„Corsair H115i RGB Platinum“ prieš „Corsair A500“: galbūt geriausias „Corsair“ AIO prieš vienintelį „Corsair“ orinuką

Intro

Kas yra geriausias aušintuvas kiekvienas gali suprasti kiek skirtingai. Vienam gali būti svarbiausias grynas efektyvumas, kitas gali žvalgytis kuo optimalesnio efektyvumo/triukšmo santykio, trečias vertinti per kainos/efektyvumo prizmę. „Corsair“ primygtinai prašė patikrinti jų naujausią orinį aušintuvą, kuris gavo A500 pavadinimą. Norai suprantami, nes amerikiečių kompanija pristatė naują orinį aušintuvą po labai ilgos pertraukos, po 8 ar 9 metų. Tiesą pasakius, mes net neatsimename, kas per modelis tai buvo. Kompanija labai didžiuojasi naujuoju A500. Dviejų bokštų push-pull ventiliatorių konfigūraciją turintis aušintuvas, pasak „Corsair“, yra pajėgus išskaidyti net 250 W karštį, be to, pasižymi itin patogia ventiliatorių tvirtinimo sistema. Kad A500 yra geriausias „Corsair“ aušintuvas nėra ko ginčytis – jis vienintelis šiame asortimente. Kiek kitokia situacija AIO segmente. Neseniai pristatyta RGB PRO XT šeima keičia ilgai neužsibuvusią RGB PRO seriją. „Corsair“ vietoje 6-os kartos „Asetek“ pompos nusprendė naudoti „CoolIT“ pompas, kurios integruojamos į vis dar prekyboje esančias „RGB Platinum“ serijos AIO sistemas. „Corsair“ kantriai įtikinėjo, kad vis tiek bus koncentruojamasi būtent į „RGB Platinum“ AIO pardavimus. Spėkime todėl, kad tik čia komplektuojami RGB palaikantys ventiliatoriai. Teoriškai H150i RGB PRO XT turėtų turėti efektyvumo pranašumą prieš H115i RGB Platinum, todėl ar pastarasis gali būti geriausias „Corsair“ AIO lieka ginčytinu klausimu. Bet kuriuo atveju, tiek jis, tiek A500 jau pasiruošę įrodyti, kuris kuriuo aspektu yra geresnis aušinant spartintus „Ryzen 7 3700X“ ir „Core i7-10700“.

7 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Kad A500 sugriuvo „netikėtai“ su 10700 aš nesakyčiau. Tragiškai prastas aušintuvas, bet 7nm Ryzen’o šilumos tankis padeda tai užmaskuoti.

  2. vanduo4 parašė:

    1. Info papildymas
    a) Orinių radiatorių aušinimo efektyvumas tiesiogiai priklauso nuo vamzdelių skaičiaus. Būtent todėl Noctua radiatoriuose vamzdeliai užima visą kontaktinį su CPU paviršiaus plotą. Dažniausia tai būba 6 vamzdeliai. O jeigu jų mažiau, tai visiškai nesvarbu kokio dydžio radiatorius – jis aušins prasčiau;
    b) be to, svarbu kaip lygiai vamzdeliai sujungti kontaktiniame paviršiuje. Jeigu grubūs tarpai kaip kaikuriose pigiose Kinietiškose kopijose, tai visiškai nesvarbu kiek vamzdelių – rezultatas bus blogas;
    2. Kalbant aie AIO sistemas, jos visuomet bus efektyvesnės dirbant aukštesnėse teperatūrose ilgesniu laikotarpiu, nes:
    a) skystis tolygiau paskirsto šilumą;
    b) radiatoriaus aušinimo plotas yra didesnis.
    c) Orinukai prieš AIO efektyvesni trumpuoju laikotarpiu, nes daug vamzdeliu vienu metu sugeria daugiau šilumo, kai tuo tarpu AIO plonomis šlangomis šis procesas lėtesnis. Įdomu kodėl H115i A2 storesnės šlangos, naujuose modeliuose buvo pakeistos plonesnėmis? Aušinimo pablogėjimas akivaizdus.
    —————-STRAIPSNIO TRŪKUMAI———–
    3. A500 orinukas negali turėti ventiliatoriaus viduryje, kadangi tuomet reiktų daryti platesnį radiatorių, o jis trukdytų priėjimą prie RAM. Bet straipsnyje apie tai nekalbama.
    4. Skaitant straipsnį, susidaro vaizdas jog autorius nesupranta kokios informacijos iš tikrųjų reikia skaitytojui, tad rašo tokias nesamones kaip – dėžutės spalva, plastmasės paviršius ir visokių kitokių nereikalingų žodžių. Jau jeigu užsiminėt apie spalvą tai paaiškinkit kokia jos paskirtis – gal marketingas, gal atsparumas šviesai. Na kam įdomu kokios spalvos dėžutė arba plastmasės šlifuotumas ar gruoblėtumas.
    – Skaitytojui įdomu techninės charakteristikos, panaudojimas, naujovės, kaina, efektyvumas, o ne dėžutės spalva ar plastmasės forma.
    – Būtent todėl niekas ir neskaito tų nesamonių, o komentuoja tikriausiai tie patys, kurie atlikinėjo testus, nes visuomet tie patys.
    – Visame straipsnyje naudingos info tik kokia 20%, o naudingiausios yra lentelės. Visa kita yra visiškas briedas.
    Sėkmės.
    P.s. visiškai pamiršote, kad AIO saugiau transportuoti, nes jis turi daugiau tvirtinimo taškų ir mažiau šansų sugadinti MOBO su 1500g orinuku ar kitus elementus. Va tai yra svarbu, o ne kažkokia dėžutės spalva.

