Jūsų nuomonės Technews.lt turinio atžvilgiu

Sveiki, Technews.lt skaitytojai,

Siekdami kuo geriau suprasti ir įvertinti Jūsų interesus bei lūkesčius, kviečiame sudalyvauti apklausoje, kuri yra prieinama tiek dešiniojoje portalo dalyje, tiek ir „Facebook“ socialiniame tinkle. Jose Jūsų klausiame, kokios technikos apžvalgų šiame portale norėtumėte matyti daugiau.

Kviečiame aktyviai reikšti savo nuomonę ir komentaruose – vystant puslapio veiklą mums pravers visos Jūsų idėjos ir pastebėjimai. Ypač tai aktualu yra turinio formavimo atžvilgiu, kadangi tik žinodami kas skaitytojams iš tikro yra įdomu, galime dėti pastangas ir kokybiškai rašyti būtent apie tai.

Didelis operatyviai raportuojamų IT naujienų kiekis, o galbūt išsamių apžvalgų ar net analitinio pobūdžio IT straipsnių gausa? O gal reikia visų žanrų tekstų ir dar naujų raiškos formų – pavyzdžiui tinklalaidžių (angl. podcasts)?

Drąsiai reikškite savo mintis, o mūsų komanda sieks jas paversti realybe. Be to, vienam iš komentuojančių šeštadienį 22h bus skirtas prizas.

27 Komentarai

  1. daimonass parašė:

    Na kaip ir visiems, idomiausios apzvalgos butu, motininiu/procecoriu/vaizdo ploksciu. Mat iki siol visos apzvalgos budavo apie coolerius, ir kelis maitinimo saltinius, kartais viena kita vaisdo plokste.
    Kadangi balsuoti galima tik uz viena pasirinkima, tad sunkoka apsispresti…

    Kas del naujienu rasymo kokybes, ji nera bloga, jai ten viena ar kita klaidele, tai nieko tokio.

  2. powas parašė:

    Nu man asmeniskai tikriausiai visko po biski kas susije su kompu. Telefonai kokie tai nelabai net domina. O seip jei visko po biski ir kaip daimonass sake kad tik neapsitotumet ties vienu kaip buva apie coolerius. Bet seip baisiai dziugauju atsigavimu portalu naujienos vel yra ! 😀

  3. ironvolf parašė:

    Manau, kad apklausoje galėjote leisti pasirinkti bent kelis variantus. Mane domina visų išvardintų pasirinkimų apžvalgos, labai nenorėčiau, kad vyrautų monotonija ir būtų apžvelgiami tik aušinimo sprendimai(imu kaip pvz.) ar panašiai.
    Kas man patiktų, tai, kad kiekvienas narys galėtų pateikti savo apžvalgą, naujieną ar straipsnį, o administraciją apžvelgus pateiktą turinį nuspręstų ar jį patalpinti į šį puslapį. Metų gale būtų renkamas aktyviausias ir kartu geriausias narys. 🙂 Taip praplatėtų apžvalgų, naujienų ir straipsnių akiratis.

  4. Crunk parašė:

    aišku lengviausia būtų lyginti vieno segmento produktus, tačiau norėtusi visko po truputi. pritariu minčiai kad apklausoje būtų galima pasirinkti kelis variantus 🙂

  5. BroniusK parašė:

    Gerai būtų išsamus straipsnis apie PC rinkimą savomis rankomis. Kokias detales reiktų derinti tarpusavyje, kad viskas veiktu optimaliai.

  6. daimonass parašė:

    BroniusK -> Tai kad cia vienas is lengvesniu dalyku, surinkti PC.

    Tai pat pritariu ironvolf.

  7. ironvolf parašė:

    daimonass -> Visiškai "žaliam" šitoje srityje, tikrai nėra lengva. Tai parodo ir pagrindinės forume esančios temos(surinkit pc už tiek ir tiek, surinkit kompiuterį žaidimams ir pan.) BroniusK užvedė mane ant neblogos minties – pamokų skiltis. Galima "žalius" apmokyt ne tik kaip kompiuterį susidėt, bet kaip jį instaliuot, apžvelgt pagrindines programas ir t.t.

  8. Dario parašė:

    gal cia pasirodysiu isskirtinis, bet man butu idomu dar ir apie case’us paskaitineti. Juk idomu kokiu imantrybiu prigalvoja.

  9. ironvolf parašė:

    Dario-> balsavime yra "Korpusai/Maitinimo blokai"

  10. simple parašė:

    "ironwolf" idėja įdomi, bet šiam portale lankosi 1-2 vartotojai, kurie galbūt sugebėtų parašyti pagrindinio puslapio vertą apžvalgą. Ir sutikite, kad neprofesionaliai parašytos apžvalgos tik žemins bendrą technews.lt įvaizdį.

    Ką gi siūlau: sukurti tam atskirą skiltį ("Vartotojų atsiliepimai", "Garbės lenta ar gėdos stulpas?", vienžo, supratote), kad mėgėjiškos apžvalgos nesiveltų kartu su visomis likusiomis. Tuomet kiekvienas galėtų nesigėdydamas aprašyti/įvertinti savo įsigytą produktą, o ir redaktoriams nereikėtu jų peržiūrinėti, nes jos nesimatytų pagrindiniame puslapyje.

