„In Win 101C“: paprasta, nebrangu ir skoningai gražu

Išvados

Štai taip atrodo priekinė 101C RGB panelė

Tiem, kurie sugalvojo peršokti tiesiai prie išvadų aplenkiant kitus skyrius, dar kartą greitai paiškinsime kuo skiriasi 101 ir 101C modeliai. Visi techniniai parametrai, įskaitant išmatavimus, svorį, radiatorių palaikymą, suderinamumą su CPU aušintuvais ir vaizdo plokštėmis, yra identiški, skirtumas tik tas, kad „In Win 101C“ turi C tipo USB 3.1 Gen 2 jungtį bei priekyje matoma skaidri juosta palaiko RGB pašvietimą. Standartinio 101-ojo priekis toli gražu neatrodo niūriai – ir čia integruotas pašvietimas, tik jis vienspalvis. Švieselių individualizacija galima išskirtinai 101C modelyje ir tik turintiems reikiamą įrangą. „In Win“ šiuo klausimu darbą atliko maksimaliai, kadangi pašvietimas suderinamas su visais rinkoje esančiais „standartais“, kaip „Asus AURA“, „MSI Mystic Light“ ir „Gigabyte RGB Fusion“. Mielai viršuje būtume patalpinę mūsų pačių autentišką fotografiją, bet taip jau sutapo, kad naudojama „ASRock“ mažylė nepalaiko RGB pašvietimo. „ASRock“ yra vienintelis gamintojas iš ketvertuko, kuris pagrindines plokštes „pririšo“ prie atitinkamos RGB sistemos labai vėlai. Taip vėlai, kad „In Win“ nespėjo oficialiai pridėti „RGB LED Sync“ į palaikomų sąrašą.

60 eurų už 101-ąjį yra naujas standartas, kurį reikės kažkam sumušti. Kartu reikės sumušti pasiūlytą konstrukcijos tvirtumą bei išvaizdą, kurią formuoja grūdinto stiklo langas ir skoningai apšviesta priekinė panelė. Šis korpusas taip pat stiprus kalbant apie platų suderinamumą ne tik su oriniais 160 mm CPU aušintuvais, ilgomis (>140 mm) vaizdo plokštėmis, kurių dalį svorio pasiims specialus kronšteinas, bet ir AIO sistemomis. Pasirinktinai korpuso dugne arba šone telpa 360 mm radiatorius. Galbūt vidaus dizainas nėra tobulas, kadangi apačioje montuojamas radiatorius pavogs porą PCI lizdų, o su šonine pozicija nebus pasiekta maksimalių rezultatų dėl obstruktyvių korio formos perforacijų, tačiau niekas aušinimo rekordų su tiek kainuojančiu korpusu ir nesieks. Šiuo atžvilgiu svarbiausios galimybės. 101(C) jų tikrai turi ne tik siūlydamas pakankamai patogų kabelių išvedžiojimą (už PSU palikta erdvė netgi išsprendžia nemodulinių maitblokių problemą), bet ir kviesdamas pagerinti sistemos aušinimą. Vietų tam daug, viso šešios 120 mm ventiliatoriams. Galime ir nesulaukti, kada „In Win“ pradės komplektuoti korpusus su savais ventiliatoriais, kadangi tokia yra kompanijos politika leisti ventiliatorius pasirinkti pačiam. Mes pasirinkome ploną rėmą turintį, todėl efektyvumu neišsiskiriantį „Noctua NF-A12x15“. Vienintelis išpučiantis ventiliatorius sugebėjo sumažinti i7-6700K temperatūrą 10 °C, o „Asus ROG STRIX GTX 1070 OC“ – penkiais laipsniais pagal Celsijų. Tuo pačiu sistema prityldoma iki įvertinimo „itin tyli“ ir nuimamas stresas nuo ne pagal paskirtį sistemos aušinimo funkciją atliekančio maitinimo šaltinio. Belieka tvarkytis su pirštų paliktais atspaudais. Kokybiška dažų danga juos traukia noriai, tačiau tai daugelio, netgi brangesnių, korpusų yda (ne kritinė), kurios su papildomais ventiliatoriais nepašalinsi. Gal kiek padėtų medžiaginė servetėlė, tačiau paskutinį kartą ją matėme pridėtą prie 2,5 karto brangesnio 805-ojo. Matomai iš 101(C), kuris ir taip duoda daug, jau norime per daug. Visgi perkrovimo mygtuko, kurio korpusas neturi, mes reikalaujame.

2 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Visai neblogai atrodo, plius man kažkaip geriau atrodo aušintuvų montavimui šonas vietoj viršaus kaip 303.

  2. BC00 parašė:

    Šoninis pasirinkimas pas 101(C)/301 mažiau obstruktyvus. 303-jame ir PSU ir jo kabelius ventiliatoriui reikia įveikti. Visai įdomu būtų sužinoti kiek iš tikrųjų prarandama dėl korinių grotelių, galbūt su kitu In Win korpusu tai pabandysime išsiaiškinti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.