480 – 512 GB SSD šešiakovė arba septynkovė pridėjus 2 TB „Samsung 970 EVO“

Testavimo metodika

Į kaupiklius buvo diegiama „Windows 10 Pro“ operacinė sistema su Fall Creator’s atnaujinimu. Po to atlikti visi atnaujinimai ir įdiegtos naujausios pagrindinės plokštės tvarkyklės, įskaitant „Intel Rapid Storage Technology“ ir „Intel Management Engine“. Visi testai buvo kartojami po du/tris (priklausomai nuo testo) kartus ir išvedamas vidurkis. Prieš antrą bandymą kompiuteris būdavo perkraunamas siekiant išvengti informacijos įsiminimo. SSD kaupikliai naudoja tai dienai naujausią vartotojui prieinamą programinį kodą. 960 EVO ir 960 Pro gauna specialias „Samsung“ NVMe tvarkykles (versija 2.2), 970 EVO ir 970 Pro – 3.0 versijos. Likę NVMe kaupikliai, „Plextor M8PeY“, „Plextor M8SeG“ ir „ADATA SX8000“, naudoja į „Windows 10“ operacinę sistemą integruotas „Microsoft“ NVMe tvarkykles. „Intel“ Z170 sistema BIOS lygmeniu neturi atnaujinimų, skirtų apsaugoti nuo „Meltdown“ ir „Spectre“ pažeidžiamumų.

17 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Užsimerkęs imčiau SX8200. Greitis labai geras, kaina irgi gera. Mokėti daugiau nėra prasmės, o taupant daug pigiau paprasti Sata paremti diskai būtų.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Man irgi labai patraukliai atrodo SX8200, tiek, kad ADATA trūks kiek svorio high ende, visiems gi Samsung SSD geriausi, nesvarbu kiek už tai reikia primokėti. Mano manymu vienas labai rimtas NVMe disku pranašumas M.2 juntgis, kai netabaluoja jokie laidai, aišku nemaišo ir didelė sparta, bet realiai ją pajusti gan sunku kasdieniam naudojime.

    • PauliusP parašė:

      Iš atliktų testų kaip suprantu XPG SX8200 nusileidžia OS užsikrovimo teste. Gan ženkliai.

  2. G@m3r1s parašė:

    Kasdieniniam naudojime svarbiausi skaiciukai 4k… kur samsas pasikrauna gan stipriai 🙂 kaip servo failus kopinu vos keliasdesim mb bet ju belenkiek, samso ssd tikrai nedaro ispudzio man 🙂

  3. SarzzeR parašė:

    O tik žaidimams verta imti kokį SX8200? Ar papaktų kokio Crucial MX500 500GB?

  4. BC00 parašė:

    Didžiausias stabdis yra kažkur pačiuose Windows…

  5. Star-Ro9 parašė:

    optane apsimoka nebent poruojant su dydeliu HDD kokiu 4tb ir i virsu… greitis ne m.2 NVMe, bet ir kaina 4tb pasidaro labai patraukli… (optane ~60eu + 4tb ~100eu) tai uz 160eu 4tb SSD visai pasimoka jei tik turi kur panaudoti zinoma 🙂 itu atveju uzsimerkes griebi arba greita ssd arba m2 NVMe nes nu skirtumas toks mazai jauciamas…

  6. Star-Ro9 parašė:

    atsiprasau: o kada skaitosi kad jau pilnai win uzkrautas ? iki pirmo screeno ? ar dar reikia ant apatinio meniu uzvest pele ir kad neberodytu kad dar kraunasi(sukasi burbuliukas) (win98 smelio laikrodukas sukasi :))) ?

    • BC00 parašė:

      Mes matuojam iki pirmo screen’o. Vietos prasme apsimoka, bet vistiek nebus full experience tikro SSD, ypač paėmus ne krovimo laikus ir bendrą PC responsiveness, o daugiau užduočių, kaip kopijavimas, duomenų rašymas, archyvavimas ir pan. Būtent čia NVMe ir skiriasi nuo SATA labiausiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.