„Dell Alienware AW2518H“: 240 Hz, G-Sync + ULMB ir kažkoks kitoks TN

Dizainas, ergonomika, prijungimo galimybės

Dizaineriai šiam monitoriui parinko juodos ir pilkos spalvų derinį. Ekrano, kurio tikrasis skersmuo ne 25“, o 24,5“, kraštai apvilkti matiniu juodu plastiku. Šonuose ir viršuje rėmelio storis siekia vos 1,5 mm, tad šį dizainą galima vadinti ir berėmeliniu (angl. frameless). Apatinėje dalyje rėmelis jau gerokai storesnis (11 mm). Tiesa aplink rėmelį dar yra ir juodos matricos kraštas. Apačioje jis siekia ~1,5 mm, o viršuje ir iš šonų ~8,5 mm. Taigi viską susumavus viršuje ir šonuose bendras kombinuoto rėmelio storis yra ~10 mm, o apačioje siekia ~12,5 mm. Apatinė ekrano briauna yra šiek tiek nukirsta. Tai išveda OSD mygtukus į nežymaus matomumo poziciją, nors tai pastebėti įprastai sėdint prieš monitorių gana sunku. Ekranas yra šviesą neatspindinčio (angl. anti glare) tipo. „Dell“ vadinamas 3H kietumo sluoksnis nėra storas. Jis nesukelia grūdėtumo efekto, neiškraipo vaizdo ir leidžia išvengti didžiosios dalies atspindžių.

 

Galinė monitoriaus dalis padegta matiniu tamsiai pilkos spalvos plastiku. Jame įterptos tris permatomo plastiko juostelės, formuojančios trikampę žvaigždę, kurią galima dažnai pamatyti „Alienware“ produktų reklamose. Viename iš kampų įterptas ir ponas ateivis. Spėjame, visa ši simbolika gali būti iliuminuota LED. Garsiakalbių niekur neaptikome, o pats plastikas gana noriai traukia pirštų atspaudus.

AW2518H nugaros spalvą atkartojantis stovas yra labai tvirtas ir sunkus. Neturėdamas jokių plastmasinių detalių jis pagamintas vien iš aliuminio ir pagal savo kokybę primena trečių šalių premium stovus – rankas, kainuojančius po 100 eurų ir daugiau. Vien jis sudaro lygiai pusę viso monitoriaus svorio. Tris kojas turintis stovas yra ne tik platus, bet ir gilus. Atstumas tarp kojų kryptimi šiaurė pietūs siekia beveik 30 cm. Pagal savo gabaritus stovas atrodo tarsi būtų labiau skirtas didelės įstrižainės ultrawide monitoriams, tačiau komfortabiliam naudojimuisi šiuo monitoriumi itin plataus stalo neturėtų prireikti, kadangi AW2518H įstrižainė tik 25“ ir jo nereikia statyti toli nuo akių. Stovas prie monitoriaus pritvirtinamas be jokių įrankių. Identišką turi ir senasis U2311H, o tai reiškia, jog ši iš kartos į kartą paveldima sistema yra patogi ir saugi.

AW2518H turi VESA 100 x 100 montavimo skyles

Pats stovas yra sunkiai nusakomų, aštrių, formų. Tikras ateivių kūrinys. Kojos tiesiogine ta žodžio prasme atrodo aštrios, tačiau galuose jos turi pagalvėles, saugančias paviršių nuo subraižymo. Priekinėje dalyje kabeliams pravesti skirta anga arčiau stovo pagrindo suskyla į dvi. Jeigu elektros tinklas kažkur dešinėje, greičiausiai AC laidas bus vedamas pro dešiniąją angą. Jeigu PC kairėje – visi likę kabeliai pro kairės pusės angą.

Galiausiai uždėjus galinį skydelį gauname nepriekaištingą tvarką

Kaip ir buvo galimas tikėtis stovas yra multifunkcinis. AW2518H ekranas gali būti 130 mm paaukštintas vertikaliai arba tiek pat nuleistas žemyn. Žemiausiame taške ekranas virš paviršiaus yra iškilęs 60 mm, aukščiausiame 190 mm.