    • BC00 parašė:

      4. Autorius nori, kad vėl ateitų tas pats komentuotojas, kuriam iš tūkstančio prirašytų žodžių vis užkliūna keturių žodžių kombinacija „dėžutės spalva yra …“ Nes kitaip jis nemato nei specifikacijų surašytų, nei kainos paminėtos, nei efektyvumo pamatuoto. Amžinai tik tą pačią problemą, t.y. dėžutės spalvą 🙂

  3. vanduo4 parašė:

    Kaip matau tu nieko nesupratai iš mano komentaro.
    – Tokių straipsnių skaitymas yra tiesiog laiko švaistymas, nes ten daugybė nereikalingos informacijos.
    – Susikoncentruokit į specifinius dalykus ir palikit romantiką nuošalėje.
    – Straipsnio pavadinimas juk yra orinio ir AIO aušintuvų palyginimas. Kompiuteristo suvokimu tai yra specifikacijų palyginimas ir testų rezultatai, o ne pusė straipsnio apie dėžutės spalvą ir plastmasės formą.
    – Beje kaikurių mano minėtų dalykų straipsnyje apskritai nėra..
    – Tokie testai labai yra įdomūs JEIGU – išmestumėt tą visą beletristinį šlamštą. Paimkit kokio yuotuberio testus – linus, JayzTwoCents ir pan. ir nukopijuokit juos. Jau bus pažanga.
    – Monitoriaus aprašymuose vėl pusė straipsnio koks ypakavimas ir kokie kabeliai, nesigilinant į techninius sprendimus.
    – Ir išmeskit tokius nereikalingus žodžius kaip: neužsibuvusią, nusprendė, Teoriškai, varžtai papildomiems dviems ventiliatoriams komplektacijoje yra, apart firminių „Corsair“ inicialų abipus radiatoriaus šonų. ir t.t….. Tai visiškai kompiuteristui nereikalinga informacija.
    – na bet jeigu jums tai gerai – tokiu atveju sėkmės. Įdomu kiek turite savo straipsnių skaitytojų? Tris, keturis?
    – trys mm nuo krašto, du nuo viršaus, oi joj oj, ilgai neužsibuvo, teoriškai tikriausiai manyčiau tikėtina geriau. Briedas žodžiu. Davai sėkmės. neturiu aš tam laiko.

    • BC00 parašė:

      Nesuprantu, ko tu negauni ir vis purkštauji? Palyginimas ir specifikacijų, ir rezultatų tarp aušintuvų buvo. Problemą vis dar kelia keli sakiniai apie pakuotę ir komplektaciją, kuri yra produkto dalis? Praleidi ir neskaitai. Tai yra išskirta pastraipomis, susigaudyti nesunku. Simple. Testai išvis atskiruose puslapiuose pateikti. Į kitus apžvalgos puslapius eiti nebūtina. Nepatinka stilius? Visai nieko neskaitai. Žiūri į lenteles ir pats sau mintyse analizuoji matomus skaičiukus. Deja, nei Linas, nei Jayz nėra kažkokie šviesuliai, į kuriuos mums reikėtų lygiuotis. Testus mes atliekam patys savo ir nėra ko kažkieno kitų darytų testų kopijuot. Patinka jų darbai – pas juos ir keliauji kartu su savo dalykais, kurie niekieno straipsnyje neprivalo atsidurti. Simple again.

    • kernelis parašė:

      Linus ir JayzTwoCents yra du labiausiai overrated PC HW klounai, kuriu kaip tik nereiketu „kopijuoti“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.