RDNA 3 architektūra yra daugiau nei 50 % energetiškai efektyvesnė už RDNA 2

AMD RDNA 3 architektūra užtikrins daugiau nei 50 % didesnį našumą vienam vatui, palyginti su RDNA2 architektūra, kuri pagal AMD metodiką, jau dabar yra efektyvesnė už NVIDIA „Ampere“ architektūrą (lyginant RX 6950XT su RTX 3090 Ti). Be to, AMD patvirtino gandus, kad RDNA 3 iš tiesų bus pirmoji architektūra, kurioje bus įdiegtas pažangus čipelių pakavimas. Naujojoje architektūroje bus pertvarkytas skaičiavimo blokas ir naujas optimizuotas grafikos blokas.

AMD RDNA 3 debiutuos su „Navi 3X“ grafikos procesoriais vėliau šiais metais. Neaišku, ar oficialioje skaidrėje parodyta vaizdo plokštė rodo, kad „Radeon RX 7000“ serijos aušintuvo dizainas panašus į esamos RDNA 2 RX 6000 serijos.

Nepateikdama daug detalių, AMD patvirtino, kad RDNA 4 architektūroje bus naudojama pažangesnė litografija. AMD nenurodo RDNA4 grafikos procesorių litografijos, tikriausiai specialiai norėdama neatskleisti per daug. Architektūra turėtų būti pristatyta iki 2024 m., t. y. panašiu laiku kaip ir „Zen 5“ procesorių architektūra.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.