal -30%. O Intel procesoriuose -5% yra lygiai viena procesorių karta, kodėl aš ją turiu prarasti dėl kažkokių manęs visiškai neliečiančių saugumo spragų? Čia ne tik spartos, bet ir principo reikalas kaip ir kernel sakė.

          • YOman parašė:

            sakiau gi kad klausimas retorinis. Dzin man išvis kur tamsta jį naudoji. Norėjau pasakyti kad realybėje tu nepajusi to skirtumo ir tiek. Nematau prasmės toliau kažką įrodinėt. O dėl principo reikalo tai sutinku. Visiškai nepateisinu Intel.

            • koloniukas parašė:

              Čia lygiai tas pats, kaip nusiperki 2005 metų mašiną su 100kw ir po kiek metų pasako: perpiešim tau mašinos ecu programą, kuri iš 100kw padarys 70kw dėl to, kad yra saugumo spraga. Kasdien naudodami to nepajausite 🙂 Na dar yra kita išeitis. Perkate 2018 metų modelį, prarasite iki 5kw 🙂

              • YOman parašė:

                kaip man tai čia dar labiau nevykęs palyginimas. Niekad nesigundžiau autmobilių galia asmeniniam naudojimui 🙂
                Niekam nieko nebandau įrodyt. Tik išsakiau savo nuomonę 😉

              • ZeroFM parašė:

                2005m laužas yra bukesnis nei kad naujausias šaldytuvas tai palyginimas kaip sakė yra tikrai nevykes
                man tai vienodai kiek ten % sumažės

                • koloniukas parašė:

                  Tai tada ir važinėk su šaldytuvu 😀 Ne metuose pati esmė.
                  YOman tavo nuomonė tokia – ką turiu tas gerai, galit atjungti pora cilindrų ar turbiną ir tai bus gerai 🙂

                • IFeelYou parašė:

                  Nu tiesiog yra žmonių, kurie amžinai susitaiko su viskuo kas jiems pasakyta. Atjungsim tau porą cilindrų – „gerai“. Numušim tau kompo spartą 10% – „gerai“. Sumažinsim tau atlyginimą 20%, vis tiek nieko nepajusi – „gerai“. Man tai tokie žmonės dažnai atrodo kaip prie visko prisitaikantys nevykėliai 🙂 Bet čia jų reikalas.

              • kernel_panikuoja parašė:

                Normalus tas palyginimas – esme ideja, o ne konkretus skaiciai, kurie vistiek bus case-specific. Vieniem svarbu tas potencialus nasumo praradimas, kitiem ne – skonio reikalas.

                Dauguma cia sedinciu turi pakankamai nauja ir galinga gelezi, todel nejaus absoliuciai jokio praktinio skirtumo vien del to, kad CPU jiems dauguma laiko dirba su „headroom’u“. Kitavertus, kai kompui isleidi ne viena tukstanti euru, update’as, kuris nukastruoja kad ir nedaug nasumo, paprasciausiai gali moraliskai sugadinti nuotaika ir ta susikurta „aura“ apie savo daikta, nes del kazkokiu firmware’o workaround’u kazkam galbut jis nesijaus toks mielas, kaip pries tai.

                Tai subjektyvu – as is dalies suprantu abi puses: tiek tuos, kuriem tai px, tiek tuos, kurie jaucias truputi apipisti „dvasiskai“ 😀

                • IFeelYou parašė:

                  Kernel tiesiog skaito mano mintis 😀 Aš jaučiuosi apipis*** „dvasiškai“.

              • Lets Do parašė:

                O man kaip tik koloniuko palyginimas su mašina yra labai teisingas ir tiesus.
                Gal kažkam procesoriaus galia pofik, bet gal kažkas kitas ne pofik ir puikiai galite suprasti kaip kai kurie jaučiasi. Aš IFeelYou vietoje dar ne taip pykčiau. Kažkoks durnizmas, tegul gražina jam pinigus intelis! Mane net neturint intelio procesoriaus jau pykina nuo šitos nesamonės. Tai gal prieš amd pranašumą dėl tokių skylių tik ir teturėjo.. Bus ką veikti abiems, vienas bandys išnaudoti progą, kitam daug stengtis.. 🙂

              • Lets Do parašė:

                Pritariu ir suprantu IFeelYou, nusiperki vos ne kompiuteri porsche ir se tau kad nori… tegul grazina pinigus intelis…

  5. YOman parašė:

    nafik man tie tavo papildomi cilindrai ir turbinos, žmogau. Atsipeikėk. NE VISIEMS JŲ REIKIA (čia capsas specialiai dėl to kad dašustų)
    Ir nėra ten taip baisu kaip čia bandai piešt su tom savo kvailom turbinom

    • koloniukas parašė:

      Nesinervuok 🙂 Nu nėra ant tiek baisu, bet ir nevisiems į tai nė motais kaip tau.

