Didžiausi „Noctua“ A serijos ventiliatoriai ir sprendimai kasdienėms problemoms

NF-A4x20 - specialios paskirties ventiliatoriai

 

NF-A4x20 mažylių gali prireikti išskirtinei paskirčiai, pavyzdžiui VRM grandinės aktyviam aušinimui ar pakeisti sugedusį ventiliatorių NAS dėžutėje. „Noctua“ tam pasiūlė keturis 40 mm skermens ir 20 mm storio modelius, iš kurių du naudoja 12 V įtampą, kiti du – 5 V. Visi mažyliai turi AAO rėmą su daug kartų sumažintais antivibraciniais padukais, SSO2 guolius ir prieš tai jau minėtus technologinius sprendimus. Pritaikymą prie įrenginio, kuriame keičiamas ventiliatorius, maksimalizuoja OmniJoin adapteris, leidžiantis nesunkiai prijungti „Noctua“ ventiliatorių prie patentuoto lizdo.

FLX

PWM

NF-A4x20 PWM ir NF-A4x20 FLX pasiekia maksimalius 5000 RPM. Tai garantuoja labai silpną ~5,5 CFM oro srautą, tačiau net 2,26 mm/H2O siekiantį statinį slėgį prie 14,9 dBA. Naudojant L.N.A. perėjimą, kuris komplektuojamas su abejais modeliais, maksimalūs sūkiai ribojami iki 4400 RPM. Prastumiamas oro srautas mažėja nežymiai (nes jam ir taip nėra kur bemažėti), kai statinis slėgis krinta drastiškiau – iki 1,75 mm/H2O. FLX modeliui, kurio kabelis pasibaigia 3-pin jungtimi, papildomai priklauso ir U.L.N.A. adapteris. Jis dar labiau, iki 3700 RPM, apriboja maksimalius sūkius, statiniui slėgiui krintant iki 1,23 mm/H2O prie viso labo 8,5 dBA.

  PWM (kaina ~13-14 eurų)                                                  FLX (kaina ~13-14 eurų)

5 V modeliai pasižymi dar didesniu išskirtinumu, kadangi jie negali būti aprūpinami 12 V įtampa. Nesilaikant šito nurodymo – ventiliatorius bus sugadintas. Paprastas 5 V ir 5 V PWM modeliai turi specialų diodą, kuris apsaugo įrenginį nuo gedimo atsitiktinai jį prijungus prie priešingų polių. Išoriškai keturis ventiliatorius įmanoma atskirti tik iš nugarinės dalies, ant kurios nurodytas tikslus modelis.

non PWM

PWM

non PWM versija dirba fiksuotų 5000 RPM dažnumu, kai PWM modelis geba numesti savo sūkius iki 1100 RPM. Techniniai duomenys nesiskiria nuo 12 V versijų:~5,5 CFM ir 2,26 mm/H2O statinis slėgis prie 14,9 dBA.

PWM  (kaina ~13-14 eurų)                                                non PWM (kaina ~13-14 eurų)

10 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Kažkaip pasigedau 140 mm fan’ų :/

  2. mafo parašė:

    „Noctua“ blogerių tituluojami tyliausiais ventiliatoriais. Tik dalis (kaip supratau didžioji) jų kažkodėl tais šlykščios šviesiai rudos spalvos.

    • IFeelYou parašė:

      Tikrai taip. Noctua vadovas jau ne vieną kartą buvo klaustas dėl tos savo „š“ spalvos. Pasiteisino kad tai žemės ir ramybės spalva, atspindinti jų vertybes 🙂
      O šiaip patys fan’ai tai labai geri, tiek performancu, tiek tyla. Kaina aišku kaip ir spalva – nekažką…

  3. ToBeX parašė:

    Klausimas ar su 180 sūkiais, paleidus sistemą iš naujo jie startuoja?
    Nes maniškiai ant 5v suktis sukasi, bet paleidus sistemą iš naujo, nesugeba startuot 🙂

    • BC00 parašė:

      Patikrinau. Industrial 2000 PWM tiek po restart, tiek po pilno PC išjungimo puikiai startuoja prie 200 RPM. Svarbiausia nėra RPM ramp’o iki max sūkių, t.y. startas ir išlaikymas iškart nuo 200 RPM.

  4. BC00 parašė:

    Patikrinsiu per artimiausias dienas šitą dalyką. Čia naudojant NA-FC1 nestartuoja?

  5. YOman parašė:

    bet tai ant kiek jiem pch. į kitų nuomones ir norus, jei taip stabiliai laikosi būtent to spalvų derinio.
    Gal ir gerai. „Noctua ir iš spalvos pažinsi“, kaip sakydavo senovės romėnai.

    • newdiamond parašė:

      na ka reiskia px…jeigu darai produkta ir orientuojiesi ne i RGB, o i praktinius dalykus (austrai nuo vokieciai turbut mazai kuo skiriasi), tai ir perka zmones vertindami perfomance, o ne dizaino dalykus.
      Vieniem patinka zmona tureti lele, kitiems patinka kai zmona dar zino kas yra PC ir bethovenas…taigi…..

      • YOman parašė:

        taigi galima tą produktą padaryti ir kitų spalvų, ar netgi su RGB. Todėl ir sakau kad jiems pch, nes nelenda subinėn masėms ir nesistengia griebti kuo daugiau rinkos.
        Šiaip tai aš už Noctua, jei ką 😉

      • IFeelYou parašė:

        Na grožis ir protas nemanau kad koreliuoja, čia ribotas mąstymas ir mitai, kurie senai paneigti. Tiesiog žmonės pagal kelis pavyzdžius televizijoje sprendžia apie visus.
        Nokia irgi “nesiorientavo” į touchscreen ir bankrutavo.
        Noctua yra geri fanai, bet mano nuomone pervertinti. Yra tikrai geresnių price/performance fanų. Ir tikrai šlykštūs. Tokių nedėčiau į absoliučiai jokį buildą su stiklu. Mano nuomone jie tinkami tik į Silent uždarus korpusus be stiklų. Bet čia skonio reikalas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.