    PS. O kur apklausos variantas "Noriu visko po truputį"? 🙂

  11. ironvolf parašė:

    simple-> labai nurašai šio portalo vartotojus 🙂 Ir nebūtina diskriminuot šedevrų atskira skiltimi, tiesiog straipsnio/naujienos/apžvalgos viršuje nurodyt, kad jį rašė mėgėjas, narys ar dar kažkas, bet ne portalo darbuotojas 🙂

  12. ZigZag parašė:

    Ironvolf, aš būčiau už simple idėją. Ir tikrai ne dėl to, kad nurašau lankytojus, o dėl to, kad, pripažink, ypač didėjant žmonių kiekiui, atsirastų daug ypač neprofesionalių apžvalgų ir jos būtų bendroje vietoje su parašytomis darbuotojų (galbūt ne visada labai profesionalios, tačiau ištaisytos ir pateikiamos kuo geresnio stovio).

  13. zirnis parašė:

    del laimetu arctic prizu susisieksit?

  14. ZigZag parašė:

    Jei dar nesusisiekta, tai bus padaryta atsakingo už tai žmogaus artimiausiu metu.

  15. alpinestar parašė:

    Mano nuomone, galėtumėt padaryti skyrelį, skirta išmaniesiems telefonams, atsižvelgiant į tai, jog bent jau Lietuvoje, jų paklausa didėja. Galima būtų aprašyti ne tik mobiliąsias OS, tačiau ir programas, žaidimus, parengti produktų apžvalgas ir panašiai. Ši niša dar tikrai neišsemta.

  16. Chevy parašė:

    Manau tikrai užtenka visokių aušintuvų apžvalgų, reiktų paprasto, bet kartu labai labai naudingo ir dažnai naudojamo daikčiuko apžvalgos.

  17. ZigZag parašė:

    Stengsimės pasiūlyti apžvelgiamų daiktų įvairovę, tačiau visgi reikia jūsų nuomonės, ko labiausiai norėtumėte, kurią galite išreikšti apklausoje 🙂

  18. daimonass parašė:

    Visko po truputi… Butu atgaiva, tokiu apzvalgu kuriu cia nebuvo, arba vos kelios buvo t.y procecoriu, vga, SSD/HDD, korpusu…

    Bet nereikia apzvelgti, tu kuriu negalima gauti lietuvoje, paprasciausiai neapsimoka, tada rasyti apzvalgos.

  19. Fostil parašė:

    Balsavau uz periferija, nes visu kitu pc daliu apzvalgu pilna galim susirast ir uzsienio saituose, vistiek esme buna ten rezultatuose, niekam neidomios ten rasliavos apie vga architekturas ir pan. O vat periferija ir pan smulkesni prietaisai yra labiau svarbu tekstas, kas lt kalba daug maloniau skaitosi. Dar pvz. ausintuvai- man asmeniskai net nerupi autoriaus nuomone apie jo ispudzius montuojant ta ausintuva ar kas randama dezuteje, man ten aktualu tik REZULTATAI, tad realiai viska skipinu iki grafiku.

    Tad siulau koncentruotis i apzvalgas, kuriose svarbus yra tektstas, o ne grafikai.

  20. merdis parašė:

    sweiki… norejau paprasyti tu kurie gerai ismano patarimo… as noriu susirinkti gera zaidybini kompiuteri iki 3000lt cia tik deze uz tokia suma… labai prasau jei kas galit parasykit i e-mail salikiukas@xxx.lt

  21. ironvolf parašė:

    ZigZag-> Jei tarkim apžvalgoje nurodomas tik daikto įpakavimas, o daugiau tik svaigimai, tai tokia apžvalga paprasčiausiai būtų atmetama, o ją rašiusiam asmeniui pranešti trūkumai ir tegul taiso. Bet kokiu atveju, kad ir atskiras skyrelis būtų administracija turi peržvelgti visą turinį, o jei jo nėra pakankamai, apžvalga tiesiog neskelbiama ir lieka koregavimo būsenoje. Trumpai tariant jei apžvalga niekam tikus, tai ar tu ją dėsi prie bendrų ar į kitą skyrelį, naudos nebus.

    merdis-> Būk žmogus, perkelk savo komentarą į forumą, nes čia diskutuojama visiškai kitomis temomis.

  22. BroniusK parašė:

    Ir plius dar pasiūlau atnaujinti technews.lt tinklalapio išvaizdą. Nes truputi ne profesionaliai – primityviai atrodo.

