Šalys nori atsiriekti dalį kripto valiutų pelno

Tai visai mūsų nestebina, kad šalys nori reguliuoti kripto valiutų prekybą, o sekantis žingsnis yra pelno apmokestinimas. Apie Pietų Korėjos tokius tikslus jau buvome girdėję nekartą, dabar panašių veiksmų imasi ir Indija.

Pranešama, kad Indija išsiuntinėjo įspėjimus kripto valiutų investuotojams. Prašoma, kad jie pateiktų savo valdomų kripto valiutų kiekį, o taip pat nurodytų iš kokių lėšų visa tai buvo įsigyta.

Pietų Korėja jau yra pažengusi toliau. Ji pasiryžusi nuo kripto valiutų prekiautojų pelno atsiriekti 24.2 % mokesčių pavidalu. Pagal Pietų Korėjos įstatymus korporacijos su didesnėmis nei 20 mlrd. WON (18.7 mln. USD) pajamomis privalo mokėti 22 + 2.2 % mokesčius.

To dar negana, Pietų Korėja nori, kad kripto valiutų keityklos dalintųsi savo naudotojų duomenimis su bankais. Taip gali būti norima apmokestinti visas transakcijas. Dabar Pietų Korėjoje yra draudžiama susikurti anonimiškas kripto valiutų  keitimo paskyras. Bankai jau įdiegia sistemą, kuri užtikrins, kad tikro vardo banko paskyra atitinka kripto valiutų keitimo paskyrą iš kurios atsiimami pinigai. Tikimasi, kad bankai šią sistemą paleis šio mėnesio gale arba kito mėnesio pradžioje, tada visos atliekamos kripto valiutų transakcijos bus žinomos ir bankams.

Skaičiuojama, kad didžiausia Pietų Korėjos kripto valiutų keitykla „Bithumb“ pernai uždirbo 317.6 mlrd. WON.

8 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Wonas yra maždaug 1000:1 su doleriu- ‘Pagal Pietų Korėjos įstatymus korporacijos su didesnėmis nei 20 mlrd. WON (18.7 mlrd. USD)’- doleriais turėtų būti milijonai.

  2. svabas parašė:

    ech norėtųsi pasinaudot proga parduot savo gtx 1080, bet tai nežinia kada tas plokščių deficitas ir kainos baigsis. Negi negali sukurt specialiai šachtininkams plokščių

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Realiai jaučiu lengviau būtų kaip nors padaryt, kad tam tikros plokštės nemainintų. Tik kam tai naudinga? Nebent pirkėjams-žaidėjams.

      Pasak gamersnexus gautų atsakymų iš gamintojų (Asus, MSI, Gigabyte ir kiti) susidaro toks įspūdis, kad pvz nvidia tikrai galėtų tiekti daugiau grafikos procesorių, bet vaizdo plokščių gamintojai nenori per daug rizikuoti dėl ko turime šį dabar matomą trūkumą. Viskas dar susiję ir su sezoniškumu, nes Q1 istoriškai yra prasčiausias GPU pardavimams. O norint sureaguoti ir pateikti daugiau plokščių užtrunka apie 2 mėn.

      https://www.youtube.com/watch?v=neNHVosINro

  3. svabas parašė:

    ne labai supratau, o kodėl vaizdo plokščių gamintojai nenori per daug rizikuoti dėl tiekimo didinimo, nes neužtikrinti kad bitkoinas greit žlugs?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.