Naujasis „Fractal Design“ flagmanas – „Define R6“

Puikiai visiems pažįstamas tylios HW technikos gamintojas išleidžia naująjį savo flagmaną – „Define R6“ korpusą. ATX formato korpusas toliau stengsis pratęsti „Define R5“ pramintą ideologiją, siūlant minimalistinį dizainą, aukštos kokybės medžiagas, puikų suderinamumą su vandens sistemomis ir, žinoma, galimybes būti tyliu.

Savo kokybę R6 sieks įtvirtinti anodizuoto aliuminio priekinėmis durelėmis bei grūdinto stiklo šoniniu gaubtu. Tiesa, gamintojas siūlys įsigyti ir versiją su nepermatomu šoniniu gaubtu. Korpusas suderinamas su maksimalaus 420 mm radiatoriumi. Priekyje ir dugne gali būti montuojami ir mažesnio ilgio radiatoriai, atitinkamai, 360 ir 280 mm. Aušinimas patikėtas trims 140 mm skersmens „Dynamic X2 GP-14“ ventiliatoriams, nors montavimo vietų aušinimo įrenginiams iš viso yra net devynios. Naujausiame „Fractal Design“ korpuse bus integruotas ventiliatorių „Nexus+ Smart Hub“ valdymo centras, prie kurio bus galima jungti šešis 3-pin ir tris 4-pin ventiliatorius, patį valdymą atiduodant motininei plokštei. Žinoma, tokio kalibro korpusas bus aprūpintas dulkių filtrais visose vietose, kur tik jų gali prireikti, tačiau trečios kartos „ModuVent“  vartotojui papildomai leis rinktis tarp aklinai uždaryto korpuso viršaus, kartu neišleidžiant triukšmo, ir aušinimą pagerinančios perforuotos panelės. „Fractal Design“ paslėpė šešis atskirai tvirtinamus HDD dėklus už aklinos fascijos, o 2,5″ SSD kaupikliams skirtus dėklus integravo standartinėje vietoje – už pagrindinės plokštės sienelės.

Pirkėjas turės galimybę rinktis korpusą iš keturių skirtingų spalvų, įskaitant juodą bei baltą, bei galės papildomai įsigyti aksesuarų. Lankstus PCIe duomenų kabelis leis pasinaudoti dviem vertikaliais PCI išplėtimo lizdais vaizdo plokštei, o pažangesniame jungčių skydelyje bus integruotas ir USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s) C tipo lizdas, papildomai palaikysiantis greito įkrovimo funkciją. Standartinės R6 versijos rekomenduojama kaina – 130 eurų, su grūdintu stiklu – 150 eurų.

16 Komentarai

  1. TomasP parašė:

    Smagu. GAN apžvalgą pažiūrėjau, tai gerai vertino. Pats naudoji R5, tai matau jie paliko tos priekyje esančias ‘žiauneles’ prie oro įsiurbimo. Ten smarkiai kaupiasi dulkės. Kaip ir standartiniai ventiliatoriai gana prasti ir teko keisti į Be Quiet seksiukus.

  2. Hidraulinis parašė:

    Man jis panasus i air cooling toweri ne daugiau. Mano poziuriu labai jau anksta siame korpuse. Ir virsutinej daly nemanau, kad ikisi normalu radiatoriu. Mano supratimu siluma turi pus lauk, o ne i vidu dezes. Cia pagrindinis akcentas priekinis radiatoriaus montavimas. UZ 150 euru nera usb-c, cia tai jau absurdas. Aplamai manau, kad jis serga tom paciom ligom kaip ir manasis R4 ar kazkada turetas R3 – HDD vibracijos perdavimu i korpusa. Nors Hardwarecanucks apzvalgoj matesi vertikalus HDD montavimas ir tikriausiai ant gumu kaba, na cia reiks patikrint kitu apzvalgoj. Savo Nas surinkes esu Lian-Li korpuse, jame tikrai protingiau issprestos HDD vibracijos – tiesio gaunas kad hardas kaba ant guminiu tarpiniu. Ir kur dingo isgirtoji: „sound damper material“? Turbut su savo R4 sulauksiu ir R10, nes del tokiu naujoviu net neverta keist. Gal kartais zinot kuris gamintojas specializuojas water cooling case gamyba?

    • IFeelYou parašė:

      Dėl daug ko sutinku, bet dėl šilumos in-out, tai manau kaip tik priešingai. Jeigu korpusas aušinamas tik oru – tada dar dalinai galima sutikt. Jeigu tik vandeniu – koks apskritai skirtumas kokia temperatūra korpuse. Pūsdamas lauk šilumą tu pro vandens radiatorius tiesiog pūsi šiltą korpuso orą ir juos papildomai sušildysi. Mano logika visada pūsti pro radiatorių kuo šaltesnį orą – t.y. tik iš išorės. Pas mane 2x 420mm radiatoriai ir visi aušintuvai pučia tik į korpuso vidų. Na taip, korpuse temperatūra sušyla iki 35C*, so what? Vanduo aušinimo sistemoje vis tiek karštesnis. Ir tai sušyla iki 35C* tik dėl to, kad kambaryje šiuo metu gal 28-29C* laipsniai dėl prieš tai buvusių savininkų noro hermetizuotis…

    • SoTOP parašė:

      Nemažai gamintojų turi korpusus kurie tam gerai tiktų, bet už tikrai gerus reikia mokėti atitinkamai. Vienas pigiausių specializuotų vandens aušinimui pas mus tikriausiai yra https://www.kilobaitas.lt/Korpusai/Thermaltake/THERMALTAKE_Core_X71_TG_Big_To/CA-1F8-00M1WN-02/CatalogStoreDetail.aspx?CatID=PL_402&ID=701461 bet dėl tokios kainos kokybė geriems neprilygsta.

    • ZeroFM parašė:

      Normalus rad nebūtinai storas , pvz nauji EK rad su 22FPI sveria tiek pat kiek storesni jų variantai ( 28vs45mm ) .
      usb-c nu nafik jis reikalingas . Pas mane enhtoo luxe išvis nėra nieko išskyrus power/reset/led buttons nes nukarpes ubs/audio laidus 😀 .

      • IFeelYou parašė:

        Jo pritarčiau ZeroFM. Man tie stori radiatoriai dabar apskritai nesąmonė atrodo kai peržiūrėjau visus JayzTwoCents ir kitų panašių watercoolerininkų video. Realiai esmė yra radiatoriaus paviršiaus plotas, o pats storis efektyvumo priduoda žymiai mažiau. Todėl geriau pirkti 420mm ploną ventiliatorių, negu pvz. 240mm dvigubai storesnį.
        O tas USB-C tai irgi… Niekam realiai jis šiuo metu labai nereikalingas 🙂 USB 3.1 tai dar suprantu, o tas tai… Juolab kad pilna pirkti visokių perėjimų ir adapterių. O šitam korpusui net yra speciali plokštelė, kurią galima atskirai nusipirkt, jeigu jau tas USB-C būtų labai reikalingas.

    • pasimetes parašė:

      Taip kaba ant gumų HDD, bet dėl vieno platesnio HDD, vibracijos persimetė į šoninę sienelę ir labai nervavo. Nors dabar pavyko sutvarkyti, tiesiog reikėjo švelniai prispausti šoninio korpuso dangtį.

  3. BC00 parašė:

    Sound dampening yra šone, viršuj ir prieky. Tiesiog neprirašėm, čia jau kaip taisyklė FD korpusam šitas dalykas:)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.