AMD aplankė sakalas: „Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5“

Pakuotė ir komplektacija

„Gigabyte AX370 Gaming 5“ pagrindinė plokštė atkeliauja juodos spalvos dėžutėje. Dėžutės tekstūra šiek tiek grublėta. Ant jos priekio randame produkto pavadinimą bei keletą palaikomų technologijų: „RGB Fusion“, „SmartFan 5“, „VR Ready“, „KillerEthernet“. Taip pat sužinome, kad tai AM4 platformos pagrindinė plokštė su X370 mikroschemų rinkiniu, turinti USB 3.1 ir NVMe U.2/M.2 jungtis, ir, suprantama, palaikanti AMD „Ryzen“ procesorius.

Galinėje dėžutės dalyje informacijos apie „AX370 Gaming 5“ labai daug. Čia plačiau papasakojama apie dėžutės priekyje minėtas technologijas, o taip pat ir apie kitus pagrindinės plokštės privalumus. Aišku, kad „Gaming 5“ turi dvigubą „ALC 1220“ garso dekoderį, dvigubą tinklą ir dvigubą BIOS. „Gigabyte“ nepasikuklino visko padvigubinti, bet mes nesiskundžiame. Įdomu, kad pagrindinėje plokštėje yra 9 temperatūros jutikliai, o ventiliatorius galime jungti prie 8 jungčių.

Pakuotės šonuose nieko įdomaus. Tik pavadinimas ir keli užrašai.

Atidarius dėžutę „Gigabyte AX370 Gaming 5“ randame antistatiniame maišelyje. Po pagrindine plokšte esančiame skyrelyje sudėti įvairūs kabeliai ir jungtys (SATA III x 4, laidai termo sensoriams x 2, RGBW ilgiklis x1, SLI tiltas x 1 ), galinis I/O dangtelis, perėjimas, leidžiantis lengviau prijungti/atjungti priekinės panelės laidus, juostelės laidams tvirtinti, lipdukai, tvarkyklių kompaktinis diskas ir naudotojo vadovas.

6 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Kaip su sistemos užsikrovimu? Teko skaityti, kad kai kurios AM4 motinos labai ilgai užtrunka kol įsikrapšto į OS krovimosi langą?

  2. tomasrs6 parašė:

    Ar veikia sistema pasirinkus 4+0 konfigūraciją?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Veikia, tik, kad lieka aktyvūs 6 branduoliai. Tad galima sakyti, kad 4+0 neveikia, bent jau kol kas.

      • neblogai parašė:

        Keista. Ant saviškės (B350M Mortar) kaip tik vakar pabandžiau 3+0 (R5 1600)- veikė kaip tikėtasi, o ir šiaip neteko kitur skaityti apie kokias nors problemas išjungiant dalį branduolių. Matyt, su Aorus bus tokia laikina bioso keistenybė.
        Beje, 3+0 pas save pabandžiau galvodamas apie tai, kokius Raven Ridge AMD išleis. Ryzen CCX’as gali veikti ir dviem, ir trim, ir keturiais branduoliais, taigi įdomu ką AMD pasirinks išleisti. Būtų įdomu jau dabar pamatyti žaidimų testus ant Ryzen 4+0 vs 3+0 vs 2+0- bet kol kas lyg niekas nėra tokių testų padaręs.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Kadangi pas mane R5 1600 6 branduolių tai tas 4+0 ir neveikia, nes CCX 3+3 šiaip yra. Bet čia ne tau sakau, nes tu ir taip žinau, tik tikriausiai pagalvojai, kad pas mane buvo kažkas su 8 branduoliais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.