TSMC darbo kultūra susilaukia daug priekaištų iš JAV darbuotojų

Fortune“ praneša, kad TSMC profilis „Glassdoor“ platformoje, kurioje esami ir buvę darbuotojai anonimiškai atsiliepia apie įmones, nerodo gražaus technologijų milžinės darbo kultūros vaizdo. Iš 91 atsiliepimo ji sulaukė tik 27 % pritarimo. Palyginimui, „Intel“ pritarimo reitingas yra 85 %, nors jis gautas iš dešimčių tūkstančių atsiliepimų.

Kai kurie iš skundų apima dvylikos valandų darbo dieną, dažnas savaitgalio pamainas ir žiaurų darbo ir asmeninio gyvenimo balansą. Vienas asmuo rašė, kad matė žmones, kurie mėnesį iš eilės miegojo biure.

„TSMC – tai paklusnumas ir yra nepasirengusi Amerikai“, – sausio mėn. rašė vienas inžinierius. Taip pat skundžiamasi dėl prastų mokymų, streso, didelio darbo krūvio ir militaristinės atmosferos.

Praėjusių metų gruodį TSCM paskelbė, kad investuos iki 40 mlrd. dolerių į dviejų pažangių mikroschemų gamyklų, naudojančių 4 nm ir 3 nm techprocesus, statybą Arizonoje, ir tai bus viena didžiausių užsienio investicijų JAV istorijoje. TSMC teigia, kad abiejose gamyklose įdarbins 4 500 naujų darbuotojų, tačiau dėl griežtos darbo kultūros, griežtų standartų ir iki 18 mėnesių trunkančio mokymosi Taivane visas šias darbo vietas užimti bus sudėtinga.

Focus Taiwan“ praneša, kad TSCM pirmininkas Markas Liu, atsakydamas į „Fortune“ straipsnį, teigė, kad bendrovė nereikalauja, jog JAV darbuotojai laikytųsi tokių pačių darbo kultūros standartų, kokie taikomi Taivane, todėl mano, kad amerikiečių darbuotojams yra lengviau nei Azijos šalies darbuotojams. Jis gali būti teisus: „Fortune“ kalbėjosi su vienu Taivano TSMC darbuotoju iš JAV, kuris teigė, kad darbuotojai dažnai dirba viršvalandžius, kad užbaigtų darbus, tačiau bijo prašyti už tai sumokėti.

Liu pridūrė, kad visi, nenorintys dirbti pamainomis, neturėtų pradėti dirbti puslaidininkių pramonėje, o net ir tokiu atveju jie turėtų tai daryti tik tuo atveju, jei turi aistrą darbui, o ne norą gauti didelį atlyginimą.

Nuo tada, kai buvo paskelbta „Fortune“ ataskaita, TSMC „Glassdoor“ pritarimo reitingas padidėjo iki 59 %, nors, palyginti su tokiomis įmonėmis kaip „Intel“, tai vis dar nėra didelis rodiklis.

Praėjusį mėnesį pasirodė žinia, kad dėl papildomų išlaidų, susijusių su mikroschemų gamyklų steigimu JAV, palyginti su Azijoje veikiančiomis gamyklomis, TSMC lustus pagaminti Amerikoje gali kainuoti 30 % brangiau nei Taivane.

1 Komentaras

  1. newdiamond parašė:

    azijos ir usa darbo kultura skiriasi smarkiai….
    net yra netflixe neblogas documentary apie tai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.