Pirmieji testai rodo, kad „Samsung“ ir AMD kuriami naujieji SOC yra nepaprastai spartūs

Praėjusiais metais „Samsung“ su AMD sudarė strateginę partnerystę, kurios tikslu tapo RDNA architektūrą turinčių vaizdo procesorių montavimas į Pietų Korėjos pagamintus mobilius SOC lustus išmaniesiems telefonams. Panašu, kad bendradarbiavimas duoda pirmuosius vaisius, kuomet buvo paviešinta sparta tarp „Qualcomm Adreno 650“ ir AMD mobilaus vaizdo spartintuvo.

Tokiuose testuose, kaip „Manhattan“ ir „Aztec Normal“, „Qualcomm“ grafikos sprendimas yra tiesiog triuškinamas. RDNA architektūros grafikos posistemė atitinkamai rodo 47 % ir 200 % spartos prieaugį. „Aztec High“ teste išlaikomas įspūdingas 190 % pranašumas. Tiesa, pirmieji naujos kartos SOC lustai neturėtų mobiliuose telefonuose pasirodyti anksčiau nei kitais metais. Konkurentai turi laiko pasiruošti „Samsung“ šturmui, tad skirtumai kitais metais tarp besivaržančių kompanijų gali ir aptirpti.

7 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Dabar galvoju ar paimti xiaomi mi 10 (ne pro) už 550 eur ar palaukti RDNA, nors jeigu bus tik ant Samsungų tai nelabai įdomu. Beje pas AMD kažkaip stringa viskas, kai ant mobile platformos reikia pristatyti produktus.

  2. BC00 parašė:

    Galingus stalinius pilnai suprantu, galingus gaming nešiojamus pateisinu, bet gaming ragelių niekaip nesuprantu 😀

    • kernelis parašė:

      Kazin, ar Samsungui rupi butent gaming phones kaip tokie. Kiek zinau, jie net nei vieno ale gaming modelio neturi kolkas. Greiciausiai nori tureti exclusive geriausia ir efektyviausia mobilu GPU.

      As pats karts nuo karto isijungiu NFS No limits – man visai smagu 😀 Ta prasme as specifiskai gaming phone tikrai nepirkciau, kai ten buna Razer ir Asus ar pan., bet jei butu paprastam rageliui opcija SoC su efektyviu AMD GPU – kodel gi ne.

      • BC00 parašė:

        Tai nebent for fun, manęs asmeniškai tokie not immersive dalykai visai netraukia. Neįsivaizduoju gero full experience, kuris man reikalingas, per ragelį 🙂

        • kernelis parašė:

          Visiskai sutinku, kad ten normalaus expierence’o nebus. Vien del irenginio fizikiniu limitaciju tas neimanoma. As sakyciau cia reiketu net ne tokia savoka naudoti, ne „gaming“, o gal geriau „playing with phone“ 🙂 Tas maziau klaidintu. Buna situaciju, kai reikia laukt pas gydytojus, vaziuoti viesajame ar siaip prisest pailset trumpam – labiau apie tai as.

          Taip pat ne visi zanrai/tipai gerai „transliuojasi“ ant telefono, pvz FPS’ai, 3rd person visiskai netinka, bent man asmeniskai. Tuo tarpu lenktynes ir visokie 2D-ish visai nieko. „The war of mine“ ir „monument valley“ man tikrai buvo fun pamaigyti.

          • BC00 parašė:

            Kaip nors kitaip tą free time praleisčiau poliklinikoj, bet aišku kiekvienam savo, viskas normalu 🙂 jei kitais aspektais patinkančiam telefone „capable for gaming“ būtų tiesiog kaip bonusas, na ok, bet tie tikri galingi ir brangūs gaming aparatai man tikra mistika, kai pilnaverčiui exp siekti jie niekaip netinkami, o kaip trumpai pramogai kaina yra nepateisinama.

  3. aiwaris parašė:

    pritariu kernelis nes ir pats pvz autike ar kur nors eileja laukdamas zaidziu NFS No limits ir jau taip virs metu laiko siaip tikrai geras game laikuj uzmust 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.