  23. Andriudams parašė:

    Pritariu dėl minties, kad reiktų suteikti galimybę paprastiems vartotojams rašyti apžvalgas. Mano nuomonę būtų geriausiai tam išskirti atskirą skyrelį. Suprantama jų apžvalgas turėtų patikrinti atsakingi žmonės. Be to labai kokybiškai parašytas apžvalgas, kurios vertos pirmo puslapio, galėtų ten ir perkelt, kad visiem užkliūtų už akių.
    Dėl pačių apžvalgų srities siūlyčiau susitelkti ties ne tokiais populiariais dalykais, t.y. tinklo įrenginiais, kai kuria audio technika, (išskiriant iš apklausos). Dar kaip gerą galimybę matau rašyti apžvalgas apie vis dažniau į rinką išlendančius kiniečius – išmaniuosius telefonus ir pnš.(šiuo metu į galva atėjo tik telefonai, suprantama reiktu plėstis į kitas sritis). Šių apžvalgų tikslas būtų ieškoti kokybiško kiniečio. Sakykim šiuo metu man labai už akių užkliuvęs yra Huawei gamintojas, atrodo jog jo produkcija gana sparčiai keliauja į mūsų žemes. Dar ZTE esu užmatęs, bet niekad jais nesidomėjau. Taip pat siūlyčiau rašyti trumpas apžvalgas apie labai paprastus daiktus, sakykim ssd tvirtinimo detales į 3.5 vietą ir pnš. Dar staigiai į galva atėjo mintis apie "upsus" (nepertraukiamo maitinimo šaltiniai ar kaip jie ten vadinasi). Visgi dažnam tokio daikto prireikia, o išsirinkti sau tinkamą gana sunku. Apžvalgų apie procesorius, motinines ir vaizdo plokštes pilnas internetas, tai jos ne taip ir reikalingos.
    Išsėmiau savo mintis, gal kada dar ką sugalvosiu 🙂

  24. Wicked Akuba parašė:

    Prizą dovanojame ironvolf 🙂 ačiū, kad buvote aktyvus

  25. Spygliuotas parašė:

    Pasinaudosiu proga, ir pateiksiu savo pasiūlymą, kuris tikriausiai susilauks ir priešiškų komentarų.

    Atsižvelgiant į tai, kad portalas yra nedidelis, tiek auditorijos prasme, tiek finansine, o apžvalgų rengimui įrangos už savo lėšas nepripirksi, o gamintojai mažam portalui labai noriai nedalins į kairę ir į dešinę įrangos apžvalgoms, tai mintyse gimė tokia idėja, kad galima būtų vieną kitą apžvalgą imti tiesiog ir išversti iš užsienyje esančio apžvalgų tinklapio ir pateikti ją saviems skaitytojams. Žinoma nurodant išverstos apžvalgos autorių ir pateikiant tiesioginę nuorodą. Tokių apžvalgų šaltinis galėtų būti tarkim http://www.hardwaresecrets.com/ tinklapis. Šiame tinklapyje aš asmeniškai dažniausiai skaitau apžvalgas, susijusias su maitinimo šaltiniais ir mano kuklia nuomone, rašomų apžvalgų profesionalumo lygis gana aukštas, nors šios jau yra virtusios gana šabloniškomis. O tai pliusas ar minusas, jau skonio reikalas. Kam patinka romanus skaityti, tiems gali nepatikti, o kam svarbiausia yra esmė, tiems ypač patiks… Kuom mane ypač sužavėjo būtent to tinklapio daromos apžvalgos (konkrečiai apie maitinimo šaltinius)?
    1. Tai, kad jie rašydami apžvalgas, pateikia ir nuorodas į straipsnius, su tam tikrais paaiškinimais apie kalbamus dalykus. Skaitytojas nėra visažinis, tad yra labai, kad šiam pateikiama papildoma informacija, kurį jam padeda aiškiau suvokti apie ką yra kalbama.
    2. Tarkim gaminys yra su ZALMAN brand’o lipduku, o jie pateikia informaciją kas iš tiesų yra tikrasis gamintojas, kokiais kitų brand’ų vardais galima rasti lygiai tokius pat įrenginius. T.y. tarkim įrenginys yra identiškas (gali skirtis tarkim komplektacija), bet skirtingi brand’ai. Vienas iš brandų yra „aukštos klasės“, kitas „žemesnės klasės“, ir kainos skiriasi gana ženkliai, nors gaminiai identiški.
    3. Testavimas yra daromas tinkamomis priemonėmis, praktiškai, o ne buriant iš oro pagal pateikiamas charakteristikas.

    Iš tokio bendradarbiavimo galėtų išlošti abi pusės – technews galėtų praplėsti apžvalgų asortimentą, o hardwaresecrets.com pritrauktų taip potencialių naujų skaitytojų :).

    Nors toks pasiūlymas gana utopinis, bet kaip sakoma: jei nepasidalinsi savo nuomone, tai tikimybė, jog tai bus įgyvendinta tikrai nepadidės.

  26. MariusK parašė:

    I vėl fuckbooką stumiat? 🙂

  27. Grybpjovys parašė:

    kokybisku apzvalgu galime ir kitur pasiskaityti, o jus turbut dar negreitai pasieksit toki lygi kad viska is eiles ka isleidzia gautumet apzvalgai rasyti. taigi manau kaikuriu padriku produktu apzvalgu nereikia, bet kuo daugiau naujienu (ne tokiu kaip technologijos.lt, bet labiau susijusu su kompais, pvz kad ir gandus, tik butinai parasyti jog tai gandai. rasyti apie isleistus naujus produktus)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.