Sulaukėme „Radeon RX 6500 XT“ apžvalgų

AMD oficialiai išleido „Radeon RX 6500 XT“ vaizdo plokštes, o apžvalgininkai paskelbė savo testus. Jau prieš išleidimą žinojome, kad RX 6500 XT bus keistas produktas dėl 64 bit atminties valdiklio, PCIe 4.0 x4 sąsajos ir labai didelio grafikos procesoriaus dažnio. Dėl to vienuose žaidimuose RX 6500 XT atrodo gan stipri, kur grafikos procesoriaus neriboja atminties pralaidumas, bet kituose visiškai silpna, kur reikia spartesnės atminties posistemės ir PCIe pralaidumo. Vidutiniškai RX 6500 XT šiek tiek atsilieka nuo RX 5500 XT ir demonstruoja panašą spartą į GTX 1650 Super. RX 6500 XT įdėta į pagrindinę plokštę su PCIe 3.0 jungtimi iš karto praranda beveik 15 % spartos 1080p raiškoje. RX 6500 XT energetinis efektyvumas prastas nes ją lenkia visos šiuolaikinės vaizdo plokštes. „Radeon RX 6500 XT“ yra labai keistas produktas, bet būtent tai ir gauni, kai silpniausią nešiojamiems kompiuteriams skirtą lustą bandai paversti tuo kuo jis nėra.

AMD Radeon RX 6500 XT Reviews
Media AMD Radeon RX 6500 XT Model
🇵🇱 Benchmark ASUS TUF
🇨🇳 BenchLife GIGABYTE OC
🇺🇸 Club386 XFX SWFT 210
🇫🇷 Comptoir Hardware POWERCOLOR FIGHTER
🇵🇹 Coreteks GIGABYTE EAGLE
🇫🇷 Cowcotland ASUS TUF
🇬🇧 Eteknix [video] SAPPHIRE PULSE
GIGABYTE OC
🇺🇸 GamersNexus XFX QICK 210
🇯🇵 GDM POWERCOLOR FIGHTER
🇳🇱 Guru3D POWERCOLOR FIGHTER
🇩🇪 Golem POWERCOLOR FIGHTER
🇨🇦 HardwareCanucks GIGABYTE EAGLE
🇩🇪 HardwareLuxx GIGABYTE GAMING OC
🇦🇺 HardwareUnboxed XFX SWFT 210
🇪🇸 HardwareUpgrade SAPPHIRE PULSE
🇺🇸 HotHardware GIGABYTE EAGLE
🇮🇩 JagatReview POWERCOLOR FIGHTER
🇬🇧 KitGuru GIGABYTE EAGLE
🇨🇦 LinusTechTips XFX SWFT 210
🇨🇱 MadBox GIGABYTE EAGLE
🇩🇪 PC Games Hardware XFX SWFT 210
🇯🇵 PCWatch ASROCK PHANTOM GAMING
🇺🇸 PCWorld XFX SWFT 210
🇪🇸 Professional Review ASUS TUF
GIGABYTE OC
XFX SWFT 210
🇰🇷 QuazarZone
🇸🇪 SweClockers GIGABYTE GAMING OC
🇺🇸 TechPowerUP ASUS TUF
PCIE SCALING
🇳🇱 TechTesters GIGABYTE GAMING OC
ASUS TUF
🇺🇸 Tom’s Hardware XFX SWFT 210
🇳🇱 Tweakers GIGABYTE GAMING OC
🇹🇼 Uniko’s Hardware ASUS TUF
POWERCOLOR FIGHTER
🇬🇧 WePC ASUS TUF

7 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Greitai atsirado Lietuvos parduotuvėse, tačiau kaina- nuo ~€415, kai Lenkijoje, ir JK- nuo ~€270.

    • nemesis parašė:

      Skyteche viena Gigabyte GV-R65XTEAGLE-4GD už 424eur ir tos pačios sandėliuose nėra. Kažkaip liūdesys apima. Bet dar didesnis apima, kad mining krizei pasibaigus (na amžino pakilimo gal nebus) įtariu kad GPU kainos jau nebekris. Manau net mining krizei pasibaigus čia ir dabar, RTX4080 išleidimo kaina jau iškart bus 1400EUR+, RTX4090 2300EUR+. Maždaug nauja tvarka čia…

      • SoTOP parašė:

        Kainos susireguliuotų, jeigu crypto užsirištų. Aišku laiko užtruktų, su ateinančia karta bus kaip su RTX2000 greičiausiai, kai kainos nemalonios, nors dabar AMD konkurencingesnė, plius Intel turėtų kažką pasiūlyti.

        O kalbant apie 6500XT, tai aš geriau nusipirkčiau kažką kas rodo vaizdą už kelis eurus, negu mokėti net MSRP už tokias kortas.

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Tokių kainų vaizdo plokščių kaip buvo tai kažin ar kada nors bebus. Taip, dabar visi plėšia kiek tik gali, bet infliacija yra nemaža, tai natūraliai kyla kaina, komponentų kainos kyla, nuo pačių gpu ir vRAM iki visokių mosfetų, montažinės plokštės ir t.t. Plius visi pamiršta, kad RTX 30 serijos MSRP buvo fake, net išleidimo metu 3080 už 699$ pagaminti nėjo, o dabar jaučiu savikaina kokia 900 USD. Ir galiausiai, siuntimas, kuris pabrango kelis kartus. Maineriai irgi savo padarė, kaip ir pandemija kai sėdima daugiau namie ir žaidžiama daugiau, dėl to reikia daugiau GPU. Va ir turim skanėstą.

  2. vycius9 parašė:

    video rusų kalboje , bet man mintys to meistrelio patiko.
    https://www.youtube.com/watch?v=c9S6BkWuYrg

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Viktoras gerai kalba, seniai taip taip pats elgiuosi, nereikia pirkti seno šlamšto niekada be garantijų. Seną šlamštą reikia parduoti. Šiaip paskui žmogų AMD fanai užsipuolė, nes pas jį papuolė nemažai RX 6600 ką tik išleistų su mirusiais chipais ir jis jų dabar nerekomendavo pirkti ir sako palaukti kažkiek laiko kol su gamyba susitvarkys. Tas pats su RTX 30 buvo, kai mirę gpu buvo iš niekur, paskui susitvarkė su gamyba. Jei kas rusų supranta rekomenduotinas kanalas tikrai.

  3. Litraz parašė:

    Mane tai užknisa, kad noriu naujos kortos už + – 400 eur, bet pagal parametrus gaučiau tokią pat, kokią turiu pirktą prieš 4+ metus už 280 eur. Suknistos kainos

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.