M.2 NVMe kaupiklio aušinimas „Asus TUF X299 Mark 1“ pastangomis: praktiška ar ne?

Programinė įranga: „Thermal Radar 3“

Šį, išskirtinai su TUF serijos pagrindinėmis plokštėmis siūlomą, įrankį iš dalies galima laikyti supaprastintu „AI Suite III“, kuris irgi priklauso „X299 Mark 1“ programinei komplektacijai ir papildomai atneša „File Transfer“, „EZ Update“, ir „System Information“ įrankius. Iš „AI Suite“ į TR3 tiesiogiai atėjo spartinimui skirtas TPU, elektros taupymui „EPU“ ir „Fan Xpert“, kuris buvo pervadintas į „Fan Control“.

 

Buvo iškilusių dilema, kaip gi bus mikroschemų rinkinį/SSD aušinančiu mažuoju 40 mm skersmens ventiliatoriumi, ar vartotojui bus suteiktas jo valdymas? Atsakymas – taip. Ventiliatorius valdomas PWM režimu, o jo sūkiai gamykliškai kinta pagal CPU temperatūrą, nors galima susieti ir su kitais sensoriais. Maksimaliai ventiliatorius išvysto ~4000 RPM ir gana sunkiai girdimas pakankamai tyliame sistemos fone. Galimybės visai jį išjungti nėra, tačiau sukantis minimaliais ~1000 RPM ventiliatoriaus išgirsti neįmanoma.

Svarbiausia naujovė  – „Thermal Tuning“. Priklausomai nuo sistemos termo būsenos automatiškai bus sureguliuoti visų prie „X299 Mark 1“ prijungtų ventiliatorių sūkiai, o taip pat vartotojui pateikiama pagrindinės plokštės termo daviklių schema. Pelės kursoriumi ant skrituliuku pažymėtos zonos reikėtų keliauti nebent pakeitus lango apačioje esančią temperatūrų/sūkių lentelę į kitą, kurioje atsiranda realus CPU dažnis bei įtampos.

„Recorder“ skilčiai, atnaujinančiai įtampų, temperatūrų ir ventiliatorių sūkių stebėjimo duomenis, jokių sąlygų atsirasti nėra, skirtingai nei „VGA“ skilčiai, kuriai būtina „Asus“ vaizdo plokštė. Aušintuvo kontroliavimas galimas tik šio gamintojo vaizdo spartintuvams.

13 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Super review. Tikrai maniau kad čia daugiau gimmnick’as, o ne reali nauda. O vat matai…

  2. ZeroFM parašė:

    Konkrečiai idiotizmas … Uždengia plastiku heatsink kad visas karštis kauptūsi po juo o poto įdeda pasigailėtina fan ir va tau thermal armor .

  3. newdiamond parašė:

    noretusi, kad butu pabande samsung 960 variantus…ar tikrai ten butu kapiecas bet to super duper ausinimo

  4. BC00 parašė:

    @IFeelYou, tai nereiškia, kad MSI, ASRock, Gigos ar kitų Asus MB aušinimo sprendimai veikia taip pat gerai. Bet šitas veikia nepriekaištingai.
    Overclock3d.net išmatavo, kad su Prime 26,6 (be AVX) X299-A VRM’as buvo 3 C vėsesnis, o su 28.1 (kaip ir mūsų naudotoje 27,7 versijoje prisideda AVX) Mark 1 jau buvo 6 C vėsesnė. Keisti rezultatai, kaip ir jų sugebėjimas išmatuoti Mark 1 VRM’ą su HWInfo64. Man šitas softas nerodė VRMo sensorių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.