„KFA2 RTX 2060 Super EX [1-Click OC]“: kiek gera viena pigesnių RTX 2060 Super?

Žvilgsnis į KFA2 2060 Super EX 1-Click OC

Ant pačios dėžutės nieko specifiško pažymėta nėra, apart miniatiūrinio vaizdo plokštės eskizo, palaikomo RGB, naudojamų 100 mm skersmens ventiliatorių ir [1-Click OC] funkcijos palaikymo.

Vargu ar šiais laikais dar kam prireikia 2x molex -> 6/ 6+2-pin PCIe perėjimų, tačiau jie pridedami į komplektaciją. Jokios firminės atributikos, pavyzdžiui, KFA2 lipduko, pirkėjas negauna.

„KFA2 RTX 2060 Super EX [1-Click OC]“ naudoja iš dviejų ventiliatorių sudarytą aušinimo sistemą. Ventiliatoriai yra įsprausti į pusiau plastmasinį – pusiau metalinį gaubtą. Taip. Jokios klaidos čia nėra. Nepaisant pigesnės vaizdo plokštės statuso, „Super EX [1-Click OC]“ naudoja ne pigų plastmasinį, bet iš kombinuotų medžiagų pagamintą gaubtą. Gaubtas pasižymi aibe įlenkimų ir iškilimų. Tai šiek tiek primena ASUS vaizdo plokštes, tačiau dizainas toli gražu nukopijuotas nebuvo. Vaizdo plokštės ilgis siekia 295 mm. Tai puiki žinia turintiems mažiau talpius korpusus, kurie paprastai nebepriima ilgesnių nei 300 mm vaizdo spartintuvų.

Žvelgiant iš šono galima pastebėti smulkius varžtelius, kuriais metalinė gaubto dalis pritvirtinama prie plastikinio pagrindo. Šis rakursas atskleidžia, kad „RTX 2060 Super EX [1-Click OC]“ užima 2,5 – 3 PCI išplėtimo lizdus, pločiui siekiant 52 mm. Iš ilgio radiatorius nėra papildomai ištemptas – gaubtas prailgina vaizdo plokštę vos kiek daugiau nei 1 cm.

Ant gaubto šono be „GeForce RTX“ randame firminį KFA2 kompanijos šūkį „What’s your game?“ Nebuvo sunku atspėti, kad jis iliuminuotas RGB pašvietimu.

RGB pašvietimas valdomas su KFA2 siūlomu „Xtreme Tuner“ programiniu įrankiu. Galimybės nėra labai plačios (viena zona, tik keli efektai), tačiau pernelyg nekreipiančiam dėmesio į RGB to turėtų pakakti. Įrankis yra multifunkcinis, leidžiantis realiu metu sekti vaizdo plokštės parametrus, reguliuoti ventiliatorių sūkius, atlikti spartinimą ir aktyvuoti [1-Click OC] funkciją, kuri 25 MHz padidina boost dažnį.

Galinėje radiatoriaus dalyje kyšo trijų šilumos vamzdelių galai. Iškart galime atskleisti, kad aušinimo sistemoje būtent ir yra trys šilumą nuo GPU branduolio pernešantys vamzdeliai. Radiatoriaus ir gaubto gabaritai aukščio prasme atitinka montažinės plokštės išmatavimus, tačiau dėl praplėstos PCB bazės „RTX 2060 Super EX [1-Click OC]“ aukštis pasiekia 143 mm.

Šiuolaikinę vaizdo plokštę be nugarinės plokštelės įsivaizduoti pakankamai sunku. Mums labiau patinka ne dizainą pagyvinantis baltas raštas, bet padarytos perforacijos, kurios turėtų kiek padėti sprendžiant karščio izoliavimo problemą, bent teoriškai.

I/O panelėje turime tris vaizdo išvestis: 1x HDMI 2.0b ir 2x DisplayPort 1.4a. Lyginant su etaloninė „RTX 2060 Super“, yra nurėžti DVI-D ir USB-C tipo virtual link išėjimai. Absoliučiai daugumai tai visiškai neaktualu, kaip ir masyvios perforacijos galinėje panelėje atviro tipo aušinimo sistemą turinčiai vaizdo plokštei.

Internete galima rasti įrašų, kad panaudoti axial’inio tipo ventiliatoriai, tačiau tokių jie tikrai neprimena. KFA2 pasirinko 2x 100 mm skersmens aušinimo įrenginius, pagamintus kompanijos „Ctecotherm“. Mentelių struktūra (apart RGB iliuminacijos) niekuo neišsiskirianti, ventiliatoriai naudoja slydimo (angl. sleeve) guolius.

