„nVidia“ kitais metais išleis „Super“ vaizdo plokštes nešiojamiems kompiuteriams

„nVidia“ kol kas „Super“ vaizdo plokštes išleido tik staliniams kompiuteriams, bet artimiausiu metu turėtume „Super“ prieskonį pamatyti ir nešiojamuose kompiuteriuose.

Manoma, kad „nVidia“ atnaujinti savo mobilių vaizdo plokščių portfelį verčia AMD, kurie žada išleisti RX 5700M, RX 5500M ir RX 5300M produktus nešiojamiems kompiuteriams. „nVidia“ norėdama likti konkurencinga pasiūlys greitesnius vaizdo plokščių modelius, kurie tuo pačiu gaus ir „Super“ prierašą.

Iš naujos „Super“ mobilios serijos tikimasi daugiau CUDA branduolių, gali būti netgi taip, kad mobiliame segmente bus atkartotos stalinių kompiuterių lustų konfigūracijos. Suprantama, mobilių grafikos procesorių dažnis bus žemesnis, tuo pačiu pamatysime ir daug mažesnį TDP reitingą nei turi įprastos vaizdo plokštės.

Naujų mobilių „Super“ vaizdo plokščių atskleidimas turėtų įvykti CES 2020 parodos metu. Jau dabar žinomi būsimų vaizdo plokščių kodiniai pavadinimai ir TDP reitingai. Juos pamatysite lentelėje.

2 Komentarai

  1. EscO parašė:

    Priminkite man TDP reitingai vaizdo plokštėse realus matavimo vienetas ar pritaikomas pagal situaciją kaip CPU gamintojai daro?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      nVidia labai tiksliai taiko TDP. Tad jei rašo, kad 110 W pvz, tai tiek ir ims visa korta. AMD turi didesnę paklaidą ir jie skelbia TBP (Typical Board Power), kuris ten plaukioja dar kažkiek, dažniausiai į didesnę pusę

      Tuo tarpu Intel TDP yra prie bazinių dažnių, ir prie bazinių dažnių panašiai tiek ir ims W kiek parašyta TDP. AMD skaičiuoja kiekvienam procesoriui kitaip, ir TDP ne visada yra lygu galutinės elektros sąnaudos, bet dažniausiai, kiek TDP tiek ir elektros valgo procesorius prie boost dažnio.

      Paprastai sakant kiekvienas rašo ką nori vos ne

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.