      • YOman parašė:

        tai ir ne aš pradėjau jei nepastebėjai. Čia kažkas pirmesnis pradėjo stradalint dėl našumo, aš pasakiau kad nesinervuotų ir kad tai pff, tada išlindot jūs su savo procentais,cilindrais ir turbinom, benchmarkeriai… 😉
        Px man išvis..

        • IFeelYou parašė:

          Juokingas tu YOman. Nu gali tu susivokt, kad ne visi tokie kaip tu, kuriems kompiuteris Delfui paskaityt ir Youtube filmukus pažiūrėt? Šitam forume yra žmonių, kurie gyvena iš kompiuterių, yra žmonių kurių CPU veikia pilnom apkrovom beveik visą laiką, ir kuriems tie 5% yra reikšmingi. Pasakei savo nuomonę kad tau tai nesvarbu ir ok, apeik postą. Kitiems svarbu.

          • YOman parašė:

            gal ir tu man juokingas, su savo kompų keitimais kas pusė metų, bet aš to nesakyčiau jei ne tas tavo dabartinis postas. Kompas man ne tik filmukams ir.. Bet kaip matau tamstos nuomonė turi būt svarbiausia, neginčijama ir paskutinė.. tad neapeik, parašyk dar ką nors.. Blet gi aš jums minėjau kad tai MANO nuomonė, tai ne, po velnių, reikia pripist čia kad aš juokingas ir tt.. Kur jūsų supista vakarietiška tolerancija ?

            • IFeelYou parašė:

              Tai tu čia savo nuomonę laikai pačia svarbiausia man rodos, o ne aš. Pasiskaityk gal savo ankstesnius post’us. Tu pradėjai aiškintis koks man skirtumas tie -5% ir kam aš savo kompą naudoju, ne aš.
              Kompus aš galiu keisti kad ir kas 3 mėn. Turiu pinigų ir keičiu. Mažiau skaičiuok kitų pinigus ir domėkis ką kas keičia.
              O dėl to kam tu naudoji savo kompą, tai man irgi vienodai. Bet mažai tikėtina kad 2009 metais išleistą mid-endinį CPU naudoji kažkam daugiau. Paprasčiausia loginė išvada, o ne nuomonė.
              Ir nesikeik. Negražu. Čia tik diskusija, nebūtina pykti.

              • YOman parašė:

                nesusireikšmink. niekas nieko neskaičiuoja. Nors gal ir derėtų…. pasidomėti pajamų legalumu 😛
                Niekam ne paslaptis iš ko daktariūkščiai gyvena.
                Pasikartosiu ir vėl: NE AŠ PRADĖJAU TĄ ŠŪDĄ. Pats geriau į postus pasigilintum, o ne per savo prizmę

                • IFeelYou parašė:

                  Dažniausiai kitų pajamom domisi tie, kurie patys nieko neuždirba, tai tau kaip ir tiktų pasidomėt. Bet gal geriau palik profesionalams iš VMI.

          • ZeroFM parašė:

            IFeelYou nesuprantu kodėl čia beveik ašaros akyse dėl tų 5% kai pats nekarta minėjes kad praktiškai visada laikai undervolt ir net mažesniais dažniais kad mažiau W siurbtų .

            • IFeelYou parašė:

              Aš laikau undervolt, o ne underclock. Mažesniais dažniais nei stock niekada nesu laikęs. Jeigu pirkau CPU su tokia sparta, kokią man tada deklaravo Intel – tokią ir noriu turėti. O ne -5%. Ir viskas. Man ne tiek tų 5% gaila, kiek pačio principo. Kad maždaug pasakau „Sorry“ ir siųskis update kuris neaišku kiek sulėtins tavo kompą. Jau nešneku kad pvz. žmonėms su senais AMD CPU po Microsofto updatų iš vis pasipylė Blue Screenai, restartai ir kitos klaidos. O čia dar tik pradžia. Tuos pradės BIOS updatint.

        • koloniukas parašė:

          Turiu taip pat seną xenoną E3-1230, nu veikia jis man, tai kam dabar jį sudirbti, dar ir w7 mano milimiausius 🙂 Noras būvo pasiimti 2700k ir palyginti su 8700k per core, dabar jau dingo. Pirkau irenginį kuris tuo metu atitiko mano poreikius, o dabar apeinam 🙂

  6. Daimonass parašė:

    Tiek daug komentarų, o realiai skaityti nėra apie ka..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.