„Be Quiet! SFX-L Power“: 600 W miniatiūrinėje nišoje

Rezultatai

Rezultatai rodo, kad 80+ Gold efektyvumas šiam maitinimo šaltiniui jokia ne problema, kadangi visus tris kartus nesunkiai pasiekiami keliami reikalavimai. Būdamas apkrautas 20 % „SFX L Power“ netgi 0,3 % viršija 80+ Platinum efektyvumą. Per plauką 80+ Platinum nepasiekiamas ir prie 100 % apkrovos. Reikalingas 91 %, kai maitinimo šaltinis duoda 90,7 %. Pusę galios apkrautas PSU rodo 92,8 % siekiantį efektyvumą – beveik pasiaukelė tarp 80+ Gold (92 %) ir 80+ Platinum (94 %).

+12 V reguliacija aukštame lygyje. Maksimalus nuokrypis siekia 1,25 %, vidutinis palenda po 1 % atžyma (0,92 %). Stabilumo problemų linija neturi ir perkrovos režime, nenukrypstant daugiau nei 2 %. Kaip ir buvo galima tikėtis, mažųjų linijų nuokrypiai didesni. +5 V maksimalus siekia 2,2 %, o vidutinis 1,48 %. +3.3 V linija maitinimo šaltiniui esant apkrautam maksimaliai nukrypsta per 3 %, o vidutinis nuokrypis siekia 1,88 %. Rezultatai ne pirmaujančios klasės. Visgi prie dažniausiai realaus naudojimo metu pasitaikančių 20/50 % apkrovų mažosios linijos valdomos labai gerai (≤1,5 %).

Kadangi „SFX L Power“ ventiliatorius nepalaiko pusiau pasyvaus režimo, jis sukasi nuolat. Tai jam nesutrugdo būti visiškai negirdimu iki kol maitinimo šaltiniui užduodama 50 % apkrova. Ventiliatorius nėra triukšmingas ir prie 75 % apkrovos, bet paskutiniai 25 % priverčia jį imti suktis daug intensyviau. Pilnai apkrovus maitinimo šaltinį jo triukšmo emisijos beveik pasiekia 60 dBA. Perkrovos režimas, kurio metu buvo atiduodama 650 W taip patvirtintant „Listan“ informaciją, kad PSU pajėgus atiduoti pikinę 650 W galią, ventiliatorius daugiau triukšmo nebegeneravo. Tai reiškia, kad maksimalūs RPM buvo pasiekti dar apkrovai siekiant 100 %.

Su beveik 35 mV +12 V linijoje maitinimo šaltinis tikrai nesitaiko į rekordus. Prisimename, kad geriausi rezultatai palenda po 10 mV, o „SFX L Power“ bangavimų slopinimo kokybė labai panaši į „Seasonic M12II-EVO“. Toks rezultatas pakankamai geras, nors patiems norėtųsi matyti <30 mV. Tokį patį žodinį įvertinimą skiriame +5 V linijai, kurioje fiksuotas beveik 19 mV bangavimas. +3.3 V jau artėja prie 25 mV, todėl ir pulsacijų suvaldymas vidutinis.

+12 V

+12 V (perkrova)

+ 5 V

+3.3 V

7 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    Žiauriai nepatinka šio gamintojo PSU dėl idiotiško žymėjimo ir absoliučiai nesuprantamų jungčių .

  2. TomasP parašė:

    Žiauriai patinka šio gamintojo PSU, dėl puikaus kokybės/kainos santykio ir tylaus veikimo.

  3. YOman parašė:

    geras tas gamintojas. Gamina netgi labai vertus dėmesio produktus. Visada gerai kai yra iš ko rinktis. O parintis dėl kažkokio žymėjimo tai ką aš žinau. „Nesuprantamos jungtys“? WTF??

  4. IFeelYou parašė:

    Na nežinau, čia gal skonio reikalas. Aš komentuot apie jų PSU kokybę negaliu, bet pati kompanija manau yra viena solidžiausių iš visų esančių, su labai griežta kokybės kontrole. Korpusai tiesiog fantastiški. Ventiliatoriai taip pat.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.