„nVidia Pascal“ grafikos procesoriai pasiekė testavimo fazę

„nVidia“ sekančios kartos architektūros grafikos procesoriai turintys „Pascal“ architektūrą tikriausiai yra pasiekę testavimo fazę, tokią išvadą priėjo „3DCenter“ kolektyvas dėl gautų siuntų dokumentų, kuriuose užsimenama apie paslaptingus grafikos procesorius.

Grafikos procesoriaus testavimo fazė pasiekiama, kai gamybos partneris, šiuo atveju TSMC, pagamina nedidelį kiekį užbaigtų lustų ir siunčia juos užsakovui testavimui ir tobulinimui. Kaip matome siuntų dokumente „nVidia“ pasiekė keletas neidentifikuotų lustų, kurie tikriausiai yra „Pascal“ architektūros grafikos procesoriai.

Sekančios kartos vaizdo plokštės yra labai laukiamos, nes su nauju pažangesniu gamybos metodu sulauksime nemažo spartos šuolio ir HBM2 atminties panaudojimo, kas gamintojams leis pasiūlyti produktų net su 32 GB atminties buferiu, bet žaidėjams skirti modeliai tikriausiai apsiribos 16 GB atminties kiekiu. Manoma, kad „nVidia“ su naujuoju flagmanu taikosi į 60-90% didesnę spartą lyginant su „GeForce GTX Titan X“

13 Komentarai

  1. vacoum parašė:

    na ka, greitai jau pardavinesiu gtx970 🙂 kam reikes 🙂 ?

  2. Katonas parašė:

    Greitai? Na, ir ką po to veiksi, nes naujų GPU be 2016 Q2 kaip ir nenusimato. 🙂

  3. vacoum parašė:

    tai cia greitai 🙂 mirkt mirkt ir jau 2016 q3 🙂

  4. Katonas parašė:

    Įdomus pas tave laiko suvokimas, man greitai būtų kitą mėnesį, o čia laukt ir laukt dar, per tiek ir vaikas net gali suspėti gimti 😀

  5. vacoum parašė:

    tai kai neskubi ir ne degantis reikalas, tai greitai 🙂 nes kartais laukiant labai ir rytojus ilgai ateina 🙂

    kol kas nera zaidimu 1080p kad reiktu kazko galingesnio. Tiesiog tas paskalis man jau dabar labai patraukliai atrodo 🙂 bus proga ir monika atsinaujinti.

  6. Katonas parašė:

    Nežinau ką čia norėjai pasakyti su šiuo linku, nes nieko neprirašei. Aš nesu labai stipriai įsigilinęs į puslaidininkių gamybą, bet tape out ir testing sample, ką neva dabar gavo nvidia, yra du skirtingi dalykai. Mano supratimu tape out tai tik pasigaminimas lusto, bet nebūtinai jis veikia kaip priklauso, o šie neva testiniai pavyzdžiai jau yra veikiantys lustai.

    EDIT: Seniau jau tą straipsnį buvau skaitęs, dabar dar kart perskaičiau, kaip ir sakiau tape out ir testing sample du skirtingi dalykai. Nauji GPU 2016 Q2/Q3. Dar kažkur mačiau parašyta, kad pirma sulauksime tik žemesnės spartos GPU o tik kitų metų gale pasirodys nauji flagmanai. Žinoma gandai, bet logikos yra.

  7. vacoum parašė:

    tame linke tiesiog daugiau info apie pati paskali. Idomu, ar tikrai pilnai palaikys drtx12

  8. Katonas parašė:

    Nematau kodėl turėtų pilnai nepalaikyti DX12, nes jei nepalaikytų būtų tikri savižudžiai.

  9. vacoum parašė:

    na laisvai gali. Architektura pas juos senoka, ta prasme ne pires puse metu pradeta kurti. Gal akcentavo i HBM2 atminti. Paskui dar daug darbo su nauju tech prosesu, kitokiu patobulinimu.
    Tad visai tiketina, kad nespeju idiegti Asynchronous Compute/Shaders
    palaikymo.
    Net ir be to svarbiausiai FPS, manau jie bus pakankami kad plokste buti paklausi.
    O jei palaikys, isvis gerai.

  10. joncepet parašė:

    reikės turėti tikriausiai itin gerą cpu kad nestabdytų pascal gpu, nes 4 titan x stabdo net ir i7-5690x, o jei 4 pascal geriausias sujungtum kaži kas bus, cpu ne taip greitai tobulėja ir taikosi prie gpu kurėjų , kad galėtų atskleisti visą gpu pajėgumą

  11. SoTOP parašė:

    Jeigu zaidimu kurejai gerai optimizuotu zaidimus, vietoj to kad kreivai darytu, tai pilnai uztenktu dabartiniu procesioriu.

  12. Katonas parašė:

    Nereikia jaudintis ankščiau laiko, manau CPU problemą labai gerai išpręs DX12 žaidimai, na bent tikiuosi aš taip 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.