„ARCTIC Liquid Freezer II 360“: tiesiog grynas efektyvumas

Intro

Galima sakyti, kad „ARCTIC Liquid Freezer II“ jau yra apipinti legendomis, kaip neįtikėtiną kainos/efektyvumo santykį demonstruojančios AIO sistemos. Netgi galima sakyti, kad tai geriausią efektyvumą rodantys AIO, kuriems taikoma nelogiškai maža kaina, ypač kai sistemoje dar yra integruotas papildomas ventiliatorius. ARCTIC prieš porą savaičių pridėjo dar ir 420 mm radiatorių turinčią sistemą, todėl portfelyje dabar yra viso penkios sistemos: 120 mm, 240 mm, 280 mm, 360 mm ir 420 mm. Deja, bet įsigyti Lietuvoje norimą „Liquid Freezer II“ dažnai būna neįmanoma, be to, dažniausiai modelių pasiūla būna nepilnavertė ir jeigu prekyboje kažkas atsiranda, tai dažniausiai būna 240 mm arba 280 mm sistemos. Testavimo pavyzdžių pasiūla taip pat ribota, todėl džiaugiamės išvis gavę „Liquid Freezer II“. Šiuo atveju tai yra 360 mm modelis. Palyginamosiose lentelėse tai bus vienintelis 360 mm egzempliorius, tačiau rimtos konkurencijos trūkti neturėtų iš seniau testuotų „NZXT Kraken X63“ ir „Corsair H115i RGB Platinum“. O galbūt konkurencijos bus kaip tik mažai, nes „Liquid Freezer II“ nupūs šias dvi 280 mm sistemas?

 

7 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Aš šiaip nuo senų laikų esu Arctic fanas (jei taip galima pasakyti). Gal ir turi keletą prastesnių produktų, bet dažniau siūlo daugiau už pigiau. Dar dauguma labai nevertina jų case fanų, kurie nekainuoja labai daug, bet nenusileidžia kelis kartus brangesniems fanams.

  2. Narkaty parašė:

    Turiu 240, mažas, pigus ir tylus, bet aušina labai gerai. Ir nereikia jokių RGB, atrodo solidžiai. Taip pat turiu papildomus P12 case fanus, metai laiko niekas neūžia, viskas tyliai dirba 🙂

  3. BC00 parašė:

    ARCTIC savotišku juoduoju arkliuku tapusi. Šiuo metu turi labai geros aušinimo produkcijos už super patrauklią kainą.

    Dar pamiršau pasakyti, kad čia buvo v2.0 versija, kuri pasižymi supaprastintu VRM radiatoriaus atjungimu, turi pull konfigūracijai skirtus varžtus… ARCTIC prasitarė, kad bus dar naujesnė versija su optimizuota AMD montavimo sistema, kuri, pagal juos, leidžia sumažinti CPU temp 5 C.

    • ziogzzz parašė:

      Ant 1080 ti uzdejes accelero extreme IV , pries tai toks pat buvo uzdetas ant 1080, abu veikia tyliai, ausina puikiai. Su stock blower net nera ka lyginti. Zinoma vietos uzima daug, bet kiek pamenu apie 70-80 eur mokejau, tai pagal kaina ir perfomance nezinau ar geriau kas yra.

    • ToBeX parašė:

      *supaprastintu VRM ventiliatoriaus atjungimu

      • BC00 parašė:

        Tikrai taip 🙂

        VGA cooler’ių rinkoje ARCTIC labai mažai konkurencijos turi. Aišku ir rinka maža dėl garantinio praradimo galimybės. Įdomu, kada išleis naują Accelero RTX 3000 ir RX 6000. Kiek žiūrėjau, tai į RX 6800 panašių montavimo taškų kaip ir nėra.

  4. BC00 parašė:

    Su Rev 3, kur turėjo sumažinti AM4 CPU temperatūras yra montavimo problemų.

    https://blog.arctic.ac/blog/2021/01/07/liquid-freezer-ii-revision-3-mounting-issues/

    Iki kovo sakosi išspręs.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.