Užfiksuotas naujas SuperPI 1M rekordas

Grupelei IT entuziastų iš Hong Kongo pavyko pagerinti SuperPI 1M rekordą. Tam buvo pasirinktas 32nm Intel Core i5-670 (3.47 GHz) procesorius, žinomas kodiniu Clarkdale vardu.

Naudojant skysto azoto aušinimą bei 1.94V įtampą, spartintojams pavyko pasiekti net 6922 MHz dažnį. Deja, esant tokiam dažniui procesorius nebuvo visiškai stabilus, ir testuotojams sėkmingai pavyko tik užfiksuoti šį rezultatą CPU-Z duomenų bazėje.

Kiek sumažinus įtampą iki 1.752V, Core i5-670 pasiekė 6760 MHz dažnį ir buvo visiškai stabilus atliekant SuperPI 1M testą. Gautas rezultatas – 6,344s, kurio užteko sumušti Intel i7-975 Extreme Edition (6 GHz) priklausiusį rekordą.

Entuziastų komanda \“pakankino\“ ir Core i3-540 (3.07 GHz) procesorių. Iš jo pavyko išspausti 6699 MHz dažnį.


16 Komentarai

  1. Runonce parašė:

    Koks cia rekordas,jei dar iki AMD cpu pasiekto rekordo toli saukia
    http://www.tomshardware.com/news/AMD-Phenom-II-Overclocked,7747.html 😀

  2. Vytautas parašė:

    Rekordas superPI, o ne OC.

  3. Runonce parašė:

    Tai manai su amd sumazine truputy dazny but nepavilke SuperPI 1M testo?As taip nemanau,jis trunka tik akimirksny tas testas

  4. pingve parašė:

    Runonce o tu nuosirdziai manai kad AMD spartintojai butu to nebande? :DD Kas ka mano nelabai idomu yra kai yra nuogi faktai, SuperPI testo jie nepadare, ar jei padare tai nebuvo daugiau uz dabar pasiekta rezultata ir taskas 🙂

  5. pushaz parašė:

    Kaip pvz galima paimt koki phenom II 3.2ghz ir koki i7 2.83ghz ar kazka panasaus,ir padaryt ta pati SuperPI testa,nugaletojas aiskus,ghz jau senai nebera greicio rodiklis.tie pasiekti ghz laboratoriju salygom nieko realiam gyvenime nereiskia,mums paprastiems vartotojams.
    Idomu butu paziuret koks to amd 7,7ghz pajegumas su koku sakykim 6ghz i7 butu 😀
    Neberandu linku,kur absoliutus rekordas priklauso celeronui pagal ghz,ir jokiam ne amd.

  6. Deft parašė:

    Tai Intel visada buvo optimizuotas labiau skaičiavimams ir konkrečiam softui, reneimink superpi.exe ir žiek jau 10sec bus, amd visada surenka mažiau nors geimuose ar dar kur juda sparčiau, o ghz aišku nerodiklis arhitektūra pagrindas.

  7. pushaz parašė:

    Intel visur optimizuotas labiau,o kad geimuose amd sparciau – netiesa.Uztenka paziuret i visus i7,i5 testus,ir aisku kas yra kas.O kas altas kad amd neoptimizuoti daug kur?Tik pati amd,ir niekas kitas.
    Vienintelis dalykas del kurio dar idomus amd – kaina ir siek tiek kitokia platforma,deja realiu pranasumu amd jau senai neturi pries intel.
    Visgi savo itaka daro investavimas i tyrimus,ir kas sioje sferoje zymiai daugiau investuoja,net neverta minet – rezultatai akivaizdus

  8. Deft parašė:

    Tai kad tas optimizavimas cytinimas o ne optimizavimas, vantage.exe pakeiti i kitokį tai čia tipo krenta morkų apie 10% tai čia cpu sparta? 😀 tokia priklausanti nuo kaikurių failų tik. Geimuose pvz 965 ir i7 920 labai panašiai sukasi, o softe ir skaičiavimuose daug geriau juda i7 dėl to ir sakau jog geimuose lyginant šį santikį jie sukasi greičiau, nei turėtu pagal logiką.

  9. pushaz parašė:

    O nepagalvoji,kad pvz dauguma geimu (95%) portinti nuo konsoliu,ir tiems cpu ten nelabai yra ka veikti?
    Cytinimas?O kas neleidzia amd?O gal jie nezino kaip?

