Biudžetinis komplektas: „MSI A320M-PRO-VH-PLUS“+ „Athlon 200GE“

Maitinimo grandinė

Maitinimo grandinė yra 4+2 dizaino. Ją sudaro „Nikos PK632BA“ ir „Nikos PK616BA“ galios blokai, atitinkamai esantys aukštoje ir žemoje pusėse. Dabar gamintojai dažnai mėgsta sustiprini maitino fazes, pridedant daugiau galios blokų. Tai pagerina jų temperatūrą, bet nuo papildomų komponentų negerėja maitinimo kokybė, nes fazių kiekis neišauga. Procesoriaus branduolių VRM’as yra 4 fazių. Čia MSI kiekvienoje fazėje panaudojo po du žemos pusės ir po vieną aukštos pusės galios bloką. SOC maitinimo grandinė, kuri rūpinasi ir integruotos grafikos elektros tiekimu, yra dviejų fazių. Čia tiek žemoje, tiek aukštoje pusėje panaudota po du galios blokus. Turint galvoje, kad A320 mikroschemų rinkinys neleidžia spartinti procesoriaus, maitinimo grandinės turi pakakti visiems esamiems procesoriams; dar padeda ir tai, kad MSI nepagailėjo radiatoriaus ant branduolių maitinimo grandinės.

Panaudotas radiatorius nėra didelis, bet vis tiek geriau negu nieko. Matome ir nemažai išpjaustymų, kas padidina paviršių ir geriau leidžia išsklaidyti šilumą. Kaip įprasta, nuo galios blokų šiluma pirmiausia patenka ant termo juostelės, o tada keliauja į radiatorių.

18 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    „Žvelgiant į „Cinebench R15“ rezultatus matome, kad dviejų kanalų atmintis neduoda beveik jokio pranašumo prieš vieno kanalo atmintį.“ Čia reiktų paminėti, kad tokiai užduočiai kaip renderinimas. Nes jeigu prie šito CPU pridėtume kokią 1050Ti tai tikrai pasijustų dual channel atmintis žaidimuose.
    O imti A320 tai tik sekretorėm 🙂

  2. Tinkinimas parašė:

    O ar reikalingas BIOS atnaujinimas su pirmos kartos Ryzen, ar A serijos procesoriu, kad veiktų šis Athlon?

  3. Oxymoron parašė:

    ooo pagaliau komplektukas varguoliams

  4. KAROLYS123 parašė:

    Konkreciai esu uzsiroves su A320 chipsetu ir 2200g ryzen’u. Visur ieskojau kas updateintu biosa man ir niekas neapsiima nes neturi AM4 senos kartos proco. 1A pasiule tik siust i garantini pas tiekeja – kas truktu apie pusantro menesio 🙂

    Nepabandyt negaliu – gal kas gali is cia esanciu padet su bios update?

    Net neatejo tokia mintis kad ant to pacio chipseto neveikt galetu cpu, buvo mintis sukraut biudzetini kompa kazkoki lengva ir visiskai sudegiau su tuo proco neatpazinimu.

  5. BC00 parašė:

    Kaip, Mindaugai, su DRAM dažniu? Nebandei kažko daugiau už 2666?

  6. Roger2x parašė:

    Na nezinau pas mane GYGABITE GA-A320M-S2H. Mokejau 53 e bet ten yra m.2

  7. Frantisekas parašė:

    Seip tarp A320 ir B450 11EU skirtumas, tai kazin ar apsimoka tokia imt jei zadi kanors naujint. Straipsnio neskaiciau, gal ir raset ka 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.