Kiek duoda, tiek ir užteks: „Gigabyte Z370 AORUS Gaming K3“

„Core i5-8400“ 4 GHz vis dar nematyti

Prieš tai bandytos „Asus“ Z370 pagrindinės plokštės niekaip negalėjo priversti „Core i5-8400“ dirbti maksimaliu Turbo 2.0 dažniu, kuris yra 4 GHz. Panašu, kad to negali padaryti ir dabar apžvelgiama „Gigabyte Z370 AORUS Gaming K3“. Nesvarbu, kokius bepasirinktume „Enhanced Multi-Core Performence“ nustatymus (AUTO, Enable, Disable), rezultatas vis tiek tas pats. Tiems, kas nežino, tai „Enhanced Multi-Core Performence“ turėtų leisti procesoriui veikti maksimaliu Turbo 2.0 dažniu, kas i5-8400 atveju turėtų būti 4 GHz apkraunant vieną giją.

Apkraunant vieną procesoriaus giją su „Hyper Pi“ matome, kad dažnis pakyla iki 3.9 GHz. Naudojant skirtingas „Prime 95“ versijas (26.6 ir 27.7) skirtumo galutiniame dažnyje vis tiek nebuvo. Tarp šių versijų skirtumas tas, kad naujesnė naudoja AVX instrukcijas, kurios kur kas labiau apkrauna procesorių, bet, kaip minėjome, tai rezultatų irgi nepakeitė. Net esant išjungtai „Enhanced Multi-Core Performence“ funkcijai, dažnis laikėsi ties 3.8 GHz. Esama atvejų, kad taip kankinant procesorių su „Prime 95“, jo dažnis krenta žemiau šios ribos, mums visais atvejais pavyko išlaikyti stabilų 3.8 GHz dažnį. Priminsime, kad „Intel“ savo „Core i5-8400“ procesoriui garantuoja tik 2.8 GHz dažnį.

2 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Seniau buvo kalbėta, kad gal gerai būtų YouTube kanalas. Ilgai laukęs kepu pirma blyną, pasvilęs, reikia dar daug ką suderinti, pačiam tobulėti ir t.t. Aišku riboja ir techninės galimybės, o bent artimiausiu metu kažko geresnio neturėsiu. Gal pavyks ką ir ateityje pateikt, stengsiuosi, jei tik turėsiu ką filmuot aišku.

    https://www.youtube.com/watch?v=pvSQm6F-d7Y&t=22s

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.