Puikiai funkcionuojančios „GeForce GTX 970“ traukia atgal į parduotuves

Šaltinis „Heise.de“ skelbia, kad puikiai funkcionuojančių „GeForce GTX 970“ vaizdo plokščių savininkai pradeda grąžinti savo pirkinius mažmenine prekyba užsiimiančiam europiniam sektoriui teigdami, kad gamintojas, šiuo atveju „nVidia“, nurodė klaidingas produkto specifikacijas.

Aiškinantis GTX 970 vaizdo plokštėse integruotos atminties veikimo principą, „nVidia“ buvo priversta atskleisti, kad jos produktas vietoje 64 rasterizacijos vienetų turi tik 56, o L2 atminties kiekis iš tikrųjų siekia 1792 KB, o ne 2048 KB. „nVidia“ tai aiškina, kaip „nesusikalbėjimą“ tarp inžinerinio ir už apžvalgininkams informaciją apie produktą (PR) ruošiančio skyrių.

Pasipiktinusiems ir norintiems atgauti sumokėtus pinigus Europos mažmenininkai neturi jokio svaraus paaiškinimo. Į kampą įsprausti ir visi „nVidia“ partneriai. „Heise.de“ net ryžtasi šį įvykį traktuoti, kaip sukčiavimą, kuris padarys didžiausią žalą kompanijos reputacijai per visą istoriją.

Kol kas „nVidia“ be „nesusikalbėjimo“ tarp savo paties padalinių paskelbė tik tiek, kad tvarkyklių pagalba bandys sumažinti kreipties skaičių į lėtesniąją 500 MB talpos atminties buferio dalį, tačiau savaime suprantama rasterizacijos blokų skaičius ir L2 atminties dydis nepadidės. Tuo tarpu mažmenininkai įsprausti į kampą ir nežino, kaip elgtis: grąžinti pinigus, padovanoti žaidimų ar pakeisti GTX 970 į GTX 980.

24 Komentarai

  1. JisVisadaSalia parašė:

    Ką čia ir bepridursi. Gal tiek, kad tokiai Lietuviai iki Vokietijos ar JAV kaip iki mėnulio…
    Bent jau su garantiniu aptarnavimu ir pan…

  2. BC00 parašė:

    Klausimas ar visi LT pardavėjai žino kas šiuo metu vyksta… Bet šiaip nelinkiu, kad kažkam į saloną atneštų atgal GTX 970 ir kažko pareikalautų:)

  3. dzefas parašė:

    O kaip del laptopu, kuriuose yra gtx 970m?

  4. SoTOP parašė:

    Tiek 980M, tiek 970M gali tureti panasiu dalykeliu. Nes pas abi ispjaustyta netvarkingai. 980M turi 75% GM204 skaiciavimo vienetu, bet teoriskai visus 256bit, o 970M turi 62,5% skaiciavimo vienetu, bet 75% aka 192bit pralaidumo. Nemaciau kad kas butu testu prasukes ar sisulas kiltu, reiks pasiziuret.

  5. dzefas parašė:

    Negerai, oi negerai…planuoju kazka tokio sau griebti, o cia mat tokie ‘sposai’…

  6. Jordan parašė:

    Ziuresim toliau, jei patvirtins grazinimus, reiks ir man megint kreiptisbi scan.co.uk vga as visiskai patenkintas, taciau kas nenoretu atgauti pinigus pries amd isleidziant naujas vga 🙂

  7. SoTOP parašė:

    Pasiziurejau, tai kaip ir viskas gerai turetu buti su mobiliom 900M serijos plokstem. http://i.imgur.com/Wcq4OBo.gif 😀

  8. TavoMama parašė:

    Dar biški kainos žemyn nučiuoš pradėsiu galvoti ar neverta pasiimti kokios mažesnės į savo antrą mITX rig’ą 😀

  9. dzefas parašė:

    Nuraminai SoTOP 😀

  10. Maariux parašė:

    Nežinau kaip kituose kontinentuose, bet Europoje, su tokiais argumentais galima drąsiai šokdinti pardavėją/tiekėją/gamintoją dėl pinigų grąžinimo už parduotą tikrovės neatitinkančią prekę.
    Tai daryti siūlyčiau vien dėl to, kad būtų pamoka visai verslo aplinkai ir, žinoma, pačiai nVidia.

  11. TavoMama parašė:

    Teoriškai tai taip, bet žiūrint iš praktinės pusės paprasčiausiai gaila laiko.

