Ar verta primokėti už MSI „Gaming“ vardą – bandome „GTX 1660 GAMING X“ ir „GTX 1660 VENTUS XS OC“

Intro

Ką MSI moka, tai gaminti vaizdo plokštes. Jas daugelis mėgsta dėl gražaus dizaino ir labai efektyvaus bei tylaus aušinimo. Pagalvojus apie MSI visiems prieš akis iškart „Gaming“ vaizdo plokščių serija, bet kompanijos produktų portfelis neapsiriboja vien „Gaming“ serijos produktais – jie dar turi „Armor“ ir „Ventus“ serijas. Ne vienam perkančiam tikrai kyla klausimas: ar verta primokėti už „Gaming“ pavadinimą, ar galiu sumokėti kiek mažiau ir gauti tą pačią kokybę? Mums MSI suteikia galimybę palyginti dvi MSI GTX 1660 vaizdo plokščių serijas – „Gaming“ ir „Ventus“. Mums bus tikrai įdomu pažiūrėti, kiek geresnė yra „MSI GeForce GTX 1660 Gaming X“ už „MSI GeForce GTX 1660 Ventus XS OC“. O gal „Ventus“ vaizdo plokštė visiškai nerodys silpnumo ženklų prieš tituluotesnę seriją? Apie viską – apžvalgoje.

11 Komentarai

  1. Xron parašė:

    O ar negeriau isigyti gtx 1660ti uz ~280? zinoma uz sita kaina bus prasciausios is gtx 1660ti, bet 15/20% nasumo padidejimas visai neblogai.
    Be to su gtx 1660ti galima ir i 1440p 60hz pasizvalgyti (zinoma ne tokiuose zaidimuose kaip metro and ultra)

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Tai visada taip, kad geriausi žemesnės pakopos modeliai vos ne persidengia su aukštesnės pakopos vaizdo plokštėmis. Tik tiek, kad su geriausiais modeliais gaunamas geras aušinimas, o pigiausi ir lieka pigiausiais. Tiems kam triukšmas visai neįdomus ir reikia grynai kuo geresnio spartos/kainos santykio tai geriau imti pigiausius modelius ir tiek.

      • No1Knows parašė:

        Pries gerus metus pirkau iChill 1060 6gb su 3 ventiliatoriais, absoliuciai negirdziu kada jie dirba, kainavo pigiau uz msi pigiausia su 2x vent. Temp normalios, zaidziant 60 – 70c. Kazkaip man sitas vardas atrodo nuvertintas/neivertinas ir labai mazai apzvalgu tematyt. Ir visi mano zaidziami zaidimai ant 2k visdar, nereik nei 1660

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Seniai aišku, kad mažiau žinomi gamintojai siūlo geresnę vertę. Aušinimas XX60 serijoje, net būdamas prastas taip neerzins, nes grafikos procesorius mažai elektros naudoja. Čia kiekvienam savo ką rinktis. Jei galėtum visas kortas išbandyt tada būtų aiškiau viskas.

  2. Nukainotas parašė:

    O neverta nusipirkti kokį nors aušinimo vandeniu sprendimą ir tada imti pigiausią vaizdo pl. modelį? O kai ateina laikas keisti vaizdo pl., vėl naudoti tą patį vandeninį aušintuvą? Jei po kokių 2 keitimų atsipirktų, tai visai gal nieko. Ar pigiausi gpu turi dar kokių nors trūkumų, neskaitant prastesnio aušinimo?

    • SoTOP parašė:

      Problema ta, kad aušinimas vandeniu bus gana brangus. NZXT G12 + jam tinkantis 120mm AiO kainuos ~100€, tai perkant apžvalgoje minimas vaizdo kortas ir pridėjus tuos 100€ galima nusipirkti praktiškai dviem lygiais geresnes 2060 arba 5700 ir stipriai laimėti greičiu. Arba galima undervolt’inti jas pasiekiant 1660 spartą ir net su neypatingai gerais oriniais aušintuvais turėti praktiškai visišką tylą. Iš esmės kol už aušinimo vandeniu kainą gali nusipirkti geresnę kortą tai nelabai turi prasmės.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Dar gali paskui nutikti taip, kad aušinimas sekančiai kortai nebetiks, nors maža tikimybė to. Be to, su vandeniu jau reikia norėti kruštis, judančios dalys yra kam sugest. Dar ir pompos visų garsą skleidžia kažkokį.

      Aš tai geriau orinuką pirkčiau masyvų.

      P.S. pigesnės kortos dažniausiai turi silpnesnę maitinimo grandinę iš prastesnių komponentų, bet užtenka jos. Kitas dalykas, pigiausi modeliai beveik visada gauna prastesnius grafikos procesorius. Jiems reikia didesnės įtampos, kad pasiekt tam tikrą dažnį.

  3. BC00 parašė:

    Dėti H2O ant brangesnių kortų turi daugiau logikos, nes ten kainų skirtumai tarp reference dizaino ir custom kaip ir didesni, (ir pačios kortos karštesnės) bet kainų skirtumas labai priklauso nuo pasirinktų modelių. Kitas dalykas, keičiant aušintuvą ant tam tikrų gamintojų VGA prarasi garantiją…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.