Jensen Huang iš NVIDIA gavo 60 % priedą, dabar jis 18 turtingiausias asmuo pasaulyje

Dominuodama pažangios dirbtinio intelekto aparatinės įrangos srityje, NVIDIA akcijų kaina nuo 289 JAV dolerių praėjusių metų gegužę šoktelėjo iki 913 JAV dolerių šiandien. 2,28 trilijono JAV dolerių vertės NVIDIA rinkos kapitalizacija yra trečia pagal dydį bendrovė pasaulyje po „Apple“ (2,87 trilijono JAV dolerių) ir „Microsoft“ (3,09 trilijono JAV dolerių).

Iš tikrųjų generalinio direktoriaus Huang atlyginimo paketas už 2023 finansinius metus buvo sumažintas 2,5 mln. dolerių, arba maždaug 10 %, nes NVIDIA neįvykdė finansinių tikslų, nors jis vis tiek gavo 21,3 mln. dolerių.

Iš NVIDIA metinių įgaliojimų dokumentų matyti, kad Huang atlyginimas per paskutinius (2024) finansinius metus gerokai padidėjo – ji šoktelėjo 60 % iki 34,2 mln. dolerių. Jį sudarė 26,7 mln. dolerių premijos už akcijas, 4 mln. dolerių piniginės premijos ir 2,5 mln. dolerių kitoms išlaidoms, į kurias įeina tokie dalykai kaip automobilis, vairuotojai ir apsauga jo rezidencijoje.

Šių metų pradžioje buvo pranešta, kad dėl sparčiai kylančios NVIDIA akcijų kainos Huang, kuriam priklauso 3,79 % bendrovės akcijų, pasiekė 21-ąją vietą „Bloomberg“ milijardierių indekse, jo grynoji vertė siekia beveik 70 mlrd. dolerių. Nuo to laiko NVIDIA akcijų kaina padidėjo beveik 45 %, todėl Huang grynoji vertė padidėjo iki 80,5 mlrd. dolerių, o „Bloomberg“ turtingųjų sąraše jis pakilo į 18 vietą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.