Jim Keller, lyderiaujantis procesorių architektas, palieka AMD

AMD sulaukė dar vienos nemalonios žinios: vienas iš pasaulyje lyderiaujančių procesorių kūrėjų, Jim Keller, paliko kompaniją. Jis užėmė vyriausiojo mikroprocesorių branduolių architekto pareigas ir stipriai prisidėjo prie „Zen“ procesorių kūrimo.

Kartu su Jim Keller AMD sukūrė daugiausiai pasisekimo sulaukusias procesorių architektūras – „K7“ („Athlon“, „Athlon XP“ ir „Duron“) ir pirmuosius procesorius turėjusius 64 bit instrukcijų rinkinius – „K8“ („Athlon64“). Po šių procesorių sukūrimo Jim Keller paliko AMD ir prisijungė prie „Apple“ kur dirbo prie „A4“ ir „A5“ lustų, o 2012 metais vėl grįžo į AMD, kur ėmėsi „Zen“ procesorių architektūros kūrimo.

AMD visus ramina, kad Jim Keller subūrė stiprią komandą, kuriančią „Zen“ procesorius ir jo pasitraukimas neturės įtakos galutiniam produktui. „Zen“ procesorių pristatymas įvyks laiku, kaip planuota – 2016 metais, o 2017 metais šie procesoriai bus tiekiami visu pajėgumu. Dabartinį Jim Keller postą užims Mark Papermaster.

Ši netikėta žinia leidžia daryti ne vieną prielaidą. Galbūt finansinėje krizėje esanti AMD nebegali savo gretose išlaikyti procesorių kūrimo guru vadinamo specialisto, galbūt Jim Keller nusprendė palikti skęstanti laivą, o gal tai toks variantas, kai atėjau, sukūriau laimintį produktą ir išėjau ieškoti naujų iššūkių?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.