„Lexar NM790“: vieni patraukliausių 2 TB

Intro

„Lexar NM710“ NVMe kaupiklis paliko puikų įspūdį, ypač atsižvelgiant, jog ne vienam tai pirmą kartą girdimas gamintojas/ prekinis ženklas. Įkvėpta gerų įvertinimų „Lexar“ nesnaudžia ir papildo NM7xx šeimą dar vienu nariu. Nors NM790 priklauso tai pačiai šeimai, tačiau šis modelis jau kur kas artimesnis aukščiausiai klasei. Lyginant su „Lexar“ flagmanu NM800 Pro linijiniai skaitymo/rašymo greičiai yra kone identiški, tačiau top pasirinkimu greičiausiai vis tiek išlieka NM800 Pro vien dėl naudojamos spartinančiosios DRAM atminties. Deja, tai atsispindi kainoje, todėl ~100 eurų kainuojantis 2 TB talpos NM790 atrodo kaip gerokai patrauklesnį kainos/spartos santykį turintis modelis, ypač dabar, kai DRAMless tipo NVMe kaupikliai veikimo sklandumu nenusileidžia turintiems DRAM lustus.

7 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Mano favoritas šiuo metu ieškant bent kiek spartesnio 2TB modelio. Su dabartinėm kainom net ir norint paties pigiausio 2TB SSD šitas turėtų būti svarstomas. Kinų YMTC jau dabar nebrangiai konkurencingą NAND atmintį gamina.

    • BC00 parašė:

      Lexar tikrai puikiai įėjo į NVMe rinką, nepaisant to, kad rinkoje tikrai yra agresyvias kainas taikančių gamintojų.

      P.S. tik nesupratau, kodėl NM790 man capin’o prie 75 C, nors threshold >90 C nurodomas.

  2. Narkaty parašė:

    Kokį kaupiklį galėtumėte parekomenduoti PS5?

  3. BC00 parašė:

    TPU pasidarė 2 TB apžvalgą. Matome tą patį 75 C cap’ą, tačiau jie lipduką heatspreader’iu pavadino, neva rado ploną metalo foliją jame. Nu nė pro kur nepanašu, kad čia ji būtų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.