Kiek duoda, tiek ir užteks: „Gigabyte Z370 AORUS Gaming K3“

„APP Center“ ir RGB apšvietimas

„APP Center“ leidžia mums iš „Windows“ aplinkos valdyti įvairias „BIOS“ randamas funkcijas, tarp kurių yra ventiliatorių veikimo valdymas, procesoriaus ar atminties spartinimas. Čia taip pat galėsime sekti įvairius sistemos jutiklius ir keisti RGB apšvietimą. Kadangi mūsų „Core i5-8400“ procesorius nesispartina, tai OC programėlę praleisime ir aptarsime tik porą pačių reikalingiausių. „Gigabyte“ siūlo nemažą šūsnį programų įvairiems darbas, bet arba šiuos nustatymus geriau keisti BIOS‘e, arba tam yra patogesnės programos.

„System Information Viewer“, arba tiesiog SIV, yra labai naudinga programėlė. Čia galime sekti įvairią sistemos informaciją, o svarbiausia – reguliuoti ventiliatorių darbą. Vos įjungus programėlę, įsijungia ventiliatorių kalibravimas – taip nustatomos jų veikimo galimybės.

„Smart Fan 5 Auto“ skiltyje galime pasirinkti vieną iš keturių ventiliatorių profilių. Jei nenorite keisti ventiliatorių kreivės rankiniu būdu, tai šie nustatymai pravers. Pasirinkti sau tinkamą reikėtų pagal turimus ventiliatorius, o dar geriau – keliauti į sekančią skiltį, kur viską galime sukonfigūruoti kur kas tiksliau.

„Smart Fan 5 Advanced“ skiltyje laukia plačios ventiliatorių darbo konfigūravimo galimybės. Galime koreguoti įvairius temperatūrinius taškus ir juos stumdyti grafike – ventiliatoriaus darbas pasikeičia akimirksniu, nereikia spausti patvirtinimo mygtuko. Kokiu greičiu sukasi ventiliatorius, matome kairiame apatiniame kampe. Nenorint dinaminės ventiliatoriaus veikimo kreivės, galime pasirinkti fiksuotą režimą su tiesia veikimo linija. Šis nustatymas ypač tiks korpuso ventiliatoriams. Norint galime padaryti taip, kad ventiliatoriai nesant sistemos apkrovos visai išsijungs, tada reikia uždėti varnelę prie „Auto Fan Stop“.

Toliau seka „System Alert“ skiltis, joje galime pasirinkti įvairius sistemos parametrus, kuriems peržengus nustatytą ribą, gautume įspėjimą. Pavyzdžiui, kritus maitinimo bloko įtampai ar pakilus kurio nors komponento temperatūrai. Paspaudę „Hardware Monitor“ iššoka papildomas langas, kuriame matome sistemos parametrus diagramoje.

Paskutinė SIV skiltis – „Record“. Čia galime įrašyti įvairių jutiklių duomenis iš nustatyto laiko tarpo. Naudotojas gali pasirinkti, kokius duomenis nori kaupti.

„RGB Fusion“ galime reguliuoti pagrindinės plokštės RGB apšvietimą. Jei apšvietimo nenorime reguliuoti iš „Windows“ aplinkos, tą galime padaryti ir „Z370 AORUS Gaming K3“ BIOS‘e.

Pirmame „Basic“ skirtuke galime rinktis iš 7 efektų, o taip pat norimą spalvą bei ryškumą.

Perėję į „Advanced“ skiltį galime sukurti profilius su savo nustatymais ir dar nuodugniau sukonfigūruoti RGB apšvietimo darbą.

„Inteligent“ skiltyje RGB apšvietimą galime priderinti prie procesoriaus temperatūros, jo apkrovos lygio ar ventiliatoriaus darbo. Taip pat ir prie sistemos temperatūros ar interneto naudojimo. Prie kiekvieno nustatymo galime rinktis norimą spalvą ir jos ryškumą.

Pradėjus kalbėti apie RGB apšvietimą, galime parodyti, kaip realiai jis atrodo. Viršutiniame kampe yra šviečianti XMP atminties profilio plokštelė.

Dar šviečia ir ant mikroschemų rinkinio radiatoriaus esanti sakalo galva. Tiesa, apšvietimas yra integruotas po radiatoriumi, o ne jame.

Šalia sakalo galvos yra dar keturi LED‘ai. Jie nėra naudojami apšvietimui, tai gedimų diagnostikai naudojami LED. Darant nuotrauką buvo atjungtas SSD diskas, ir mums lemputė nurodo, kad sistema nesugeba užsikrauti (boot).

Kairėje apatinėje pagrindinės plokštės dalyje dar yra pora šviečiančių juostelių. Galime keisti jų spalvą ir pritaikyti efektus.

 

2 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Seniau buvo kalbėta, kad gal gerai būtų YouTube kanalas. Ilgai laukęs kepu pirma blyną, pasvilęs, reikia dar daug ką suderinti, pačiam tobulėti ir t.t. Aišku riboja ir techninės galimybės, o bent artimiausiu metu kažko geresnio neturėsiu. Gal pavyks ką ir ateityje pateikt, stengsiuosi, jei tik turėsiu ką filmuot aišku.

    https://www.youtube.com/watch?v=pvSQm6F-d7Y&t=22s

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.