„Microsoft“ ruošia prenumerata grįstą „Windows 365“ versiją

Pastebėta, kad 2022 m. birželio mėn. vidiniame „Microsoft“ dokumente, kuris buvo atskleistas per posėdį, minima vartotojiška „Windows 365“ versija. Skaidrėje, pavadintoje „Šiuolaikinio gyvenimo strategija ir prioritetai“, yra punktas, pavadintas „Vis daugiau perkelti „Windows 11“ į debesiją“.

„Microsoft“ rašo, kad nori plėtoti „Windows 365“ – savo korporatyvinę paslaugą („Azure“ platformos dalį), suteikiančią klientams nuosavą saugią pasirinktinę „Windows“ virtualiąją mašiną, kurią galima pasiekti iš naršyklių ir programų, taip pat „Apple“ ir „Android“ įrenginių. Įmonė teigia norinti sudaryti sąlygas iš debesies į bet kurį įrenginį transliuoti visą „Windows“ operacinę sistemą.

„Microsoft“ įsivaizduoja, kad ši mokama mėnesinė / metinė programinė įranga kaip paslauga (SaaS) naudos „debesies ir kliento galią, kad būtų galima patobulinti dirbtiniu intelektu paremtas paslaugas ir užtikrinti visišką žmonių skaitmeninės patirties tarptinklinį ryšį“.

„Microsoft“ sėkmingai naudojasi programinės įrangos kaip paslaugos produktais, tokiais kaip „Microsoft 365“, buvęs „Office 365“, kuris leidžia naudotojams naudotis tokiomis programomis kaip „Word“ ir „Excel“. Perėjimas prie prenumeratos modelio, o ne vienkartinio mokėjimo, reiškia, kad „Microsoft“ turės nuolatinį ir nesibaigiantį pajamų šaltinį, todėl „Windows 11“ perėjimas prie prenumeratos modelio yra finansiškai prasmingas.

Vartotojai, žinoma, nebus patenkinti tokiu žingsniu. Nors daugelis įmonių mato „Windows 365“ prenumeratos naudą, paprastiems naudotojams tikriausiai nerūpės galimybė naudotis „Windows“ bet kokiame įrenginyje, jei tai reiškia, kad reikės sumokėti dar vieną nuolatinį prenumeratos mokestį; praėjusių metų birželį atliktoje apklausoje nustatyta, kad žmonės prenumeratai išleidžia vidutiniškai 219 JAV dolerių.

Kaip ir su kitomis debesijos paslaugomis, kyla klausimas dėl interneto ryšio sutrikimų, interneto paslaugų teikėjų patikimumo ir serverio problemų. Žmonės taip pat nerimauja, kad „Microsoft“ nepiktnaudžiaus savo padėtimi ir į „Windows“ pridės dar daugiau reklamų arba apsunkins klientams galimybę naudotis ne MS programomis, pavyzdžiui, „Chrome“.

15 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Tikiuosi Europos komisija padirbės šiuo klausimu, naudotojų naudai.

  2. nemesis parašė:

    O ką čia padirbėti? Nepatinka produktas – nepirk. Imk konkurentą, nepatinka konkurentas susikurk savo. Photoshop jau n metų nenupirksi licencijos, tik nuomą ir ką padarė EU dėl to?

    • Diaxminde parašė:

      Pirataut, visame kame kur dominuoja korporacijos.

      • nemesis parašė:

        Galima ir nepirataut. Yra nemokamos alternatyvos kol kas 😀

        • I_ADV_I parašė:

          Photošopų 2023 metų mačiau torentuose pilna (tiem, kas prieš nuomą)

          O vat su Windows kitaip – daug kam neįveikiamas iššūkis pereit ir aiškintis Linux ar iOS.

          Šiaip Microsoft jau daug metų bando sodinti vartotojus ant nuomos ir būtų seniai pasodinę, viskas priklauso nuo konkurentų, reguliuotojų, na gal kažkiek ir vartotojų reakcijų, bet jau pastarieji ne kažin ką lemia.

    • Maariux parašė:

      Labai paprastai. Šiuo atveju tai yra monopolis. Monopolį ES įpareigoja pateiktį pasirinkimo laisvę. Kaip, kad buvo su IE. Verslui, gali teikti ir nuomą, bet eiliniam vartotojui, įtariu įsikiš. Kita vertus, aš neprivalau būti pasijungęs į intiką, o ir mano kaime tokio nėra. Kokia alternatyva? Įsivaizduok, yra nupirktas ne vienas softas ir žaidimas kurio minimum req parašyta win xp, 10 . Dabar negalėsiu naudotis, jei liks tik 365 alternatyva. Tipo softo gamintojai man grąžins pinigą arba reikalavimo teisę perleis MS?

  3. newdiamond parašė:

    ka tik prasikeikiau ijunges laptop su win11…jie matai man neleidzia paleisti kompo jei nepasidarai MS account….kur cia EU snaudzia ?
    nusipirkau kompiuteri, jie man neleidzia juo naudotis….super….cia gal 10 meti tyrima reikes atlikti ????

  4. EgidijusL parašė:

    Žaidimų kompaktus konsolėms tai pat jau pradėjo tik su licencijos info pardavinėt, o visus failus siųstis iš servo… Tai ką daryt tiems su 5Mbs-10Mbs intiku kai reikia 120GB ar daugiau parsipusti?

  5. Tinkinimas parašė:

    Tuoj ir automobilio be prenumeratos neužvesi 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.