„Freezer A35 A-RGB“: dar viena biudžetinė ARCTIC bomba

Apie Freezer A35 A-RGB, specifikacijos, montavimas

Spalvingoje dėžutėje aksesuarų ir kitų priedų minimalus kiekis. Visų pirma, ARCTIC yra žalia kompanija, kuri saugodama gamtą senokai nebeprideda popierinių vartotojo gidų ir antra, šis „Freezer A35 A-RGB“ yra skirtas vien AM4 lizdui.

„Freezer A35 A-RGB“ turi vienbokštį radiatorių ir vieną 120 mm skersmens ventiliatorių. Bendras aušintuvo aukštis siekia 158 mm, plotis 133 mm, gylis 91 mm. Tokie išmatavimai leidžia aušintuvui įtilpti į standartinį šių dienų korpusą neblokuojant pagrindinio PCIe x16 lizdo. Simetrinis radiatorius turi 54 aliuminio plokšteles, kurių šonai yra uždaryti leidžiant centre sukurti didesnį oro srautą. Aušintuvas sveria beveik 750 gramų ir turi pakankamai įmantrių formų plastikinį gaubtą, kuris ne tik uždengia šilumos vamzdelių galus, bet ir laiko ventiliatorių. Paskutinis faktas nėra malonus jeigu ventiliatoriaus guoliai imtų skleisti nemalonius garsus – jo pakeitimas kitu iš esmės neįmanomas. Aušintuvo išvaizda patraukli. Labiausiai už tai reikia dėkoti ARCTIC sprendimui naudoti juodos spalvos aliuminio plokšteles.

Gaubtas su ventiliatoriumi fiksuojamas tiesiog užkabinimo būdu. Įprastai nematomiems aliuminio plokštelių kraštams suteikta dantyta forma, taip padidinant paviršiaus plotą. Aliuminio plokštelės ant šilumos vamzdelių sumautos kaštus mažinančiu presavimo būdu.

„Freezer A35 A-RGB“ radiatorių kerta 4x 6 mm skersmens šilumos vamzdeliai, kurie su IHS dangteliu liečiasi savo paviršiumi. Apdirbimo kokybė įprasta kitiems aušintuvams, kurie naudoja Direct Touch. Galimas vibracijas ARCTIC bando pašalinti tarp ventiliatoriaus centro ir radiatoriaus įspraudžiant minkštą tarpinę. Iš ventiliatoriaus išeina 4-pin PWM ir 3-pin A-RGB (5 V) kabeliai.

 

Radiatoriaus tipas Vienbokštis (single tower)
Radiatoriaus išmatavimai (su ventiliatoriais)
133 (P) x 158,5 (A) x 91 (G) mm
Metalas, iš kurio pagamintas radiatorius Variniai šilumos vamzdeliai ir aliumininis plokštelių blokas
Svoris su ventiliatoriais 734 g
Šilumos vamzdelių konfigūracija 4x 6 mm
TDP reitingas
?
Ventiliatorių išmatavimai
133 x 135 x 91 mm
Pridėtų ventiliatorių skaičius 1
Ventiliatorių specifikacijos 120 mm: 200 – 1700 RPM
Maksimalus ventiliatorių skaičius 1
RGB +
Palaikomi lizdai AM4
Garantinis laikotarpis
72 mėn
Kaina Lietuvoje
40 €

Tai, kad šis aušintuvas tinka vien AM4 lizdui netgi leidžia apsieiti be vartotojo gido – viskas itin suprantama. Tiesa, montavimas reikalauja paguldytos motininės plokštės. Sumontuoti aušintuvą stačiame korpuse bus sudėtinga. Nors ventiliatoriaus aukštis nėra reguliuojamas, tačiau aušintuvas pasižymi geru suderinamumu su atminties moduliais. Jokių problemų ant mITX motininės plokštės neiškilo.

2 Komentarai

  1. EgidijusL parašė:

    O Freezer A35 CO ta pati serija, tik kad be RGB, ar visgi senesnis produktas, ir RGB gavo kažką atnaujinto?
    Nes be RPG kainos apie -10€, o kai jie man nereikalingi…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.