Rinkoje pasirodė ypač pigūs SSD kaupikliai

Kietosios būsenos diskinius kaupiklius, dar žinomus tiesiog SSD vardu, gaminančios kompanijos, o ypač vieni iš lyderių Intel bei OCZ, stengiasi sugalvoti naujų būtų, kaipgi padidinti šių „flash“ atmintį naudojančių įrenginių pardavimus.

Vienas iš būdų, žinoma, pristatyti kuo pigesnius ir kuo labiau kainos požiūriu prieinamus gaminius. Visiškai neseniai vienas iš gamybos lyderių OCZ pristatė 100 JAV dolerių vertės SSD modelį Onyx, kurio talpa siekia 32GB. Intel nusprendė neatsilikti bei taipogi pristatė kiek talpesnį, 40GB SSD diską, kurio kaina siekia 125 JAV dolerius.

Pastarasis SSD kaupiklis rinkoje jau yra žinomas X25-V Value vardu ir, pasak Intel, yra skirtas internetiniams nešiojamiesiems ar kaip antrinis kietasis diskas asmeniniuose kompiuteriuose. Korporacija pastebi, kad panaudojus įprastą ir SSD kaupiklį, galima padidinti operacinės sistemos įkrovos laiką, greičiau paleisti svarbias programas ir panašiai.

Tiesa, viskas nėra jau taip gražu, kaip gali pasirodyti iš pradžių. Iš tiesų Intel X25-V Value serijos produktas kainuoja beveik tiek pat, kaip ir talpesni tokio pat tipo produktai. Kaina pavyko sumažinti tik dėl to, jog produktas pasižymi maža talpa ir kiek mažesniais greičiais, nei kiti Intel X25 serijos atstovai, bet tai bet kokiu atveju žymiai geriau, nei įprastiniai kietieji diskai.

Štai OCZ Onyx gali duomenis nuskaityti 125MB, o įrašyti 70MB per sekunde sparta. Intel daugmaž išlaikė proporcingumą, nors sumažino įrašymo greitį. Intel X25-V Value duomenis nuskaito net 170MB greičiu, tačiau juos įrašo viso labo 35MB per sekunde sparta. Analitikai ir toliau nuogąstauja, kad nors ir SSD kaupikliai pinga, bet jie vis dar yra žymiai brangesni už įprastinius.

Visgi, analitikų pasisakymai iš dalies nėra visiškai teisingi. Nepaisant to, kad 1GB SSD kaupikliuose kaina svyruoja tarp 2-3 JAV dolerių, o 1GB įprastiniuose kainuoja vos apie 0,1-0,2 JAV dolerių, būtų kvaila manyti, kad kada nors spartesnį gaminį įsigysime pigiau už lėtesnį. Gana nemažas kainų skirtumas bus visada, tik jis su laiku gali kiek mažėti.

4 Komentarai

  1. Storasis parašė:

    nu vo rinkoje jau pasidare didesne trintis, tegul konkuruoja

  2. mdonatas parašė:

    \"būtų kvaila manyti, kad kada nors spartesnį gaminį įsigysime pigiau už lėtesnį\"

    Na jau tikrai, palyginkime Intel X25-M 80GB G1 ir G2 kainas. G1 ~980Lt, kai tuo tarpu gerokai spartesnis G2 ~700Lt

  3. ligonis parašė:

    mdonatas: as tik speju, kad \"G\" raide reiskia karta, tai tarkim ,ka jie dabar gali gamint pigiau, kazkada gamino brangiau, nes nezinojo kaip. todel ir yra kartos. lygink tospacios kartos gaminius.

  4. complexxL9 parašė:

    tai visai realu, kad kazkada ssd gaminti bus pigiau nei hdd.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.