Pati sau amžinas variklis: „ASRock Z270 Taichi“

Spartinimas

Vieninteliu mygtuko paspaudimu UEFI BIOS’e i7-6700K procesoriaus dažnis kilstelėjamas iki 4,4 GHz, o L3 spartinančioji atmintis nuo 4100 MHz iki 4200 MHz. Rezultatas nėra išskirtinis – identiškas dažnių korekcijas kol kas matėme su visomis Z170/Z270 mikroschemų rinkinį turinčiomis „ASRock“ pagridninėmis plokštėmis.

 

Negalėjome neišbandyti ir CPU spartinimo su „A-Tuning“ įrankiu. Skiltis „Load Optimized CPU OC Setting“ išmeta UEFI BIOS’e jau matytus sukonfigūruotus OC profilius, todėl mus labiau domino „Advanced Turbo“, turintis tris „pavaras“:„Gear 1“ ir „Gear 2“. Pirmuoju atveju, po sistemos perkrovimu, procesoriui buvo parinktas 4,6 GHz (1,36 v) dažnis, o su „Gear 2“ pakilo iki 4,7 GHz (1,376 v). Naudojant vieną iš „pavarų“ galima atlikti ir automatinį spartinimą („Auto Tuning“). Per keletą minučių procesoriaus dažnis 100 MHz intervalais buvo pakeltas, nepriklausomai nuo „pavaros“ lygio, iki 4,5 GHz. Reziume tokia, kad galutinis rezultatas atitinka dar anksčiau musų surastą procesoriaus limitą, kuris ir siekia 4,5 GHz. Nors XMP profilis spartinant ir buvo aktyvuotas naudojant ant PCB esantį slankiklį, programinė įranga į tai nekreipė dėmesį ir visuomet laikė 2400 MHz dažnį vietoje 2666 MHz.

5 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    didelio patogumo nesukelia SATA jungtis tik is sono….

  2. BC00 parašė:

    O ko norėtųsi? Išorinių eSATA?

  3. IFeelYou parašė:

    Niekaip nepriprasčiau prie tokio dizaino…

  4. Mindaugas Klumbis parašė:

    Gerai prifarširuota. ir kaina nesikandžioja. Aišku, spalvinimas, kaip jau minėjo IFeelYou, tiks ne visiems.

  5. Ndx parašė:

    Pačios gražiausios motininės plokštės buvo leidžiamos Z77 serijoj (pvz Z77 Extreme 6), po to nuo Z97 ėmė stipriai grybauti į lankas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.