Seagate: Krizė HDD sektoriuje išliks bent metus

Vieno iš didžiausių kietųjų diskų gamintojų Seagate vykdomasis direktorius Stephenas J. Luczo pareiškė, jog analitikų tvirtinai, kad kietųjų diskų gamybos apimtys pasieks buvusias reikšmes jau kitų metų vasarą yra „iš piršto laužti nusišnekėjimai“.

Kalbėdamas su naujienų agentūra Bloomberg S.J. Luczo pareiškė, jog visai industrijai bent metus bus dar labai sunkus laikmetis. Kalbėdamas apie savo kompaniją, tai yra Seagate, S.J. Luczo pastebėjo, kad daug gamyklų vis dar yra po trimis pėdomis vandens.

„Tai tikrai truks ilgiau, nei dabar manoma. Aš manau, kad mažiausiai iki kitų metų pabaigos.“ , – liūdnas prognozes skelbė Seagate vykdomasis direktorius. „Kai kurie mūsų partneriai mums siūlo avansu sumokėti už dar tik pasirodysiančius kietuosius diskus.“, – pridūrė jis.

Visgi tie patys analitikai pažymi, jog potvyniai Tailande – galimybė kietųjų diskų gamintojams uždirbti kiek daugiau. Nepaisant to, jog teigiama, kad kietieji diskai brango vidutiniškai tik apie 20 procentų, realybė yra kitokia ir nepaisant mažesnių gamybos apimčių bei, žinoma, pardavimų, gamintojai pelno prasme nepraras tiek daug, kiek būtų galima manyti.

4 Komentarai

  1. linas_mif parašė:

    Bus proga pereit prie SSD

  2. ToBeX parašė:

    Patogu jiems taip teigti, po tokio pranesimo, visi kas galvojo – ai nepirksiu palauksiu menesi, pirks jau dabar uz didelius pinigus. tai leidzia nezlugt firmoms 🙂

  3. city50 parašė:

    Tai dabar man teks laukt 2013 pavasario, jog įsigyčiau 2TB HDD už 200lt… Brangiau pirkt nesiruošiu.

  4. Kestas28 parašė:

    pabrango lt gal kokiais 300% o ne 20 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.