Stovas turi ir ekrano pavertimo funkciją. Atgal jis gali būti atloštas 25° kampu , o į priekį palenktas 5°. Pajudinti ekraną iš jo vietos nėra itin paprasta, reikia panaudoti jėgos, tačiau tada atsiradęs judėjimas yra sklandus ir fiksuoja monitorių tikslioje norimoje padėtyje.

Stovas monitorių į vieną ar į kitą pusę leidžia pasukti 20°. Prisiminus, kad kai kurie testuoti monitoriai gebėjo pasisukti ir 45° kampu, šie skaičiai nėra įspūdingi. Norint pasukti ekraną reikia naudoti mažiau jėgos, tačiau judesys yra toks pats sklandus.

Stovas suteikia galimybę ekraną pastatyti ir į portretinį režimą. Paversti ekraną 90° kampu galima jį sukant tiek į dešinę, tiek į kairę. Keičiant ekrano poziciją jis niekad nesiprašė prilaikomas antrąją ranka. Stovas užtikrino puikų monitoriaus stabilumą ant naudojamo stiklinio paviršiaus.

Vaizdo įvestys apatinėje AW2518H dalyje patalpintos giliau nei du USB 3.0 portai (vienas iš jų palaiko greito įkrovimo funkciją) ir ausinių lizdas. Jie integruoti į apatinę rėmėlio dalį. Toks sprendimas nematytas, tačiau atrodo netgi logiškesnis nei portų buvimas monitoriaus šonuose kuomet kalbame apie kabelių vedimą.

Vaizdas į monitorių įvedamas pasirinktinai arba per HDMI 1.4, arba DisplayPort 1.2. Up-stream tipo USB 3.0 portas privalo būti pajungtas į kompiuterį norint, kad veiktų ne tik anksčiau minėti USB 3.0 portai bet ir dar du esantys greta. AW2518H turi line out išvestį kolonėlių prijungimui ir, žinoma, AC lizdą. Servisas naudoja specialią jungtį, kuri uždengta silikonu, kad nesimaišytų po rankomis.

12 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Alienware yra gameriu apple. Uz 450 eur galima normalu 4k IPS 27“ paimti.

    • BC00 parašė:

      Su 240 Hz, G-Sync, ULMB ir ultra greitais pikseliais? Nereikia lyginti obuolių su apelsinais.

      • Strelok parašė:

        Ok, fair point.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Obuoliai ar apelsinai, bet pavyko ir man biški šį monitorių pačiupinėt. Premiumas jaučiasi, įpakavimas naglas, stovas tvirtas ir stabilus. Žinoma už tai primokėti kažkiek reikia. Pats monitorius irgi kažko priburtas, kad TN geriau rodė. Aišku TN lieka TN, bet kai geimeriai perka dėl greičio tai į tą ir orientuotas. Kitas klausimas lieka tik, ar verta pirkti tuos 240 Hz, ar pasitenkinti 144 Hz, o sutaupytus pinigus kažkur kitur padėti.

          • BC00 parašė:

            Tokių variantų, kaip 25″ G-Sync + ULMB + 144 Hz kaip ir nebelikę prekyboje. 144 Hz vs 240 Hz gali svarstyti nebent FreeSync pirkėjai, bet jau kaip sakiau, man 40-50 eurų yra visiškai verti daug geresnės surinkimo kokybės, prailgintos garantijos ir kitų mažesnių smulkmenų. Dar pažiūrėjau į tiesioginio AW2518H konkurento AOC AG251FG kainą. Šitas tikrai turi identišką AUOptronics panelę, tačiau dar +50 € nėra už ką mokėti.

  2. ghettoKid parašė:

    Įsigyjau AW2518HF versija ir susiduriau su problema, pajungus per HDMI veikia viskas, tik žinoma ant 120hz, po kelių dienų įsigyjau mini DP į DP laidą, kad veiktu tie 240hz, bet pajungus pastaruoju būdu gaunu „No DP Signal Found“ ar pan…

    Sistema jungiu prie nešiojamo, kuris turi 1x HDMI 1.4, 1x miniDP 1.4 ir 1x miniDP 1.2, per pastaruosius miniDP portus nėra jokio signalo.

    Gal turite idėjų ? Ačiū!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.