Šiluma nuo VRM grandinės MOSFET tranzistorių per termo juostelę ir atskirą metalinę plokštelę perduodama į pagrindinį radiatorių. Kartu radiatorius aušina ir aštuonis „Micron“ GDDR6 vRAM lustus. Nuodugniau apžiūrėję radiatorių aptikome, kad jis gali talpinti ne 3, o 5 šilumos vamzdelius. Tikėtina, kad šį radiatorių, bet jau su visais penkiais šilumos vamzdeliais, naudoja „KFA2 RTX 2070 Super EX [1-Click OC]“ modelis. Šilumos vamzdeliai „subėga“ į varinį pagrindą ir su GPU kristalu tiesioginiu būdu nekontaktuoja.

Etaloninė „RTX 2060 Super“ turi 6+2 VRM sistemą: šešios fazės tenka GPU ir dvi atminties sistemai. KFA2 VRM grandinę perdarė, atimant vieną fazę iš GPU. Liko panaudoti tie patys valdikliai (uP3512R GPU branduoliui ir uP1666Q atminčiai), tačiau galios blokai buvo pakeisti iš DrMOS į atskirus viršutinės ir apatinės dalies MOSFET tranzistorius.

Stebėtina, bet greta 8-pin maitinimo lizdo aptikome įtampų matavimo taškus. Ant montažinės plokštės rastas dual BIOS užrašas yra klaidinantis, kadangi vaizdo plokštė dvigubo BIOS’o tikrai neturi. Gali būti, kad tas pats PCB yra naudojamas aukštesnės klasės „RTX 2060 Super“ modelyje, tačiau tokio KFA2 kaip ir neturi…

Skirtingai nei etaloninė „RTX 2060 Super“, „KFA2 RTX 2060 Super EX [1-Click OC]“ prie 8-pin jungties gauna papildomą 6-pin maitinimo jungtį. Tokia konfigūracija užtikrina maksimalų 300 W tiekimą. Žinoma, šiuos skaičius apriboja gamintojo nustatytas TDP limitas. LED indikatorių, informuojančių apie sėkmingą maitinimo kabelio prijungimą, vaizdo plokštė neturi.

13 Komentarai

  1. procc parašė:

    Šiek tiek ne į temą, bet man rods galėtų svetainėje pvz dvigubai daugiau reklamos būti. Nes dabar pastebiu tik pora reklamikių, o praktiškai atrodo kad tų reklamų svetainėje išvis kaip ir nėra 😉

  2. Guja parašė:

    Tikrai naudinga informacija,verta įsigilinti renkantis..

  3. Maariux parašė:

    Gal kam bus naudinga, Gigabyte 2060 super 2 ventiliatoriu versija su plastikine backplate ! Pirmą kartą su tokia susidūriau, apie tai net nebuvau pagalvojęs ir review dėmesio neatkreipęs. Neapsigaukit jeigu ieskot metalinės.

  4. Strelok parašė:

    Atvirai pasakius Palit tikrai labai pagerėjo. Tik dar pafeilina su ventiliatoriais, bet pats PCB labai aukšto lygio. Sakyčiau, kad vienas geriausių pasirinkimų kokybės ir kainos santykyje. Tik problema su garantija europoje, nes kiek žinau labai ilgai trunka, nes atstovybių kaip, kad EVGA turi nėra Europoje, tai lygtais į Taiwan siunčia ar kur, kas vietoj poros savaičių be gpu gali tapti porą mėnesių be gpu.

  5. BC00 parašė:

    Palit tikrai turi ofisą Vokietijoje, bet KFA2 jie neaptarnauja. Lyg Palit GTX 1080 serija buvo pavykusi superinė, ant RTX jau gavosi silpnesnis aušinimas.

  6. vanduo4 parašė:

    – Turiu EVGA 2080 Super be backplate ir temperatūros 65 – 70c. Turėjau ASUS RTX2080 su metaline black plate tai visuomet buvo 70c. Kažkaip tas black plate nepadeda aušinimui. Gal jos paskirtis ne ta? O tai kokia?
    – Aš negi turėjau mintį ant blackplate uždėti mažą CPU skirtą radiatorių su ventiliatoriumi. 😉 Nežinau ar tai gera idėja temperatūroms mažinti. Deja pas EVGA be blackplate jau to nepabandysi – diodai yra atviri – gali ir trumpinti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.