„ASUS ROG Swift PG32UQ“: 32″/4K monitorius, pirmiausiai sukurtas pramogoms

Dizainas, prijungimo galimybės

Monitoriui priklauso didelė dėžė. Ant vienos iš sienų matome pilną palaikomų savybių sąrašą. Komplektacijoje rasime viską, ko gali prireikti: nuo firminių lipdukų iki DisplayPort/HDMI(Ultra High Speed)/USB kabelių. Iškart galime pasakyti, kad PG32UQ maitinimo blokas yra išorinis, kas ne visiems gali būti prie širdies.

Multifunkcinis stovas fiksuojamas dvejomis pirštais užsukamomis veržlėmis. Ant stalo dedamos kojos pagamintos iš metalo lydinio, nors pačiame stove dominuoja kokybiškas plastikas. Nepaisant trumpos užpakalinės kojos, monitoriui reikia pakankamai gilaus stalo, nors kažko kito tikėtis kalbant apie 32″ monitorių nereikia. Stabilumo prideda guminiai padeliai. Kabelių išvedžiojimui stove skirta nedidelė anga. Su stovu monitoriaus gabaritai nurodomi 728 (P) x 293 (G) x 552 (A) mm. Kažkuo neįtinkantis stovas gali būti pakeistas kitu, kadangi monitorius turi VESA 100 x 100 tvirtinimo skyles.

Monitoriaus nugarą dengia juodas matinis plastikas. Vienas iš kraštų papuoštas ROG akimi ir tos pačios tematikos raštu. Per valdymo meniu ROG akis gali būti iliuminuota RGB pašvietimu.

Iš viršaus ir šonų 16:9 formato ekraną supa siauras plastiko rėmelis. Deja, vaizdas rėmelio nesiekia, todėl bendra rėmelio zona yra didesnė. Apačioje plastikinis rėmelis yra platesnis, bet ekrane jau nebėra vaizdo nerodančios juostos.

Navigacijai po monitoriaus nustatymus skirtas dabar jau itin paplitęs keturių krypčių joystick’as. ASUS integravo ir kelis fizinius mygtukus. Dalis jų yra personalizuojami, tad jų atliekamą funkciją galima keisti.

Jungčių panelė slepiama po atskiru plastmasiniu gaubtu. PG32UQ turi dvi HDMI 2.1 (144 Hz@3840×2160) ir vieną DisplayPort 1.4 (155 Hz@3840×2160) įvestis. Abi HDMI 2.1 jungtys siūlo pilną 48 Gbps pralaidumą, o DisplayPort 1.4 turi DSC. FreeSync/G-Sync ir ELMB-Sync veikia su abiejų tipų išvestimis. Monitorius papildomai siūlo 2x USB 3.0 jungčių centrą, kuris privalo būti užmaitintas iš PC išeinančiu USB kabeliu. Line out lizdas leidžia nukreipti audio iš 2x 5 W garsiakalbių į ausines.

 

1 Komentaras

  1. TomasP parašė:

    Prisimenu prieš perkant savo XG35V dar galvojau palaukti naujesnių monitorių su HDR, bet gerai, kad nelaukiau. Praėjo jau keli metai ir iki šiol iš HDR nieko labai gero nėra.

    Geras dalykas, kad dažnas monitorius palaiko tiek Freesync ir g-sync. Sugedus Vega 56 ir tikiuosi laikinai naudojant GTX1070, maniškis monitorius neturi G-sync palaikymo, bet leidžia tvarkyklėse aktyvuoti ir veikia iki tol, kol neperkrauni kompiuterio. Tada įjungus bet kokį žaidimą pasitinka juodas ekranas ir tik žaidimo garsai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.