NZXT „goes digital“ – H700i „goes smart“

Žvilgsnis į vidų, į unikalią kabelių tvarkymo sistemą

H700i viduje slepaisi novatoriškas dizainas. Dėmesį iškart patraukia dešiniau esanti pertvara. Ji leidžia sustiprinti korpuso rėmą, tačiau pagrindine jos paskirtimi tampa kabelių ir Smart Device dėžutės slėpimas nuo idealią tvarką mėgstančių akių. Kažką panašaus matėme „Phanteks Enthoo Primo“ korpuse ir mums toks sprendimas patiko. Smart Device dėžutė duoda tris kanalus po 10 W su galimybe be perėjimų prijungti devynis 4-pin/3-pin ventiliatorius, o RGB portas palaiko iki keturių HUE+ RGB juostelių.

Maitinimo šaltinio zona uždengta iš viršaus tankiai perforuotu gaubtu. NZXT tiek skylučių išgrežė ne tam, kad galėtų kvėpuoti brangus, ventiliatoriaus neturintis, maitinimo šaltinis, bet tam, kad SSD atsidurtų kur panorėjus. Ant gaubto šono esančio 2,5“ dėklo vieta yra nekintanti, tačiau kiti du dėklai savo poziciją gali keisti. Įdomiausia, kad tam nereikia jokių įrankių. Visų trijų dėklų tvirtinimas – bevaržtis. Šone nuspaudus juostelę dėklas lengvai nuimamas nuo dangčio. Tvirtinant atgal vėl reikia nuspausti mechanizmą. Pats SSD į dėklą tvirtinamas varžtais ir turi būti savo jungtimis atsuktas į pagrindinę plokštę. Be dviejų išpjovų SATA kabelių atvedimui iki SSD kaupiklių, gaubte palikta ir trečioji, kuri iš pirmo žvilgsnio palikta PCIe kabelio išvedimui iki vaizdo plokštės.

 

 

Už pertvaros PSU gaubtas nutrūksta. NZXT inžinieriai paliko erdvę, kurioje gali atsirasti iki 360 mm ilgio radiatorius. Čia turime 60 mm vietos (be priekinių ventiliatorių), todėl drąsiai galima galvoti ir apie push pull konfigūraciją naudojant ne patį ploniausią radiatorių. Korpuso priekyje NZXT integravo tris 120 mm skersmens Aer F120 ventiliatorius, kurių sūkiai siekia 1200 +/- 200 RPM, keivienam ventiliatoriui prastumiant 50,42 CFM oro, prieš tai jį išvalius magnetais tvirtinamu dulkių filtru. Tiesa, priėjimas prie jo nėra iš lengviausių. Priekinė panelė pritvirtinta standartiniais spaustukais, kurie dėl per didelės jėgos gali ir sulūžti. Norint to išvengti reikėtų padėti spaustukui praeiti pro skylę ir iš korpuso vidaus, tačiau tam jau reikia papildomai lįsti į korpuso vidų.

 

Orą iš korpuso išpučia vienas Aer F140 ventiliatorius (1000 +/- 200 RPM), generuojantis beveik 69 CFM oro srautą. Jis taip pat naudoja rifle guolius, kurie paprastai laikomi slystančių (angl. sleeve) guolių pažangesne modifikacija.

 

Iš vidaus, pagal viršutinį kraštą, sumontuota RGB juostelė, kuri prijungta prie Smart Device dėžutės. Kaip ir priekyje, H700i viršuje turime pakankamai vietos 360 mm radiatoriui su trimis 120 mm ventiliatoriais arba 280 mm radiatoriui su dviem 140 mm ventiliatoriais. NZXT išskiria du režimus pagal tai, kuria puse pritvirtintas kronšteinas. Gamykliškai kronšteinas pritvirtintas Fan Mode būdu, kas reiškia, kad ventiliatoriai bus montuojami kronšteino apačioje. Apvertus kronšteiną gaunamas Radiator Mode. Taip paaukštinamos korpuso lubos tam, kad radiatorius ir ventiliatoriai nekonfliktuotų su pagrindine plokšte. Patys NZXT oficialiai nurodo, kad push pull įmanomas tik priekyje.

Kitoje H700i pusėje tikra kabelių išvedžiojimo sistema. Ji sudaryta ne vien iš medžiaginių Velcro surišėjų, bet ir kanalų bei atvirų dėžučių. Nieko panašaus matyti dar neteko. Stambesniems kabeliams skirti du platesni kanalai, kurių vienas tęsiasi iki tos vietos, kur laidai išeina iš I/O panelės. Kanalų centras perskirtas grioveliais , o šonuose suformuotos kilpos. Sunku įvardinti struktūrą tarp kanalų, tačiau ji panaši į tą, apie kurią galima apvynioti laidus ar nedidelio diametro kabelius. Virš CPU aušintuvų montavimą palengvinančios milžiniškos angos turime mažesnį kanalėlį, kuriuo pravestas 140 mm ventiliatoriaus laidas. Pagal dešinįjį šoną platesnis kanalas ir Velcro surišėjas – čia turėtų keliauti EPS12V kabelis. Kiekvienas SSD dėklas po savimi gauna po atvirą dėžutę, kuriomis atėję SATA kabeliai papildomai bus prispausti medžiaginiais surišėjais. Kam dar trūks siūlomų galimybių, tas galės pasinaudoti keliomis įprastinėmis zip-ties kilpelėmis.

 

Į H700i galima sumontuoti du mechaninius diskus. Tam skirta vienas ant kito sumautų stalčių pora. Toks dizainas labai neįprastas, kadangi pirštais reikia atsukti varžtus, ištraukti stalčių, jame su varžtais prisukti HDD ir vėl viską grąžinti į vietą. Nežinia, kodėl NZXT nesirinko elementaraus narvo su dviem išimamais stalčiais. Tokia sistema sumažina reikalingų varžtų skaičių iki minimumo. Galbūt NZXT eina „Phanteks“ ir „Be Quiet!“ keliu, tačiau kur tada antivibraciniai paminkštinimai? Stalčiai priima šeštąjį ir septintąjį SSD kaupiklius, taip pat juos galima stumdyti dugnu, tačiau naudos iš to neįžvelgiame, nes pajudinus stalčius link korpuso galo bus užblokuota PSU gaubte esanti kabelių permetimo anga.

3 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Jau ir korpusai išmanūs, realiai nestebina, bet vis tiek keista 🙂

  2. BC00 parašė:

    Priklauso kiek užsiprašoma dėl tokio feature. Šiaip, kad patenkinti patyrusio vartotojo, kuris reguliuojasi fan’us savaip, norus toks prietaisas turi dar gerokai patobulėti, o ir šiaip jis turbūt niekada neįtaikys į tuos norus. Bet tai yra neblogas sprendimas naujokui, kuris tik girdėjęs kas tas UEFI BIOS. Su sąlyga, kad kalibracija nėra silent profilio replika. Bet kokiu atveju savikalibracija nėra pagrindinis H700i dalykas, kuris turėtų dominti pirkėją. Aš jį labiau matau kaip priedą prie 9 fan palaikymo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.