„Dell Alienware AW2518H“: 240 Hz, G-Sync + ULMB ir kažkoks kitoks TN

Kalibravimas

Kalibravimas atliekamas su „Datacolor Spyder4 Pro“ kalibratoriumi. AW2518H leidžia atidaryti RGB kanalus, ką netrukus ir atliekame. Optimalus baltas taškas buvo pasiektas R ir B reikšmes palikus ties 100 %, o žalios spalvos (G) reikšmę sumažinus iki 97 %. Tai leido maksimaliai priartinti baltą tašką beveik iki 6500 kelvinų.

sRGB paletės aprėptis atlikus monitoriaus kalibravimą padidėjo 1 % ir dabar ji siekia 97 %. Atrodo, kad AW2518H vis dar negali pilnai perdengti tam tikrų mėlynų tonų. Dell specifikacijose nenurodo, kiek sRGB ir AdobeRGB paletės geba atvaizduoti AW2518H. Vietoje to nurodo tik NTSC aprėptį (72 %), tačiau „DataColor“ programinė įranga NTSC atitikties nenurodo.

 

Optimalus ilgalaikiui naudojimuisi monitoriumi tinkamas ryškumas buvo gautas sumažinus šio nustatymo vertę nuo 75 % iki 21 %. Juodas taškas pagerėjo dvigubai (nuo 0,41 cd/m² iki 0,2 cd/m²), tačiau kontrastas sumažėjo dar labiau, iki 610:1. Tai labai nekoks rezultatas ir dėl šios priežasties būtų galima rekomenduoti monitorių paliktą nekalibruotą, tačiau kaip vėliau paaiškės, tai netapo jokia problema.

Sukalibruotas AW2518H negali perkopti 700:1 statinio kontrasto. Sunku paaiškinti kodėl, galbūt reikėtų išbandyti kitus spalvų profilius. Didelis kontrasto santykis nėra TN matricų stiprioji pusė, tačiau šiuo atveju norėtųsi didesnių skaičių.

12 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Alienware yra gameriu apple. Uz 450 eur galima normalu 4k IPS 27“ paimti.

    • BC00 parašė:

      Su 240 Hz, G-Sync, ULMB ir ultra greitais pikseliais? Nereikia lyginti obuolių su apelsinais.

      • Strelok parašė:

        Ok, fair point.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Obuoliai ar apelsinai, bet pavyko ir man biški šį monitorių pačiupinėt. Premiumas jaučiasi, įpakavimas naglas, stovas tvirtas ir stabilus. Žinoma už tai primokėti kažkiek reikia. Pats monitorius irgi kažko priburtas, kad TN geriau rodė. Aišku TN lieka TN, bet kai geimeriai perka dėl greičio tai į tą ir orientuotas. Kitas klausimas lieka tik, ar verta pirkti tuos 240 Hz, ar pasitenkinti 144 Hz, o sutaupytus pinigus kažkur kitur padėti.

          • BC00 parašė:

            Tokių variantų, kaip 25″ G-Sync + ULMB + 144 Hz kaip ir nebelikę prekyboje. 144 Hz vs 240 Hz gali svarstyti nebent FreeSync pirkėjai, bet jau kaip sakiau, man 40-50 eurų yra visiškai verti daug geresnės surinkimo kokybės, prailgintos garantijos ir kitų mažesnių smulkmenų. Dar pažiūrėjau į tiesioginio AW2518H konkurento AOC AG251FG kainą. Šitas tikrai turi identišką AUOptronics panelę, tačiau dar +50 € nėra už ką mokėti.

  2. ghettoKid parašė:

    Įsigyjau AW2518HF versija ir susiduriau su problema, pajungus per HDMI veikia viskas, tik žinoma ant 120hz, po kelių dienų įsigyjau mini DP į DP laidą, kad veiktu tie 240hz, bet pajungus pastaruoju būdu gaunu „No DP Signal Found“ ar pan…

    Sistema jungiu prie nešiojamo, kuris turi 1x HDMI 1.4, 1x miniDP 1.4 ir 1x miniDP 1.2, per pastaruosius miniDP portus nėra jokio signalo.

    Gal turite idėjų ? Ačiū!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.