NVIDIA: RTX 2060 12 GB pasiūla pagerės gruodžio pabaigoje

2021 metais tikrai niekas nenori dar vienos „Turing“ architektūros vaizdo plokštės, bet yra kaip yra. Dar blogiau, kad RTX 2060 12 GB perleidimas atrodo kiek chaotiškai ir neparuoštai. RTX 2060 12 GB buvo perleista gruodžio 7 dieną, bet parduotuvėse šių grafikos kortų beveik nebuvo, o tos parduotuvės, kurios gavo šių vaizdo plokščių siuntą jas siūlė įsigyti už kosmines kainas. Kas taip pat keista, kad NVIDIA nepranešė oficialios RTX 2060 12 GB kainos, tai, žinoma, daroma dėl savaime suprantamų priežasčių. Rekomenduojamos kainos parduotuvėse vis tiek nebus.

Daugeliui tikrai yra keista kam iš viso reikėjo perleisti RTX 2060 12 GB jei net nebuvo sukurta normalios pasiūlos. NVIDIA atstovas „PC Gamer“ pareiškė, kad partnerių vaizdo plokščių pasiūla pagerės gruodžio pabaigoje ir pagerėjimas tęsis visą sausį.

Partner card availability to ramp starting the end of December through January.

— PC Gamer quoting NVIDIA Spokesperson

Žinoma, tikslių skaičių pateikta nebuvo ir negalime pasakyti kiek realiai RTX 2060 12 GB vaizdo plokščių planuojama tiekti artimiausiu metu. Teoriškai RTX 2060 12 GB galėtų pagerinti situaciją sudėtingoje vaizdo plokščių rinkoje, nes „Turing“ lustai gaminami naudojant TSMC 12 nm litografiją ir ten gamybos linijos nėra tiek apkrautos. Problema yra ta, kad vaizdo plokščių rinkoje trūksta ne vien grafikos procesorių, o ir kitų komponentų (maitinimo grandinė, atmintis ir t.t.). Tad gaminant RTX 2060 12 GB tie reikalingi komponentai nepateks į RTX 30 seriją ir kiek realiai yra tos naudos iš RTX 2060 12 GB sunku pasakyti.

3 Komentarai

  1. Laimius parašė:

    Kaip tai nenori? Blogai kad 12GB, būtų 4, 6 ar max 8 ne taip gal maineriai imtu, o žaidimams užtektų. Bet nvidia tik dėl vaizdo tuos low hash rate paleidžia. Tikiuosi kad naujos kortos kaip 3050 bus jau žaidėjams.

  2. aiwaris parašė:

    Laimius deja klysti 6 ar 8 gb tiek ir tereikia kasimuj vat 4gb jau netinka kaip ir 😀

    • Laimius parašė:

      Nesu kasėjas, bet kad 4gb per mažai jau senokai buvo – tai manau laiko klausimas kai atsirems ir į 6gb ar 8 lubas nes užduotys sudėtingėja su laiku ir kasimo apimtimis. O mažiau populiarias ar naujas gali kasti ir su 4gb. Be to gal atgrasytų tokia rizikinga ivesticija kai yra alternatyvų. Žaidėjams gali būti ir mažokai tarkim 4gb, bet čia jau alternatyva greiti ssd ar shared memory su pc ram funkcija. Lėčiau veiktų pasiekus integruoto ram limitą – bet kasimui nepatogu būtų labiau. Tikiuosi sausi bent išleistos biudžetinės bus pigesnės ir prieinamos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.