1080p testą laikantis „Core i9-7900X“ išbando „Gigabyte Aorus X299 Gaming 3“

Programinė įranga

Visų „Gigabyte“ sukurtų programinių įrankių pamatas – „APP Center“, kuris ieško, parsiunčia, irašo ir leidžia vėliau juos ištrinti. Siūlomų įrankių skaičius tikrai nemažas, tačiau plėstis labai nesiplėsime ir peržvelgsime tik porą: ventiliatorių valdymą suteikiantį SIV („System Information Viewer“) su „RGB Fusion“. Vartotojas OS aplinkoje gauna didesnį skaičių (lyginant su UEFI BIOS) kalibruojamų temperatūrinių taškų, be to, leidžiama pasinaudoti automatine diagnostika. Prie CPU_FAN lizdo prijungtų dviejų „Noctua NF-F12 IndustrialPPC-3000 PWM“ ventiliatorių diagnostika nepraėjo visiškai sklandžiai: 90 % sūkių nustatyti ~2550 RPM, 100 % – vos ~1800 RPM. Tai kėlė nesusipratimą „RPM Fixed Mode“ režimui – maksimaliai paslinkus slankiklį iki 100 % ventiliatoriai sukosi ~1800 RPM intensyvumu ir norint „išgauti“ visus RPM reikėjo spustelti dešinėje ant 100 % eilutės, nors ten tik ~1800 RPM. Logikos mažai, tačiau į atliekamas korekcijas ventiliatoriai reaguoja akimirksniu.

 

 

Programinis „RGB Fusion“ įrankis maksimaliai atriša RGB fanų rankas: daugiau režimų, 3 profilių sistema, galimybė apšvietimą susieti su CPU/sistemos temperatūra, CPU apkrova, LAN sparta, netgi nustatyti laiką, kada RGB veiks, tačiau svarbiausia, jog vartotojas gauna priėjimą kontroliuoti visas tris apšvietimo zonas nepriklausomai viena nuo kitos. Pirmoji zona po VRM radiatoriumi, antroji – aplink sutvirtintus PCIe lizdus ir trečioji – X299 mikroschemų rinkinį aušinančiame radiatoriuje.

 

 

4 Komentarai

  1. gorro13 parašė:

    Kad is esmes ne zaidimams skirta sita platforma.

    • IFeelYou parašė:

      Būtent. Man irgi nelabai suprantama kodėl dauguma testuoja 10 core high-end CPU su žaidimais. Tai yra CPU skirtas profesionalams, kurie dirba ir uždirba šito CPU dėka, o ne žaidėjams. Žaidėjams yra 4790k/6700k/7700k, o universalus CPU tiek žaidimams tiek darbams yra naujas 8700k.
      Man rodos daug geriau tokią platformą kaip ši, testuoti su AutoCAD, FryRender/CoronaRay tracing, Media encodinimu/decodinimu, extractinimu, JavaScriptu/HTML5, Cinebench/Blender ir dėl vaizdo vieną žaidimą paimt.

  2. BC00 parašė:

    Kad turėtume Threadripper paleistume truputį tinkamesnės apkrovos. Dabar labiau investigation tipo testavimas (turint solidžių palyginimų) ieškant, kad gal kas (koks title) pastebimiau teigiamai/neigiamai sureaguos ir šiaip parodyti mažiau patyrusiai auditorijai, kad skirtumai net ir tik 1080p raiškoje tarp gaming ir non-gaming procesorių nežymūs.

  3. BC00 parašė:

    Atnaujinau į F6 BIOS versiją. Atsirado AVX(512) Offset parinktys, kurios tvarkingai veikia, nors apie šitos funkcijos sutvarkymą Giga nieko neatžymi in realize notes. LLC vis dar nefunkcionalus. Ar auto, ar low, ar extreme – įtampa identiška.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.