Pats pigiausias (beveik) 2x 8 GB DDR4 komplektas rinkoje: „Patriot Signature Premium“

Žvilgsnis iš arčiau, rinkinio specikacijos

Apvertę plastikinę pakuotę galima gyvai žvilgtelti į „Signature Premium“ modulius, kadangi priekyje yra tik jų atvaizdas. Pačioje pakuotėje nieko papildomo nėra (pavyzdžiui, firminio lipduko), ir turbūt naudingiausi yra kontaktiniai „Patriot“ ofiso Nyderlanduose duomenys.

„Signature Premium“ modulių pora atrodo paprastai stilinga. Paprastumo suteikia nesudėtingų formų aliuminio radiatorius, o stilingumo bendra juoda spalva tiek montažinei plokštei, tiek radiatoriui. Iš abiejų pusių ant radiatoriaus patalpintas „Patriot“ logo – žvaidžių apsupta P raidė. Specifikacijų lipdukas standartiškai esti tik ant vienos modulio pusės. Šiuo atveju jis nurodo produkto kodą, atminties tipą, komplekto dydį, taktinį dažnį, CL ciklus bei darbinę įtampą. Smulkmena, bet estetikos prasme šis lipdukas mums patinka, kadangi susilieja su juodu radiatoriumi.

Viršutinėje dalyje radiatorius nėra vientisas. Išpjovos nepadidina paviršiaus ploto, greičiau sumažina, tačiau 1,2 V darbinės įtampos moduliams ypatingo aušinimo ir nereikia. Dantukai leidžia tvirčiau sučiupti modulį jį išimant iš DIMM lizdo, be to, formuoja ne tokio nuobodaus dizaino įspūdį. Centrinė dalis yra čiut (1 mm) aukštesnė už šonines dalis – čia dviejų dalių radiatoriai perdengia vienas kitą. Lazdelės aukštis siekia vos 32 mm. Iš esmės šie „Patriot“ moduliai yra tiek žemi, kiek tai leidžia standartinis dizainas. Dar mažesniais išmatavimais pasižymi nebent tik žemo profilio moduliai.

Vaizdas iš modulių galų parodo, kad šioje dalyje radiatoriai tarpusavyje mechaniškai nėra sukabinti. Didžiausia fiksacija pasiekiama tiesiog lipnia jungtimi, tačiau to pakanka, nes abiejų radiatorių kraštai yra suleisti preciziškai tiksliai ir tikrai nepanašu, kad radiatorius galėtų atlipti. Visi, t.y. aštuoni, FBGA atminties lustai išdėstyti vienoje PCB pusėje. Tai reiškia, kad turime single sided tipo modulius, kuriuose lusto talpa siekia 8 Gb.

Thaiphoon Burner įrankis rodo, kad tai single rank konfigūracijos moduliai. Juose integruoti dar niekad nesutikti „SpecTek“ gamybos lustai. Moduliai neturi XMP 2.0 profilio, ką žemiau patvirtina vaizdas iš UEFI BIOS. Parametrai nuskaitomi iš JEDEC lentelės. „Intel“ Z390 sistema iškart startavo su automatiškai parinktu 2666 MHz dažniu ir 19(CL) – 19(tRCD) – 19(tRP) – 43(tRAS) vėlinimo laikais. Šie modulių darbinė įtampa sumažinta nuo 1,35 V iki 1,2 V.

Pagal parametrus šiandien testuojamas komplektas yra pats sparčiausias iš visos „Signature Premium“ šeimos. „Patriot“ siūlo įsigyti @2400CL17 arba @2666CL19 kombinacijų modulius, kurių talpa prasideda nuo 4 GB ir pasibaigia ties 16 GB. Be 2x 8 GB komplekto taip pat siūlomi 2x 4 GB ir 2x 16 GB.

8 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    „Juose integruoti dar niekad nesutikti „SpecTek“ gamybos lustai“

    SpecTek = Micron

  2. BC00 parašė:

    Minėjau apžvalgoje, tik vakar neturėjo kai baiginėjau apžvalgą, šiandien jau atsirado 🙂

  3. Daimonass parašė:

    Tai nerekomenduojama pirkti ?

    • BC00 parašė:

      Ką? Patriot? Pagal paprastą logiką jis turi būti pigiausias, bet paprastam vartotojui jokio skirtumo 2666CL18 ar 2666CL19, o entuziastas tokių nepirks. Gal kažkas išmainys 1 CL taktą į juodą dizainą. Kaina nėra nukritus iš dangaus, konkurencinga, turintys labai ribotą biudžetą tikrai gali pasvarstyti. Reikia pridėti ženkliuką 🙂

    • BC00 parašė:

      Prieš 4 metus tokie Fury (4x 4 GB @2133CL14) kainavo 200 eurų 🙂
      Kalbant apie Ryzen, tai @2666CL19 ar @2400CL15 abu nelabai patiktų. Šitų privalumas, kad tai dual rank modulis, sudėjus du tokius kažkas turėtų gautis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.