  12. TomasP parašė:

    Skirtumas tarp R9 290 ir GTX970 labai minimalus, bet pirmoji 200 ir daugiau pigesnė, tai nelabai matau dabar prasmės pirkti antrą. Aišku, nebent elektros sąnaudos aktualu.

  13. Maariux parašė:

    TavoMama, tavo laiką sutaupys http://www.vvtat.lt

  14. Livez parašė:

    įdomu ar kas jau kreipęs lietuvoje dėl pinigu grąžinimo?

  15. Crunk parašė:

    speju kad nesikreipe nes butu nieko nepese 😀

  16. Livez parašė:

    na as mokėjau pinigus už 4gb 64 rasterizacijos vienetu 2048 KB L2 atminties o ne už 3,5gb dar kažkur 500mb mėtos 56 rasterizacijos vienetu 1792 KB L2 atminties nuprantu kat čia nedaug lemia bet vis tiek apgavyste. nVidia sako kad nesusikalbėjimas nu nežinau nežinau..

  17. TavoMama parašė:

    Nieko jie "nelemia" nes price/perf koks buvo toks ir liko. Nvidia patys nepublikuoja nei ROP skaičiaus, nei cache dydžio. Fuckupas yra toje vietoje, kad jie patys, kol jų nepagavo kažkas, vos ne pusmetį nesiteikė pataisyti neteisingų specifikacijų internetuose. Tas jų atmazas, kad tipo "mes dirbam ir neturim laiko apžvalgom skaityti" daugiau nei juokingas.

  18. Kiewliszki parašė:

    Komentaruose rašoma labai daug nesąmonių. Pinigų grąžinimo schema yra ilga, ir turi būti patvirtinta gamintojo.

    Jau matau, kaip LT 3% maržos rūsių eshopai grąžina pinigus už tai, kad kažkas kažką perskaitė internete :D.

  19. Maariux parašė:

    Kiewliszki, ka reiskia ilga ? Man, kaip vartotojui, ji nebus ilga. Toliau yra pardavejo su tiekeju ir jo su gamintoju reikalai. Cia jau ne mano darzas. Vartotojo teises saugo ES teises aktai. Procedura nera ilga, tik mazumele rasliavos.
    Zinoma, jeigu pardavejas spardysis, tas gali uztrukti ilgiau, bet rezultatas bus tas pats.

  20. PCMANIAK parašė:

    Tai siūlau kuo maziau pirkti is LT parduotuvių visokius niekucius ir pan galima pirkti is kinu technika is uzsienio shopu dar gal ka is skelbimu bet esme ta kad pardavėjai kreivai žiuri kai pasakai kad grazintu pinigus pradeda aiskint nesąmones net irsu tuo 14 dienu gražinimo istatymu
    Stengiuosi nebepirkti is LT del asmenines patirties o taip pat išpustom kainom po euro ivedimo.

  21. Kiewliszki parašė:

    Maariux, tamsta bent esate susidūręs su tuo, ką rašote? Aš esu iš pirkėjo pusės. Po tarnybų, ir sėkmingai ir ne. Kaip pardavėjas nesusidūriau, bet šiuo atveju pinigų negrąžinčiau. Tiesiog kuo būtų argumentuojamas grąžinimas? Parašykit tikslius argumentus :).

    Esmė, kad kad normalus pardavėjas geranoriškai grąžins pinigus už plokštę, jei gamintojas juos grąžins jam. Kitas kelias, – dar "normalesnis" grąžins pinigus ir įdės grąžintą plokštę į "uber super gamer PC" reklamuojamą rinktuką (čia lietuviškas kelias).

    Jūsų įsivaizduojamu keliu, kai viskas painu (4GB tai fiziškai yra), galite forumaut kiek norit, rašyt apie mistinius ES teisės aktus. Sprendžia gamintojas.

    PCMANIAK – nerašom nesąmonių. Kainos kyla dėl dolerio kilimo euro atžvilgiu. Pirkdamas už dolerius kitur vistiek sumoki daugiau nei keli dmėn atgal. Jei tai sunku suvokti, na, gaila :).

  22. GK parašė:

    "produktas vietoje 64 rasterizacijos vienetų turi tik 56, o L2 atminties kiekis iš tikrųjų siekia 1792 KB, o ne 2048 KB." o tai kas cia kiewliszki? 😀 ar 56 yra 64 pagal tave,o 1792 yra 2048? 😀

  23. Maariux parašė:

    Kiewliszki,
    Nesutikciau su tavo nuomone del pagrindo nebuvimo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.