„Intel“ tinklapyje pirmas įrašas apie 10 nm procesorių

Kaip ir galime tikėtis, pirmieji „Intel“ 10 nm procesoriai nebus aukštos spartos. Kompanija niekada nepuola gaminti pačių greičiausių procesorių su nauja litografija, pirma ją išbando su mažesniais lustais.

„Core i3-8121U“ yra mobilus procesorius su 2 branduoliais ir 4 gijomis, kitaip sakant, tipiškas i3 mobilus procesorius iš U serijos. Procesorius neatrodo įspūdingas ir dėl savo kitų specifikacijų. „Core i3-8121U“ bazinis dažnis yra 2.2 GHz, o Turbo režimu gali kilti iki 3.2 GHz. Palyginimui, tokį patį 15 W TDP reitingą turintis „Core  i3-8130U“ turi 2.2/3.4 GHz dažnius. Tai dar ne pabaiga, 14 nm procesorius turi ir integruotą grafiką, jos 10 nm lustas neturi. Integruota grafika dar prideda kelis W prie TDP.

Nesunku pasakyti, kad pirmieji 10 nm procesoriai yra gan nuviliantys ir blogesni už esamus. Kaip žinome, „Intel“ labai sunkiai sekasi įvaldyti 10 nm litografiją ir tai tikrai atsispindi pirmajame procesoriuje. Jau seniau kalbėta, kad 10 nm lustai negali pasiekti tokio pačio dažnio kaip 14 nm pagaminti lustai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.