  10. Deft parašė:

    O nx amd daryti tokį briedą, kokia tau iš to vantage ar dar kokio superpi, kad naujieną rekordo parašyt ar prieš draugus pasigirt kiek tu morkų surenki? 😀 geimuose tai praktiškai vienodai renka morkas, o testuose intelis pataško, tai vat būtent ten jo sukčiavimas nes rezai neatitinka realybės. Taip kaip superpi, intel dual core 3,5ghz suskaičiuoja daugiau negu amd x4 3,5 ghz tai geimuose aišku kas laimi, bet ne tu geriau imsi tą intel ir girsies OMG koks mano kompas greitas? 😀

    http://techreport.com/articles.x/17732

  11. nanoWorld parašė:

    Ka jus turite omenyje sakydami \"Intel labiau optimizuotas?\" Nes man sis teiginys labai jau panasus i ~2002m pezejima, kad \"Intel \"stabiliau\" veikia nei AMD\"…

    Sutinku, kad siuo metu pas Intel\’i apskritai yra pazangesne architektura ir del to salygojamas geresnis nasumo/daznio santykis, fiziniai parametrai. Bet tas \"optimizavimas\" tai labai abstrakti savoka. Viskas priklauso nuo konkretaus skaiciavimo pobudzio ir nuo to, kaip parasytas to skaiciavimo algoritmas. Tas \"optimizavimas\" is esmes cia programu developeriu uzdavinys, is esamos gelezies architekturos isspausti maskimuma o ne turet 6 branduolius ir praktiskai naudot 4 (kaip tai tikriausiaii greitu metu bus).

  12. jonas parašė:

    To Deft: kodel prilipai prie tu zaidimu? Jiems reikia daug maziau CPU galios nei dekodavimams, nes didziuli darba atlieka VGA, kas ir taip seniai aisku… O del optimizavimo, tai visiskai sutinku su nanoWorld, o pervadinus superpi.exe ir naudojant Core i5 750 – rezultatas visiskai nesikeicia.
    \"Taip kaip superpi, intel dual core 3,5ghz suskaičiuoja daugiau negu amd x4 3,5 ghz\": netikiu, kad vis dar nezinai, jog super pi naudoja 1 branduoli.

  13. pingve parašė:

    Galit gincytis kiek norit bet vienodo segmento procus lyginant AMD ir Intel tai AMD vienintelis pliusas tas kad kainuoja pigiau, o kompas vistiek veikia. O jei neimant kainos kaip faktoriaus i svarstyma tai viskas tampa aisku ir reiktu susitaikyt su tuo.

  14. Deft parašė:

    Jonas, žaidimai didelis faktorius, kai perki galingą, kompą nes retas renkasi kompą skaičiavimams ar dar kokiam panašiam shit, o jei ir renkasi jis pats viska suvokia ką geriau rinktis ir pan. Prie ko čia VGA atlieka didžiuli darbą? Taigi kai lygini CPU, VGA vienodos irgi gali būti, tai ką su galingesniu CPU, VGA greičiau pradeda dirbt? nepradeda, tiesiog galingesnis CPU pakelia fps geimuose. Tai tame ir faktas, kad superpi ir visas kitas ale testing shit, naudoja tą vieną branduolį, ir tie testai neatspindi realios spartos, ką ir bandau akcentuot. O geimuose ar konkrečiuose softo programose, išnaudojami 2 ir daugiau, todėl kvaila procesorių spartą lygint pagal superpi, ar dar koki cpumark.

  15. jonas parašė:

    Deft: VGA zaidimam yra svarbesnis faktorius nei CPU (aisku, nekalbu apie P4), todel lyginti procesoriu galia vien pagal zaidimus yra neadekvatu. Kodel testai neatspindi realios galios? Paimk koki Cinebench R10 ar panasu ir palygink su dekodavimu testu rezultatais: skirtumas bus panasus. O super pi yra puikus metodas testuoti architektutros efektyvumui. O ivairiu SANDRA rezultatai yra smarkiai Intel naudai ne del kazkokiu isivaizduojamu \"optimizavimu\", o del pilno CPU galimybiu isnaudojimo, pvz SSE4.1, SSE4.2 instrukciju.

  16. Herkus_LT_ parašė:

    Jezau… Cia du zmogeliukai kapojas vien del to, kad vienas naudoja amd, kitas intel procesorius ir yra saliski jiems… As jums uz reklamas mokeciau, jai man tik to reiketu… Visais laikais buvo socelinis sluoksnis, yra zmoniu kure gali sau inteli leist, yra zmoniu kurie negali sau to leist, tdl yra ir amd, as pats turiu amd, nei kiek nesigailiu jo darbo nasumu, visi tik ir sako, kad sudas, bet neturiu jokiu nusiskundimu… Procas atlieka visas funkcijas, neisnaudoju as net to proco resusrsu visu, taigi isvada, kam moket daugiau, jai gali ir pigiau atiduot…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.