600 W „Enermax RevoBron“: bronza su aukštesnės prabos danga

Po gaubtu

Biudžetinei klasei priskiriamame „RevoBron“ viduje taip pat sutinkame double forward platformą, pagamintą OEM’o CWT („Channel Well Technology“). Nenuostabu, kad savas gamyklas CWT kompanijai anksčiau pardavusi „Enermax“ dažniausiai su užsakymu kreipiasi būtent į šį OEM’ą. Kaip matome, platforma labai kompaktiška ir maitinimo šaltinio korpusas galėtų būti netgi dar trumpesnis.

Filtravimas pradedamas už AC lizdo esančiais dviem Y ir vienu X kondensatoriais. Ant montažinės plokštės randame tris rites, dar vieną X kondensatorių ir papildomą Y porą. Metalo oksido varistorius, kuris laikomas rimtesniu sprendimu, yra pakeistas TVS diodu, tačiau iš esmės pirminio filtravimo zonai priekaištų neturime. Viengubas diodų tiltelis aušinamas papildomu radiatoriumi.

 

„Enermax“ panaudojo dviejų skirtingų gamintojų pagrindinius elektrolitinius kondensatorius. Vienas (400 V, 390 uF) pagamintas „Nippon Chemi-Con“, antrasis (400 V, 180 uF) kitos japonų kompanijos „Nichicon“. Abu sertifikuoti pakęsti 105 °C karštį – „Enermax“ laikosi ant dėžutės duoto žodžio. Standby valdikliu pasirinktas „Power Integrations TNY177“, už apsaugas atsakingas „Sitronix ST9S429-PG14“.

 

12 V generuojančius komponentus, kaip ir pirminius jungiklius PFC zonoje, aušina identiškas radiatorius. Priežastimi naudoti gana masyvų radiatorių tampa faktas, kad čia naudojami ne įprastiniai MOSFET tranzistoriai, o mažiau efektyvūs ir tuo pačiu labiau kaistantys Šotkio (angl. Shottky) diodai. Mažąsias linijas generuoja DC-DC, su jam priklausiančiu PWM valdikliu ir VRM komponentais. Ant pridėtinės PCB matome porą ne japoniškos kilmės polimerinių kondensatorių, tačiau visi antrinėje zonoje esantys polimeriniai pagaminti „Nippon Chemi-Con“. Dalis priklauso KZE, kita dalis KY serijai, tačiau visi reitinguoti 105 °C.

 

Aktyvus aušinimas patikėtas 120 mm skersmens Twister Bearing guolius turinčiam ventiliatoriui. Priminsime, kad tai modifikuoti slydimo (angl. sleeve) guoliai, tačiau nepaisant elementarios struktūros šie ventiliatoriai laikomi pakankamai patikimais įrenginiais. ED122512M-FD kodu pažymėtas „Enermax“ ventiliatorius reikalauja iki 3 W energijos, deja, jo maksimalūs sūkiai mums nėra žinomi. Kiekvieną kartą prieš įjungiant PSU ventiliatorius 10 sekundžių pasisuka priešinga kryptimi taip nupučiant nuo savęs susikaupusias dulkes.

8 Komentarai

  1. Marichuana parašė:

    http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story5&reid=548

    Lietuviai gauna revobronus su geresniais kondensatoriais? Ar tiesiog didesnės galios revobronai gauna 85 laipsniams reitinguotų kondikų?

    Bet kokiu atveju, maitblokis vertas dėmesio. Gaila, nėra silpnesnio nei 500W modelio. Bent jau Skyteche.

    • BC00 parašė:

      Tikslaus atsakymo nežinau dėl 85 C kondensatorių (reikėtų klausti gamintojo dėl to konkretaus atvejo), bet kad varijuoja pačių kondensatorių gamintojai tai tikrai taip. Gali pakliūti abu Nippon, vienas Nippon, kitas Nichicon (mūsų atvejis), abu Nichicon… Bet tai neesmė – visi japonai.
      500 W pats silpniausias, silpnesnio jokia parduotuvė neturės 🙂

  2. Martynas90 parašė:

    Buvau pasiskolinęs iš BC00 šitą daiktą, tai man užkliuvo „girdimas“ fan’o garsas idle. Nesupraskit klaidingai, maitblokis palyginti tikrai tylus ir absoliučiai daugumai neužklius, bet aš tikėjaus, kad jo visiškai nesigirdės (nesigirdės ir turiu omeny nesigirdės, t.y. prikišus ausį per 10 cm – nieko :D).

    O šiaip, IMO, vienas geresnių value maitblokių.

    • Stipena parašė:

      Per 10cm… com’ on man per tiek atstumo aš ir Silent Wings 3 ventiliatorius girdžiu, nors šiaip jie negirdimi.

      • Martynas90 parašė:

        Nu gerai, kad ir per metrą 🙂
        Kaip tu juos girdi, jei jie negirdimi? 😀 Nežinau, mano Silentium pc vienintelis ventas ~400 rpm absoliučiai nesigirdi.
        Anksciau turėjau ir Noctua, ir Silent wings, irgi 400-500rpm su pusiau pasyviais maitblokiu ir gpu, be hdd, tik ssd, tai įjungi kompą ir nieko negirdi, tas pats kas neįjungęs, kambary gali girdėti tylą 😀
        Jokie trafų zyziant negirdėt 🙂

        P.S. Netgi kolonkių ieškojaus visiškai nezyziančių 😀

        • Stipena parašė:

          Tai aš Silent Wings laikau ant max 1450rpm ir jie vos girdimi prikišus ausį, apie 500rpm išvis nė kalbos negali būt apie garsą. Dar turiu atliekamą Fractal Design Dynamic GP14 ventiliatorių, kurį ištiesus per rankos atstumą tyliam kambayj vos begirdi. Tiesa korpuse jie labiau girdimi iš 2m atstumo kai paleidi pilnu greičiu, bet tas garsas atrodo labiau sklinda nuo atsiradusių vibracijų korpuse, nes toks duslesnis gaunasi. Tas pats ir su HDD, įprastai nelabai girdimas, bet korpuse rezonuoja ir įkyrus garsas gaunasi. Taip pat man buvo pradėjęs zirzt Z-5500 kolonkių trafas, negalėdavau net miegot, suremontavo tai dabar jokio zirzimo neskleidžia absoliučiai.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Puse trafu turbut garsiau zys nei tai 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.