„Asus ROG Strix X470-F Gaming“, pirmieji „Crucial“ DDR4 moduliai su RGB ir dual rank atminties įtaka AM4 platformos spartai

Mažiau abejonių kelianti VRM grandinė

Palyginus „ROG Strix X470-F Gaming“ turimą VRM grandinę su paskiausiai apžvelgtos „Gaming 5 WiFi“, iškart galime pasakyti, kad ji mums kelia daug mažiau abejonių. Grandinės fazių konfigūracija 6+4. Pati svariausia priežastis – šešios VCore fazės, kurios yra tikros, be jokių komponentų padvigubinimo siekiant sudaryti įspūdį, jog VRM grandinė sudaryta iš didesnio skaičiaus fazių nei yra iš tikro. „Asus“ VCore daliai parinko šešis itin efektyvius IR3555M galios blokus, kiekvieno stipriui siekiant 60 A. SOC daliai skirtos keturios fazės, sudarytos iš tų pačių IR3555M galios blokų. Šioje dalyje fazės yra dubliuotos, tačiau dubliuotos pačiu teisingiausiu būdu – panaudojant du IR3599 dubliuotojus.

Nenorėdama SOC dalį palikti tik su dvejomis fazėmis, kadangi ASP1405I valdiklis maksimaliai palaiko aštuonis PWM kanalus (šeši atiteko VCore daliai), „Asus“ turėjo imtis dubliavimo ir džiugu, kad buvo pasirinktas pats teisingiausias jo būdas. Visgi nesame tikri, ar išvis reikalingos daugiau nei 2 fazės SOC dalyje, kai jos sudarytos iš tokių galios blokų kaip IR3555M. Iškart prisimename „Asus“ flagmanę „ROG Crosshair VII Hero“, kuri būtent ir turi tik dvi SOC fazes. Filtruojančiais kondensatoriais abejose dalyse pasirinkti 5K reitingo taivanietiški „Apaq“.

Nedidelį įtarimą kelia virš VRM sumontuoti radiatoriai. Tai gerokai solidesni už tuos, kuriuos pamatėme ant B450 TUF serijos modelio (apžvalga ruošiama), tačiau ir neatrodantys tokie efektyvūs kaip „ROG Crosshair VII Hero“ matyta aušinimo sistema. VCore dalį dengiantis radiatorius sveria 91 gramą, o SOC 67 gramus. Radiatoriai tvirtinami varžtine sistema, taip užtikrinant maksimaliai efektyvų šilumos perdavimą.

5 Komentarai

  1. mafo parašė:

    Pagaliau mano plokštė arenoje – ačiū už gerus įvertinimus! Iš kart saulė iš už debesų išlindo. Pas mane RAM-as mikse su R5 2400G ant 3466 Hz berods dabar dirba, tiesa testų nedariau – nelūžta – tai skaitau ir testų nereikia :). Dar atsako laikai tikrai didesni. Kiek liūdna, kad 2700x nesugebėjo datraukti iki 3600 Hz, dėjau viltis, kad po sistemos „updaito“ išnaudosiu visą potencialą… na gal trečiai serijai tą pavyks padaryti. Kaži ar mažinant atsako laikus galima laimėti daugiau fps žaidimuose (kaip supratau tektų Hz žemėn leisti)? Neapsisprendžiu ką su jais daryti, žaisti ar nekišti nagų ir džiaugtis, kad aplamai ekranas nemėlynuoja (nors kartais vis dar sužalioja) 🙂

    • BC00 parašė:

      Manau, kad APU bus jautresnis CL mažinimui. Priešpaskutiniame puslapyje padarėme testų kas vyksta su 2700X sumažinus CL nuo 16 iki 14. Kai kur buvo galima išlošti porą fps. Aišku kuo mažesnis dažnis, tuo CL galima labiau sumažinti. Turi pats pasižaisti su savo sistema ir pasižiūrėti jos galimybes 🙂

  2. mafo parašė:

    Klausimėlis iš naujausio straipsnio apie Zen 2 ir 3600 MHz CL15 atminties palaikymą. Kaip manot ar ši plokštė galės palaikyti tokią atmintį jei aš į ją įkišiu naująjį ZEN2, kuris tokius „kaulus“ palaiko be problemų?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Kiek žinau dabar RAM problemos yra dėl IMC, kuris yra pačiame procesoriuje. Tad, bent teoriškai išėjus geresniems procesoriams ta pati pagrindinė pl turi palaikyti greitesnę atmintį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.