600 W „Enermax RevoBron“: bronza su aukštesnės prabos danga

Išvados

„RevoBron“ tenka didelė konkurencija, kadangi kone kiekvienas varžovas turi bronzinį 600 W atitikmenį. „Cooler Master“ turi 650 W galios „MasterWatt“, „Corsair“ – CX650M, EVGA – BQ 600 ir t.t. „Enermax“ stovyklai geros žinios tos, kad šiai dienai nei vienas iš konkurentų nekainuoja brangiau už „RevoBron“. Kita giria žinia ta, kad nelabai kas linkęs savo produkcijai suteikti ilgesnę nei 3 metų garantiją. Išimtis CX650M. „RevoBron“ ilgesnė garantija nepamaišytų, kadangi panaudotas Twister Bearing ventiliatorius naudoja slydimo guolius, tiesa, kiek modifikuotus, o tai turėtų prailginti gyvavimo trukmę. Daugiau jokios kritikos aušinimo įrenginys nenusipelnė – 120 mm skersmens ventiliatorius apie save aiškiai pareiškia tik pareikalavus iš „RevoBron“ visos jo galios. Šį maitinimo šaltinį galime vadinti kaip tikrai tylų.

Toliau tęsiant kritiką, kurios sulauktų bet kuris iš paminėtų konkurentų (nes kitaip būti sub 80 eurų zonoje negali), būtina išskirti du svarbesnius dalykus. Likome šiek tiek nusivylę +12 V reguliacija. „RevoBron“ pasiekė 3 % nuokrypį. Toks skaičius šių dienų standartais per didelis. Dėl jo nespindėjo ir vidurkis, siekęs 1,5 %. Toli gražu netobula distribucija tarp +12 V ir PCIe kabelių. „RevoBron“ turi dvi +12 V linijas ir tai nebūtų jokia problema, jeigu kiekviena linija gautų po PCIe kabelį, turintį 2x 6+2-pin jungtis. Dabar abu PCIe kabeliai priskirti tai pačiai vienai +12 V linijai, kuri gali maksimaliai atiduoti 360 W. Teoriškai 600 W galios maitinimo šaltinis atrodo pajėgus pamaitinti bet kurią vieną vaizdo plokštę, tačiau su AMD „Vega“ grafikos spartintuvu, kuris kartais užsimano labai didelių pikinių srovių, „RevoBron“ nesusitvarkytų. Ieškant kritikos iš praktinės (darbinės) pusės, užkliūna į net penkis pluoštus padalintas ATX24V kabelis. Malonumas tokį vesti korpuse ne pats didžiausias.

Tačiau ne kiekvienas turi „Vega“ ir ne kiekvienas ruošiasi apkrauti +12 V liniją iki maksimumo. Daug kam tai tik niuansai, kuriuos „RevoBron“ gali kompensuoti kitais dalykais. Maitinimo šaltinyje visi elektrolitiniai kondensatoriai japoniški ir reitinguoti 105 °C. Realus efektyvumas arti 80+ Silver, o atiduodant 20 % galios, kas yra artima PC ilsintis ramybės būsenoje, netgi priartėja prie 80+ Gold. Iš elektrinės pusės puikūs rezultatai užfiksuoti slopinant bangavimus mažosiose linijose. Matyti 10 mV iš ne „Seasonic“ „Focus“ ar „Prime“ platformą naudojančio PSU tikrai netikėta. Labai realu, kad toks maitinimo šaltinis bus komplektuojamas su nebrangia motinine plokšte, nepasižyminčia lizdų gausa sisteminiams ventiliatoriams. Tokiu atveju komplektacijoje esantis COOLERGENIE valdiklis gali tapti reikšmingu priedu. Tik kaip ir vaizdo plokštės atveju reikės žiūrėti kokie ventiliatoriai bus jungiami, kadangi valdiklio galia ribota. 65 eurai už 600 W galios „RevoBron“ nėra kaina „pigiau grybų“. Mūsų manymu, tai labai konkurencinga, teisinga ir tuo pačiu gera kaina.

8 Komentarai

  1. Marichuana parašė:

    http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story5&reid=548

    Lietuviai gauna revobronus su geresniais kondensatoriais? Ar tiesiog didesnės galios revobronai gauna 85 laipsniams reitinguotų kondikų?

    Bet kokiu atveju, maitblokis vertas dėmesio. Gaila, nėra silpnesnio nei 500W modelio. Bent jau Skyteche.

    • BC00 parašė:

      Tikslaus atsakymo nežinau dėl 85 C kondensatorių (reikėtų klausti gamintojo dėl to konkretaus atvejo), bet kad varijuoja pačių kondensatorių gamintojai tai tikrai taip. Gali pakliūti abu Nippon, vienas Nippon, kitas Nichicon (mūsų atvejis), abu Nichicon… Bet tai neesmė – visi japonai.
      500 W pats silpniausias, silpnesnio jokia parduotuvė neturės 🙂

  2. Martynas90 parašė:

    Buvau pasiskolinęs iš BC00 šitą daiktą, tai man užkliuvo „girdimas“ fan’o garsas idle. Nesupraskit klaidingai, maitblokis palyginti tikrai tylus ir absoliučiai daugumai neužklius, bet aš tikėjaus, kad jo visiškai nesigirdės (nesigirdės ir turiu omeny nesigirdės, t.y. prikišus ausį per 10 cm – nieko :D).

    O šiaip, IMO, vienas geresnių value maitblokių.

    • Stipena parašė:

      Per 10cm… com’ on man per tiek atstumo aš ir Silent Wings 3 ventiliatorius girdžiu, nors šiaip jie negirdimi.

      • Martynas90 parašė:

        Nu gerai, kad ir per metrą 🙂
        Kaip tu juos girdi, jei jie negirdimi? 😀 Nežinau, mano Silentium pc vienintelis ventas ~400 rpm absoliučiai nesigirdi.
        Anksciau turėjau ir Noctua, ir Silent wings, irgi 400-500rpm su pusiau pasyviais maitblokiu ir gpu, be hdd, tik ssd, tai įjungi kompą ir nieko negirdi, tas pats kas neįjungęs, kambary gali girdėti tylą 😀
        Jokie trafų zyziant negirdėt 🙂

        P.S. Netgi kolonkių ieškojaus visiškai nezyziančių 😀

        • Stipena parašė:

          Tai aš Silent Wings laikau ant max 1450rpm ir jie vos girdimi prikišus ausį, apie 500rpm išvis nė kalbos negali būt apie garsą. Dar turiu atliekamą Fractal Design Dynamic GP14 ventiliatorių, kurį ištiesus per rankos atstumą tyliam kambayj vos begirdi. Tiesa korpuse jie labiau girdimi iš 2m atstumo kai paleidi pilnu greičiu, bet tas garsas atrodo labiau sklinda nuo atsiradusių vibracijų korpuse, nes toks duslesnis gaunasi. Tas pats ir su HDD, įprastai nelabai girdimas, bet korpuse rezonuoja ir įkyrus garsas gaunasi. Taip pat man buvo pradėjęs zirzt Z-5500 kolonkių trafas, negalėdavau net miegot, suremontavo tai dabar jokio zirzimo neskleidžia absoliučiai.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Puse trafu turbut garsiau zys nei tai 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.