Brangioji, aš sumažinau „Torrent“: testuojame „Fractal Design Torrent Nano RGB“

Žvilgsnis į išorę

Kaip visuomet „Fractal Design“ ant dėžės išorės papiešia detalų savo korpuso konstrukcinį vaizdą. Viduje randame vartotojo gidą, dėžutę su varžteliais, keliais zip-ties surišėjais ir stiklui valyti skirta minkšo pluošto servėtele, taip pat VGA laikiklį bei kronšteiną, kuris korpuso priekyje vietoje 180 mm ventiliatoriaus leidžia tvirtinti porą 120/140 mm įrenginių.

Išoriškai „Nano“ nėra pasikeitęs. Tas pats itin agresyvias groteles turintis priekis, kuriame daug plastiko, tačiau yra ir atitinkama kokybė. Sumažintas aukštis nebeleidžia į priekį statyti 2x 180 mm ventiliatorių, tačiau kompanijai pavyko išlaikyti bent vieną „Prisma AL-18 PWM“ įrenginį. Ventiliatoriaus sūkiai apriboti nebuvo, todėl tebeturime maksimalius 1200 RPM. Atsižvelgiant į tai, jog „Nano“ kaip mITX korpusas nėra mažas (34,6 litro), 180 mm ventiliatorių sunku laikyti dideliu pasiekimu. Bendri gabaritai sumažėję nuo 528 (A) x 243 (P) x 544 (G) mm iki 374 (A) x 222 (P) x 417 (G) mm. Nuotraukose sunku pastebėti, tačiau stiklas, kuris dengia pagrindinės plokštės sienelę, yra tamsintas labiau.

Apatinis filtras liko ištraukiamas iš po korpuso priekio, prieš tai nuėmus įmagnetintą panelę. Joje integruotas išimamas dulkių filtras. Šonus dengia tamsinto stiklo panelės, kurių nuėmimas/pridėjimas nereikalauja jokių įrankių.

Korpuso viršus be pokyčių. Nano dengia aklinas minkštos tekstūrizacijos plastikas. Didesnė jo dalis sadaro gaubtą, po kuriuo paslėpta PSU zona. „Fractal Design“ nusprendė palikti visas originalaus „Torrent“ turėtas jungtis: 2x USB 3.1 Gen 1, 2x USB 3.1 Gen 2, atskiros jungtys ausinėms ir mikrofonui. Pasiliko ir perkrovimo mygtukas, kurio dažnas mITX korpusas neturi.

Dėl siauresnės galinės dalies vietos liko tik 120 mm išpučiančiam ventiliatoriui. „Nano“ turi tris PCI išplėtimo vietas – pakankamai šių dienų plačiausioms vaizdo plokštėms.

12 Komentarai

  1. nemesis parašė:

    Nežinau, bet PSU buvimą viršuje ventiliatorium į apačią (kaip ir yra 99% atvejų), aš laikyčiau labai didele klaida. Keltų kur nors į priekį tą psu prieš mobo, ar į apačią. Kokia ten prasmė ir nauda PSU padavinėti jau šiltą orą?

  2. BC00 parašė:

    Per daug sureikšminamas tas paduodamas oras maitinimui. Bronzinis tai taip, bus priverstas dar labiau triukšmaut, bet dugnais neapkraunantiems Gold/Platinum nelabai įdomu koks ten tas oras… Čia tikrai ne didžiausia Torrent’ų bėda.

    • nemesis parašė:

      Bet tie gold/platinum įprastai turi silent rėžimą, kuris aktyvuojamas nuo tam tikros apkrovos ir temperatūros. Jei jo apkrova/temperatūra, esant apačioj, dar nereikalautų aktyvaus aušinimo bet būtų ant ribos, tai jam esant aukštai, aš manau, kad jau tikrai suksis fan. Taip, tyliai, negirdimai, bet suksis…
      Idealiu atveju, mano nuomone, kompiuteryje joks kaistantis ir aktyvaus aušinimo reikalaujantis komponentas neturėtų traukti kito komponento jau pašildytą orą.

      Case viršuje pripažįstu vienintelį dalyką – oro išėjimo angas su filtru ir jei reikia fan(skystis dar gali būti), bet ne psu su jo stogeliu…

  3. SoTOP parašė:

    Iš 3 Torrent korpusų Compact man akivaizdžiai geriausias. Nano tik kabutėse „Nano“, noras 180mm aušintuvą turėti priekyje pavertė korpusą nesusipratimu. Originalus Torrent per didelis, nebent būtų custom vandens aušinimas dedamas.

  4. nemesis parašė:

    Šitam case man kas labai patinka ir ko dar beveik nemačiau kitur, tai kad izoliuota priekinė oro paėmimo kamera (už filtro, prieš fan). Nesuprantu 99% case, kur to izoliavimo nėra – čia tas pats kas už metro ant kėdės padėti dujokaukę ir įsivaizduoji kad kvėpuoji per ją…

  5. ZeroFM parašė:

    Kompresorius namie tai 5min ir prapūsta viskas

  6. BC00 parašė:

    Dulkes gerai sulaikantis filtras stipriai mažins oro srautą už savęs ir atvirkščiai. Aušinimą bloginantis filtras blogai, kiauras it rėtis irgi blogai. Kas naudoja Demciflex sako, kad net po metų korpuse nebūna nė dulkelės, bet oro srautas itin stipriai apribojamas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.