1080p testą laikantis „Core i9-7900X“ išbando „Gigabyte Aorus X299 Gaming 3“

UEFI BIOS

Pagrindinis 128 Mbit talpos (atsarginis tokios pat) UEFI BIOS vartotoją pasitinka su „Easy Mode“ režimu, duodančiu prieigą prie XMP profilio, krovimo sekos, „Smart Fan 5“ įrankio, trejetos EZ OC režimų ir bendros informacijos apie procesoriaus dažnį, jo temperatūrą ir įtampą, operatyvios atminties talpą ir dažnį, taip pat prijungtus SATA kaupiklius ir realiu metu fiksuojamus ventiliatorių sūkius.

Visi aštuoni 4-pin lizdai palaiko DC/PWM kontroliavimo režimus. Valdymo galimybės plačios: šeši 1 °C/1 % intervalu judantys skrituliukai, galimybė sukurti temperatūrinę zoną, kurioje ventiliatoriai nesisuks, jau paruošti profiliai, skirtingų sensorių priskyrimas, pagal kurį kis sūkiai. Turbūt vieninteliu skundu gali tapti aukščiausiai esančio skrituliuko pririšimas prie 100 % sūkių vertės. Iš šios pozicijos nuleisti jo neleidžiama.

 

 

Klasikinis (angl. classic) režimas turi greitas prieigas (apačioje) prie to pačio „Smart Fan 5“ ar „Q-Flash“ įrankio, skirto atnaujinti BIOS’ą ar iškelti kopiją iš atsarginiojo. Užvedus pelės kursorių ant dešinio krašto išlenda slankiojantis tablo su pagrindine informacija apie CPU, DRAM ir įtampų vertes.

M.I.T. sekcijai priklausantis „Advanced Frequency Settings“ aplankas turi dažniausiai reikalingus nustatymus keičiant CPU dažnį, kaip: BCLK daugiklis, BCLK magistralės dažnis, „BCLK Coarse Ratio“ (geriau žinomas kaip BCLK Strap). Integruotas priėjimas ir prie XMP. „Advanced CPU Core Settings“ sub aplanke galimybė keisti L3 spartinančiosios atminties dažnį (Mesh Ratio), įjungti/išjungti „Turbo Boost“, „HyperThreading“, „Speed Shift“, koreguoti C6/C7 fazių veikimą, aktyvių branduolių skaičių ir pan. Operatyvios atminties vėlinimo laikus galima koreguoti atskirai kiekvienam iš keturių kanalų, prieš tai įsitikinus, kad „Memory Timing Mode“ nustatytas „Advanced Manual“ parinkčiai.

 

 

„Advanced Voltage Settings“ suskirstytas į keturis sub aplankus. Vartotojas gali keisti PWM grandinės persijungimo dažnį, CPU įtampos stabilumui taikyti LLC (ką padaryti nėra taip paprasta, bet apie tai išvadose), nustatyti CPU (parinktys: „auto“, „manual“, „adaptive“, „offset“), pagrindinių mazgų (VCCIO, VCCSA) ir DRAM (modulių porai) įtampas. „PC Health Status“ sub aplanke vien tik realaus meto įtampos.

 

 

„System“ ir „BIOS“ negali pasigirti klodais naudingos informacijos, tačiau pelės kursoriaus greičio nustatymu pasinaudoti greičiausiai teks, nes eilinį kartą kursorius UEFI BIOS aplinkoje per daug tingus.

 

„Peripherials“ skiltyje galima tvarkyti su SATA, tinklo ir USB įrenginiais susijusius nustatymus, o taip pat kontroliuoti pagrindinės plokštės RGB apšvietimą. Tiesa, valdymas nėra pilnavertis – spalvos ir režimai yra bendri visom trim zonoms. Su „RGB Fusion“ programine įranga OS aplinkoje galima nuveikti daugiau.

 

 

4 Komentarai

  1. gorro13 parašė:

    Kad is esmes ne zaidimams skirta sita platforma.

    • IFeelYou parašė:

      Būtent. Man irgi nelabai suprantama kodėl dauguma testuoja 10 core high-end CPU su žaidimais. Tai yra CPU skirtas profesionalams, kurie dirba ir uždirba šito CPU dėka, o ne žaidėjams. Žaidėjams yra 4790k/6700k/7700k, o universalus CPU tiek žaidimams tiek darbams yra naujas 8700k.
      Man rodos daug geriau tokią platformą kaip ši, testuoti su AutoCAD, FryRender/CoronaRay tracing, Media encodinimu/decodinimu, extractinimu, JavaScriptu/HTML5, Cinebench/Blender ir dėl vaizdo vieną žaidimą paimt.

  2. BC00 parašė:

    Kad turėtume Threadripper paleistume truputį tinkamesnės apkrovos. Dabar labiau investigation tipo testavimas (turint solidžių palyginimų) ieškant, kad gal kas (koks title) pastebimiau teigiamai/neigiamai sureaguos ir šiaip parodyti mažiau patyrusiai auditorijai, kad skirtumai net ir tik 1080p raiškoje tarp gaming ir non-gaming procesorių nežymūs.

  3. BC00 parašė:

    Atnaujinau į F6 BIOS versiją. Atsirado AVX(512) Offset parinktys, kurios tvarkingai veikia, nors apie šitos funkcijos sutvarkymą Giga nieko neatžymi in realize notes. LLC vis dar nefunkcionalus. Ar auto, ar low, ar extreme – įtampa identiška.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.